[Eski] Yeni versiyon iMac, MacBook, Mac mini ve Magic Mouse!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Magic mouse cok guzel. Dizayn olarak guzelligi degil sadece ama mighty mouse denilen zimbirtinin scroll'undan cektigimi baska bir seyden cekmedim. Icine pislik kasar hic donmez, temizlersin sadece yukari dogru scroll yapar.

Bunda en azindan oyle bir problem yok. Amerika kablosuz fiyati 67$ gibi hatirliyorum ki mighty mouse'nin Turkiye icerisindeki fahis satis fiyatini dusunursek bana uygun geldi.

Bu arada gerekirse yeni baslik acarim fakat Mac Pro icin bluetooth cozumu ariyorum. Onerebileceginiz bir seyler var mi?

1) Apple Magic Mouse :)

2) Geçenlerde Logitech' in bir bluetooth mouse' u gözüme çarpmıştı. Modeli 555 gibi birşeydi. Onu kullanmadım ama 2 senedir zevkle Logitech Cordless Optical TrackMan kullanıyorum (USB). Biliyorsunuzdur zaten ama Logitech iyidir ;)

N.

Ha yok sorumu yanlis anlattim sanirim. Ben bluetooth mouse kullanmak istiyorum ama Mac Pro'mun uzerinde bluetooth alicisi veya vericisi bulunmuyor. Bu yuzden ya mac uyumlu bir usb bluetooth alicisi vericisi ariyorum veya internet uzerinden anakart uzerine konulan bir aparat var ondan ariyorum. Fakat eger varsa benim tercihim usb olur.

Bu konuda tecrubeniz varsa uyumlu ve duzgun calisacak bir alet duymak isterim.

Tesekkurler.

Ben de yanlış anlamışım, pardon. Mac platformunda harici bluetooth aygıtı ile tecrübem olmadı hiç ama Belkin markalı ürünlerin çoğu Mac' lerde problemsiz çalışıyor diye biliyorum.

Bluetooth aygıtına kesin para harcama niyetindeyseniz en temizi TR' deki yetkili Apple mapğazalarından birine danışmak olabilir. Şişli' deki Artı Bilgisayar servis hizmeti de verdiğinden, orijinal bluetooth aygıtı veya harici başka bir ürün hakkında bilgi verebilir sanırım.

Telefonu olacaktı bende: 0212 233 1577

Tesekkur ederim Noyan. Nitekim Ankaradayim ve tek Apple store'a sordugumda amcam bakti bana :D Hani bluetooth neymis dermiscesine. Aleti aldigim yere sormam sanirim en iyisi olacak. Orasida "is ortagi" ama en azindan ne oldugunu biliyorlar.

Tesekkur ederim, en azindan belkin urunlerine bakayim bir.

www.elmasepeti.com 'daki arkadaşlar o amcadan daha fazla bilgiye sahip olabilirler :) ve Ankara merkezliydi sanıyorum onlar da. Sitelerinde iletişim bilgileri vardır mutlaka.

Ankara da burnumda tütüyor....

Kolay gelsin Tunç,

N.

MagicMouse videosunda, kntrl+scroll yaparak ekran zoomlamayı, Magic Mouse'un bir özelliği gibi sunmuşlar. Herhangi bir mouse ya da trackpad ile yapılabilen bir işlem halbuki.

Aynen; belki de scrool tuşunun olmamasına dikkat çekmek istemişlerdir. Bildiğimiz Apple ''trick'' leri bunlar ;)

N.

Ben yinede begendim. Ozellikle mighty mouse'nin bahsettigim probleminden sonra.

Hos onuda elim pisken kullaninca 2 ay sonra algilamamaya baslarsa, daha guzel olur :p

Benim bu mighty mouse salağı ile problemim var...

Kafasına göre scroll ediyor... :lol: :lol:

İsmi gibi yaramaz bir fare hakikaten... :wink:

Yavuz Abi ben servise goturdugumde oradaki calisan cok sert yuzeyli bir bez gibi bir sey almisti. Scroll'un oraya alkol dokmustu, daha sonra sert bir bicimde o bezde gezindirmisti. Icinden epeyce pislik cikmisti, sonra gayet guzel calisiyordu.

Fakat ben denedigimde olmadi malesef.

Bu arada mighty = guclu, muazzam :D Oburu naughty :p

Wireless Mighty Mouse almıştım, çok kısa sürede sinirden kırdım, Apple'ın gelmiş geçmiş en kötü ürünü olabilir, resmen tasarım hatası o topun temizlenemiyor olması. İlk bir kaç keresinde alkolle temizlendi ama daha sonra bir yön tamamen iptal oldu, sonra bir başka yön de iptal oldu, sonra kırdım :D

Bu topsuz versiyon çok güzele benziyor ama, gelince hemen alırım ben bunu :)

Bence en güzeli "Pro Mouse" dur. Mighty mouse da, kablosuz apple mouse da kuıllandım ama pro mouse gibi rahat olamadım hiç.

apple-pro-mouse1.jpg

Tunç,

Ben de bir deneyeyim, 2-3 ay aşağı çalışmadı. Şimdi çalışıyor..
Fakat bazen yine takılıyor...

Naughty idi di mi? :lol: Karıştırdım...
Her ne haltsa acayip dandik bir mouse...

Magic mouse'a da bir bakalım gelince...
Böylece mighty mouse'u rahatça kırabilirim... :lol: :lol:

Tunc_Akin' Alıntı:
Ha yok sorumu yanlis anlattim sanirim. Ben bluetooth mouse kullanmak istiyorum ama Mac Pro'mun uzerinde bluetooth alicisi veya vericisi bulunmuyor. Bu yuzden ya mac uyumlu bir usb bluetooth alicisi vericisi ariyorum veya internet uzerinden anakart uzerine konulan bir aparat var ondan ariyorum. Fakat eger varsa benim tercihim usb olur.

Bu konuda tecrubeniz varsa uyumlu ve duzgun calisacak bir alet duymak isterim.

Tesekkurler.

Bundan emin misin? Bluetooth ve wireless olmayan Apple yok ki benim bildiğim...

Tunc,
eBay'den de bulabilirsin o bluetooth parcasini. Biz de ariyorduk, 43 A$ a aldik. Bir de anten alman gerekebiliyor, eger ki yeterli cekim gucu alamazsan.

Ya kusura bakmayin ben nasil olduysa burayi gormemisim,

picture1xl.png

bende inanmakta zorluk cekiyorum ama bilmiyorum. Yok sanirim veya ben nereden enable filan edilmesi gerektigini bilmiyorum.

Ilk nesil 2.66 ghz olan model benimki.

grego,

Ebay'den baktim zaten, cozum olarak anakart ustune takilacak parca cikiyor. Fakat ben becerebilir miyim onu bilemedigim icin o ise girmek istemedim.

Kolay oldu mu takmak?

Eger bluetooth varsa cok gulecegim yanliz :)

Bilgisayarının adında kendi açık adını kullanmaktan kaçın Tunç. Public network'lerden internete bağlandığında tak diye kendi isminle başkalarının bilgisayarında görünürsün 8)

Onu System Preferences'dan değiştirebiliyorsun.

M.

Geri