[Eski] yamaha msr 400 kabin

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Bizde iki adet var bu üründen genelde ana vokale monitör olarak sürüyoruz bu aletleri. Ama çok bangır bangır bass gitarlara çok fazla yüksek seslere falan gelmez söyliyim. Onun dışında yaklaşık 2 yıl oldu ve hala banamısın demedi. Vega, Demet Akalın, Özlem Tekin, Nev gibi biçok kişilerde kullandık bi Hakan Altun laga luga yapmış sattığımız bi barda, onun dışında hiç bir zaman ünlü yada amatör kimsede ben bu monitörü kullanmam demedi.

Valla hocam şimdi Mackie hiç dinlemedim ama oda bi ara estirdi geçti feci bi şekilde herkes ondan almıştı o yüzden yorum yapamıycam üzgünüm :?

Ben şimdiye kadar Yamaha msr 400, Nexo PS8 (8"lik monitörden böyle bir ses duymadım hayatımda), JBL Mpro ve yine JBL in bi modelini daha kullandım Mpro dan üst sınıf bi modeldi. Mesela Mpro öneririm acaba hala satılmaktamı ve fiyatı ne kadar bilmiyorum ama.

Mpro bildiğim kadarı ile artık üretilmiyor. Fiyatına göre neredeyse HI - FI kalitede sesi var. Elinizdekilerin kıymetini bilinç

Saygılar

Onemusic dediğin doğru gerçekten monitörlerin ses kaliteleri gerçekten güzel Allah nazardan saklasın kaç senedir daha banamısın demediler. Sadece birinin ön koruma telini kaybetmiştik temizlik esnasında sonrada bişey uydurduk onun yerine :lol:

Yamaha MSR 400 fiyat/performans kıyaslamasına göre oldukça başarılı, ses kalitesi iyi sayılır, Mackie SRM 45o ye göre daha iyi bence.

Tabi her iki monitörde (hoparlörde) 200 Wattlık olduğu için davul, bass yada benzeri yüksek performans gerektiren yerlerde başarısız olur.
Ama Vokal, key, gtr gibi enstüman monitörleme olur..

Bu tip hoparlörlerin ortak sorunları soğutma.. Özellikle dip, köşe yerlerde hava sirkülasyonu az olunca çabuk ısınıyorlar.. Özellikle MAckie SRM 450 lerin Çin malı olanları (ki yeni çıkanların hepsi Made In China) çok ısınıyor yüksek volümde ve buda distorsion yapmasına yol açıyor.
MSR 400 de ise bu çok daha düşük ve de fiyatı Mackie den daha uygun...
Kısaca bu iki seçenekten MSR 400ü tercih ederim...

Saygılar..

Bu seçeneklere RCF ide katalım. Bu ara moda oldu herkeste RCF var. :D Mackie serilerinin çine dönmesi sonucunda RCF e dönüş başladı. Ben hala pasif derim başka birşey demem. Hiç bir zaman active hoplarlörlerde istediğim sound u duyamadım.

Saygılar

bende 4 tane Mackie srm 450 var
alırken tüm kabinleri yan yana koyup denedim ( tabii bir birine yakın özelliktekileri) ki denediklerimin içinde Yamaha lar da vardı.
ben kesinlikle ton olarak mackie srm 450 derim
bence çok iyiler

ama işin mali boyutunu biraz arttırıp amaç güç ise RCF art325 tavsiye ederim bunlr gerçekten güçlü ama yine de aynı ton u duyamadım:)

SRM 450 lerimi 2 adet sub eşliğinde kendi grubumuzda kullanıyoruz
4 kişiyiz mesela hilton otel ya da sheraton da 500 ya da 1000 kişilik bir salonda 4 srm 450 2 adet 18 sub ile zımba gibi ses alıyoruz
ben daha şiştiğini görmedim:)

monitör olarak süper iş göreceğine eminim

RCF leri kendi ürettiği ayrı processor u ile kullanırsanız. Tonları acayip farkediyor. Zaten şu anda bildiğim kadarı ile en yüksek dB bunlarda. JBL in yeni serisi çok iddialı imiş daha deneme fırsatı bulamadım. Açıkçası gidip piyasa pop CD si dinleyerek hoparlör almak beni ileride hep yanlış yaptığımı gösterdi. Denemeden bir kaç iş ALMAM artık. :D

Bu arada 1000 kişiye sesi naıl yettirdiniz çok merak ettim. 4 x srm450 + 2x18 subb ile... Normalde bunun 2 hatta 3 katı sistem kuruluyor.

