[Eski] Cubase SX ten Protools a geçip affallamış birinin soruları :

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Atalay' Alıntı:
Ulen espri yapıp quad core olayını ti ye alacaktım ama olsa sanırım müzik mikslemek kebap eğlence olur dertler sona erer.

Atalay, sana daha once dual-core AMD64 al demistim, ama simdi az once okudum, dual dual-core G5 cikmis, haberin olsun :wink: Amerika satis fiyati $3300: http://www.apple.com/powermac/

Yani ProTool 7.0 ile 4 islemci kullanabilir bu sekilde :) Herhalde performans onceki versiyonlara gore 3-4 kat firlayacaktir, wow 8)

Bakalim bir de dual dual-core AMD64'ler ciksa da bir test etsek ah ah :)

Bu arada yeni G5 Mac'larda PCI ve PCI-X yok, sadece PCI Express var, haberiniz olsun. Apple o teknolojiyi uzay çöplüğüne gönderiyor, o yüzden eğer Digidesign veya başka marka PCI DSP kartlarınız filan varsa onları çok ileri taşıyamayabilirsiniz.

Apple müzik yapımcıları pazarını pek sallamıyor işin açıkçası. Yeni Mac G5 spec'lerine bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Linki bulamadım şimdi ama Bülent'in linkini verdiği makine de onlardan.

M.

Anladığım kadarıyla değil. Bir takım adaptörlerin piyasaya sürülebileceğinden söz ediliyor.

Sakat iş yani, Apple'a göre aslında safra PCI teknolojisi. Ayak bağı.

Eh iyi, o versiyonu sürecekler de eski versiyonları nereye sokacak millet?

PCIe slotuna olmayacağı kesin.

M.

İşin çok detaylı elektroniğinden anlamıyorum ama quad için bir iki firma bahsedilen uyarlamaları yaparsa bana yarar. Creamware'i takip etmeliyim demektir.

Adamlar kasayı da sanki BMW yapar gibi dizayn ediyorlar. İnsanın ağzı sulanıyor ama müzik programları ve hardwareleri ile uyum konusu için bolca okumam gerekecek.

Valla bu quad core multithreading destegi olan programlari ucurur (ProTools 7.0, Nuendo, Logic 7?). Tek islemciye gore performansin rahat 3-4 kat artmasi lazim.

Aman yarabbim :lol:

Quad olayının performansı o kadar dramatik etkileyebileceğini sanmıyorum. Apple in sitesinde de olduğu gibi %80lere kadar bir performans artışı bekliyorum.

Bu arada bilgisayar performansını network ile arttırmayı deneyen var mı? İki yada daha çok bilgisayarın gücünü birleştirmek de quad core teknolojisi standartları oturana kadar denenebilir diye düşünüyorum.

Ben Logic de deneme amacli node kullanmistim...G5 ana makina G4 Titanium node makinasi...Bazi pluginleri G4 e route etmistim,bir sorun cikmadan calismisti...Ama dedigim gibi sadece deneme amacli yapmistim,bir projede devamli kullanmadim...

Steinberg'in sayfasında bir test sonucu buldum :

dualcore.GIF

ftp://ftp.steinberg.net/Download/Genera ... h_Info.pdf

Network üzerinden makineleri birbirine bağlamak için FXTeleport diye VST formatında bir program var :

http://www.fx-max.com/fxt/

Eski bir bilgisayarınız daha var ve boşta duruyorsa LAN üzerinden bağlanıp FXTeleport kullanarak pluginlerin bir kısmını diğer bilgisayarda kullanabiliyorsunuz. Host programın ana makinede olması yeterli, yani tek lisansla iş görebiliyorsunuz.

azgeliyo' Alıntı:
Quad olayının performansı o kadar dramatik etkileyebileceğini sanmıyorum. Apple in sitesinde de olduğu gibi %80lere kadar bir performans artışı bekliyorum.

Neden ki hocam? islemci sayisi 4'e cikiyor. Eger yaziliminizda multithreading destegi var ise, plugin islemeyi 4 islemciye dagitacak. Atiyorum mesela eskiden tek islemcide 10 plugin islenebiliyorsa simdi her bir islemcide 10 tane islenecek (hadi 9 diyelim birden cok thread olmasini goz onune alarak!)

bulent biyikoglu' Alıntı:
azgeliyo' Alıntı:

Neden ki hocam? islemci sayisi 4'e cikiyor. Eger yaziliminizda multithreading destegi var ise, plugin islemeyi 4 islemciye dagitacak. Atiyorum mesela eskiden tek islemcide 10 plugin islenebiliyorsa simdi her bir islemcide 10 tane islenecek (hadi 9 diyelim birden cok thread olmasini goz onune alarak!)

Hyper threading teknolojisinden yola çıkarak mantık yürüttüm. Sesli düşünme diyebilirsin, Hyper threading ile uyumlu anakart işlemci, işletim sistemi, ve testlerin yapıldığı programların olduğu platformda yapılan testler sonucu %20lere kadar performans artışları gözlendiği yolundaki açıklamalar intel yetkilileri tarafından duyurulmuştu...

Yani işlemcinin ikiye katlanmasıyla işlem hızının ikiye katlanmadığı gibi bir mantık yerleşti bana. Ama bir önceki mesajımda da iyice öldürdüğümü farkettim :) Yanlış yazmışım, 180 olacaktı... Ama iki adet hyper threading çalışan işlemcinin hız farkı, işlemciler brlikte çalışırken hızlarından hiçbişey kaybetmeseler bile %240ı geçmez diye bir çıkarım yapıyorum eski teknolojiden yola çıkarak...

Tabiki gerçek sonuçları tesstler gösterir.

Azgeliyo, Hyperthreading 2 iþlemci demek deðil ki. Tek iþlemcinin iki iþlemciymiþ gibi davranmasý, daha geniþ bir çaýklamaya girmeyeyim. Hatta HT iþlemciler, çift iþlemci için yazýlmýþ programlarý(HT için özel kod yazýlmamýþsa), ayný hýzdaki HT desteksiz iþlemciden daha yavaþ çalýþtýrýyorlar. Yani HT aslýnda tek iþlemci ile kullanýlýyor. Performansýn katlanmamasý da bu yüzden.

Geri