merhaba Onur
burası bir forum
ve konular, kimseyi rencide etmeden karşılıklı fikirler ortaya koyularak hafiften tartışılır sorular sorulur cevaplar verilir.
Her sözümün altına bu benim şahsi fikirlerimdir bizim sahne performansımızla ilgilidir yani diye belirttim sanırım.
SRM 450 lerin eskisi gibi olmadıgı ve şiştiği yazılmıştı ben ona istinaden bizim performansımız da ki volume de bir problem görmediğimi yazdım
Ayrıca zornadıgı zaman şişmeyen( performansı düşmeyen)
bir anfi yada hoparlör var mı ki ben bilmiyorum görmedim henüz.
bende QSC anfiler de var bir sure klip te çalıştır ve dinle sonra neler oluyor

Ayrıca biz Frank Sinatra da, Ajda Pekkan da , Hande Yener de , Abba da,
calıyoruz.
Yani bu turler arasında volume farkı olur ama en üst seviyesi bile salonu rahtsız etmemeli herkes mzikten keyif almalı diye düşünüyorum :
Sizi dinlemeye gelen insanlar için sizin kişiliğinizin öncelikli önemi yoktur(sahne performansınızı etkilemiycekse, yani, sahnede acayiplikler yapan bir karekteriniz ya da showununzdan bahsediyorum)
O yüzden sizin soylediğinz ben once kişilğe önem veririm tarzı, sizin şahsi fikrinizdir. Ben mesela süper müzik yapan birisinin karekterini önemsemem sadece o müzisyenleri dinlerim ve keyfini çıkarırım,
Mesela jimi hendrix' in steve gadd in ya da erkan ogur'un nev'in karekteri kişiliği sahne performansları sırasında hiç ilgilendirmiyor sadece sanatını dinliyorum
Müzik dinlemeye gelen birisi benim tecrübelerime göre öncelikle , kendisini ve çevresini rahatsız etmiyecek duzeyde ve kalitede bir ses sistemi ile sanatçıyı anlayıp işin keyfini çıkarabiliyor.
Daha dun akşam sheraton ankara convention center da caldım
ve yine aynı sorun EAW kabinler soundcraft mikser ve diğer kaliteli bir suru ekipman iyi müzisyenler

sonuç yine aynı? kötü
konservatuvar mezunu olman çok güzel , bence sende yuksek volume ve
akustik problemlerden rahatsız oluyorsundur
Ayrıca ticaretle ugraşmak yanlış olduguna inandıgın seyleri sadece para kazanmak için soylememek , tartışmamak görmemezlikten gelmek demek değil benim için.
Arabesk müzik ve halk müziğine karşı bir şey yazmadım sadece belittiğim bu müziği yapan kişilerin bir otelde 500- 1000 kişilik orta duzeyde salonlarda , acayip yuksek volumelerde ki (izleyiciyi rahatsız edecek duzeyde yuksek volume den bahsediyorum, )
sahne performanslarından bahsetmiştim müzik türünden ya da kişilerin karekterlerinden değil.
Bu acayip yuksek volume deki müziği de sadece sanatçı istemiyor, bazı ses firmaları da kendi show unu yapmak için bir sürü kabini kuleyi sub bas ı salonun her tarafına hiç bir akustik prensibi düşünmeden ve salonda bu yuksek volumeden kaçacak hiç bir nokta bırakmıyacak şekilde dağıtıyorlar.
Eğer bu dogru ise sonuç niye kötü
saygılarımla
Hakan NART