Saygılarımla

merhaba

iki üç katı ses sistemi kafa ütülemek , şiddetli ses vermek, için gerekli olabilir.Çok şık bir salonda konuklar yemek yerken ya da sohbet ederken
kaliteli bir müzikten bahsediyorum.

getirdiginiz türkücünün, arabeskçinin , istediği yuksek çamur gibi ses
için gerekli olabilir oyle 16 kabin falan
ve içerdeki davetlilerde sesin yuksekliği ve yansımalardan oluşan karmaşa
yuzunden iyice sarhoş olurlar.

oysa gerekli olan o kadar yuksek db değildir bence kapalı alanda:)

ayrıca tabii ki ben kendi grubumun müziği için yorum yaptım.
siz sibel can a sistem kurarsanız ve onu alıştıgı sound almak için
rcfART 325 lerden sadece 8 tane sahneye kurman gerekebilir.

yaklaşık 22 yıldır profesyonel müzisyenim ve bir çok buyuk ses firması ile çalışma frısatım oldu sahnede

bir sürü kabin ve alet getirip çok kötü sonuçlar alındıgını gördüm hatta
diyebilirim ki yapılan işlerin yuzde 80 i boyle idi.

ben ton olarak bizim müziğimize tam uyan sahne monitor olarak Mackie srm450 den iyisini bulamadım.( dediğim gibi 1000-1300usd fiyat aralıgında
aktif hoplar arasında)

oysa yamaha lar bunda oldukça hesaplı ama ben denedim ve mackie leri aldım

bu demek değildir ki mackie her müzikte ve ya her müzisyende aynı etkiyi bırakacak

mesela vokallerin sahne duyumu için EV sx 300 side olarak sadece vokale verdiğimizde sahnede solisti çok memnun ediyor ufak ve ucuz bir hoparlör ama solisti sahnede side monitörlemede 4 adedi ile kapalı alanda size hiç bir solist dönüp hiç bir sey demez.

soylediklerim tamamen kişisel tercihlerimdir

saygılarımla

hakan nart

Hakan Bey yaklaşım tarzınızı doğru bulmadım. Bende müzisyenim (konservatuar mezunuyum ) aktif olarak çalmayada devam ediyorum. Benim yetmez dememde ki amaç. 1000 kişilik salonun oturum planıyla sesin salonun sonlarına gitmeyeceğiydi. Siz arabesk çamur garip bir yaklaşım tarzına giriyorsunuz. Bundan sonraki yazılacak olan cevaplar kişiselleşceğinden bu başlığa bir daha yazmayacağım.

Not: İnsanları yaptıkları müzikle, volume değil. Kişilikleri ile yargılayın. Bu örneklemeyide yaparken size tavsiyem. İsim vermemeye çalışın. Anladığım kadarı ile ticaretle uğraşıyorsunuz. Yarın öbür gün istenmeyen adam olursunuz.

Saygılarımla
Onur

onemusic, karsi cikarken sizde neye karsi ciktiginizi bilmeden karsi cikiyorsunuz. 1000 kisilik salon var, 1000 kisilik saln var.. Hakan Bey'in bahsettigi gibi yemek muzigi olarak gecen ve insalarin yemeklerini yerken arkadan fonda dinleyebilecekleri bir muzik icin gayet yeterli bir sistem gibi duruyor. Burada insanlarin amaci konser gibi muzik dinlemeye gelmek degil, bir yandan muzik dinlerken bir yandan esleri dostlari ile de diyalog halinde bulunabilmek. Hakan Bey'in bu sistemin yeterli olmasini belirtmekteki amaci da buydu sanirsam. Bu tarz yemek salonlarinda da konser verenlerin cogunlugunun arabesk muzik sanatcisi olmasi da diger turlu sizin aklinizdakini tahmin etme cabasi seklinde bir girisim olmus, bende ayni sekilde bir dusunceye girdim sizin yazdiklarinizi okurken.

grego' Alıntı:
onemusic, karsi cikarken sizde neye karsi ciktiginizi bilmeden karsi cikiyorsunuz. 1000 kisilik salon var, 1000 kisilik saln var.. Hakan Bey'in bahsettigi gibi yemek muzigi olarak gecen ve insalarin yemeklerini yerken arkadan fonda dinleyebilecekleri bir muzik icin gayet yeterli bir sistem gibi duruyor. Burada insanlarin amaci konser gibi muzik dinlemeye gelmek degil, bir yandan muzik dinlerken bir yandan esleri dostlari ile de diyalog halinde bulunabilmek. Hakan Bey'in bu sistemin yeterli olmasini belirtmekteki amaci da buydu sanirsam. Bu tarz yemek salonlarinda da konser verenlerin cogunlugunun arabesk muzik sanatcisi olmasi da diger turlu sizin aklinizdakini tahmin etme cabasi seklinde bir girisim olmus, bende ayni sekilde bir dusunceye girdim sizin yazdiklarinizi okurken.

Nasıl yettirdiniz diye sormamdaki amaçta buydu zaten. Yemek müziği yapıyoruz, dinleti müziği yapıyoruz gibi bir cevap yeterliydi. Bir şeye karşı çıktığım yok sadee merak edip soru sordum. Aşağıda alıntı yaptığım şişme meselesine. Sanıyorum Hakan Bey' in ters bir anına gelip böyle bir cevap yazdı. Biraz agresif buldum.

Hakan Nart' Alıntı:
SRM 450 lerimi 2 adet sub eşliğinde kendi grubumuzda kullanıyoruz
4 kişiyiz mesela hilton otel ya da sheraton da 500 ya da 1000 kişilik bir salonda 4 srm 450 2 adet 18 sub ile zımba gibi ses alıyoruz
ben daha şiştiğini görmedim:)

Halan Bey şişmeden/ısınmadan bahsedince yüksek volume lü bir müzik yapıldığı düşüncesine kapıldım.

Saygılarımla

Bende RCF ART 325 kullanıyorum. 4 tane aktif 4 tane de pasif var. Bu gune kadar pasif olanları ihtiyac oldugu zaman kullandım ama aktifleri devamlı kullanıyorum. biraz zahmetli olabilir ama her işte istedigim soundu aldım. srm 450 kullanmadım ve onun hakkında bir sey degemem.Yamaha MSR 400 kullandım fakat RCF ton ve guc acısından cok daha iyi.

merhaba Onur
burası bir forum
ve konular, kimseyi rencide etmeden karşılıklı fikirler ortaya koyularak hafiften tartışılır sorular sorulur cevaplar verilir.

Her sözümün altına bu benim şahsi fikirlerimdir bizim sahne performansımızla ilgilidir yani diye belirttim sanırım.

SRM 450 lerin eskisi gibi olmadıgı ve şiştiği yazılmıştı ben ona istinaden bizim performansımız da ki volume de bir problem görmediğimi yazdım

Ayrıca zornadıgı zaman şişmeyen( performansı düşmeyen)
bir anfi yada hoparlör var mı ki ben bilmiyorum görmedim henüz.

bende QSC anfiler de var bir sure klip te çalıştır ve dinle sonra neler oluyor:)
Ayrıca biz Frank Sinatra da, Ajda Pekkan da , Hande Yener de , Abba da,
calıyoruz.
Yani bu turler arasında volume farkı olur ama en üst seviyesi bile salonu rahtsız etmemeli herkes mzikten keyif almalı diye düşünüyorum :

Sizi dinlemeye gelen insanlar için sizin kişiliğinizin öncelikli önemi yoktur(sahne performansınızı etkilemiycekse, yani, sahnede acayiplikler yapan bir karekteriniz ya da showununzdan bahsediyorum)
O yüzden sizin soylediğinz ben once kişilğe önem veririm tarzı, sizin şahsi fikrinizdir. Ben mesela süper müzik yapan birisinin karekterini önemsemem sadece o müzisyenleri dinlerim ve keyfini çıkarırım,
Mesela jimi hendrix' in steve gadd in ya da erkan ogur'un nev'in karekteri kişiliği sahne performansları sırasında hiç ilgilendirmiyor sadece sanatını dinliyorum:)

Müzik dinlemeye gelen birisi benim tecrübelerime göre öncelikle , kendisini ve çevresini rahatsız etmiyecek duzeyde ve kalitede bir ses sistemi ile sanatçıyı anlayıp işin keyfini çıkarabiliyor.

Daha dun akşam sheraton ankara convention center da caldım
ve yine aynı sorun EAW kabinler soundcraft mikser ve diğer kaliteli bir suru ekipman iyi müzisyenler :) sonuç yine aynı? kötü

konservatuvar mezunu olman çok güzel , bence sende yuksek volume ve
akustik problemlerden rahatsız oluyorsundur:)

Ayrıca ticaretle ugraşmak yanlış olduguna inandıgın seyleri sadece para kazanmak için soylememek , tartışmamak görmemezlikten gelmek demek değil benim için.

Arabesk müzik ve halk müziğine karşı bir şey yazmadım sadece belittiğim bu müziği yapan kişilerin bir otelde 500- 1000 kişilik orta duzeyde salonlarda , acayip yuksek volumelerde ki (izleyiciyi rahatsız edecek duzeyde yuksek volume den bahsediyorum, )
sahne performanslarından bahsetmiştim müzik türünden ya da kişilerin karekterlerinden değil.

Bu acayip yuksek volume deki müziği de sadece sanatçı istemiyor, bazı ses firmaları da kendi show unu yapmak için bir sürü kabini kuleyi sub bas ı salonun her tarafına hiç bir akustik prensibi düşünmeden ve salonda bu yuksek volumeden kaçacak hiç bir nokta bırakmıyacak şekilde dağıtıyorlar.

Eğer bu dogru ise sonuç niye kötü:)

saygılarımla

Hakan NART

Turbulance
tabii ki iyi olacak ART 325 ler
yamaha nın fiyatının iki katı fiyatları
bence de RCF ler le hiç bir sorun yaşamazsın kapalı alan seslendirmesinde
ama ben ton olarak hala mackie diyorum:)

RCF lerin orjinal aktif sub bass larını da almanı öneririm
sonuç harika olacaktır

Hakan NART

Geri