[Eski] X5D ve N364 Yardım

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

nordiclord

Yeni üye
geçen haftalardaki karşılaştırma sorularımdan tam bir cevap alamadım....şimdi almaya karar verirsek x5d mi n364 mü üstündür?bunun dışınra N364 Workstationdur, X5D synthesizer .....200 user + 128 GM +200 Combi gibi ibareler ne işime yarar.kimi arkadaşlar n364 ses bankası açısından daha iyidir diyor kimiside x5d daha iyi diyor.daha genişletip sorarsak sorumu:

ses bankası olabildiğince geniş
bilgisayara bağladığımda midi ve audioda yetenekli
tuş hassasiyeti olan
2 sesi aynı anda bindirebileceğim yada ben çalmayı bıraktıktan sonra bastığım akor yada notayı belirlenen sürede çalması(çift klavye kullanırken diğeriyle ilgilendiğimizde pilotluk yapıcak)
üzerinde kanal kayıt yapabileceğim
üzerine ses bankasına ses yükleyebiliceğim
sesleri düzenleyip delay reverb pan gibi etkiler ekleyebileceğim
özellikleri ençok hangi modelde daha çok bulabilirim
birde aftertouch nedir önemliyse bunuda eklersek seçim ne olmalıdır
en son olarak bu aletlere karar verirsek almamda yanımda gelip aletin temizliğine üzerinde sorun olup olmadığından anlayyan biriniz bana yardımcı olabilirmi hem tanışır muhabbet ederiz benim için çok iyi olacak galiba çok şey istiyorum sizden ama tek kurşunum var

N364'de A,B,C,D, olarak 4 banka combi (çeşitli seslerin birleşiminden oluşan presetler) ve 4 banka da preset tek ses var. Aftertouch var. Şuna yarar, eğer aftertouch'a bir parametre atandıysa (mesela hammond'un vibratosu, n364'de böyle bir preset var) tuşlardan elini kaldırmadan daha baskı yaparsan vibrato devreye giriyor. Ya da combi üzerinde bir sesi aktif hale getirir vs. Parametreye ne atandıysa onu yapar.

Sen çalmayı bıraktıktan sonra çalması tüm klavyelerde olur, sustain ayak pedalını basılı tutarsın ses devam eder, o sırada diğer klavyenden ayar yaparsın falan...

Hem x5 hem de N364'te preset'ine istediğin efekti atama şansın var.

Oldukça geniş bir efekt bankası mevcut her iki cihazda...

User kısmında her iki cihaza ses yükleyebillirsin. Ama tüm sesler içindeki waveformlar ile oluşturulur yani acayip farklı bişeyler üretmek çok kolay değil. Fakat ürettiğin preset veya combi'yi user kısmına kaydedebilirsin....

Her iki klavye midi klavye olarak gayet rahatlıkla kullanılır. n364'ü o şekilde uzun süre kullandım.

N364'de ortalama bir 16 kanal sequencer var, çok kompleks projeler hariç idare eder... Ama bilgisayardaki sequencer programları ya da yeni nesil workstationlarda olduğu gibi çok kapsamlı değildir...

Ben n364 satıyorum alım satım başlığında görebilirsin.

Satma nedenim yeni aldığım cihazlar ile n364'ün atıl durumda kalması. :D Diğer detayları ilanda görebilirsin.

Selam Nordiclord,

N364 4 ses bankasına sahip ve 16 kanal sequencer'ı var. Buna karşı X5D'de 2 ses bankası+GM ses bankası var, ayrıca X5D'nin sequencer'ı yok. Bu durumda N364 daha fazla sayıda ses içerdiğinden ve sequencer'ı olduğundan ön plana çıkıyor.

X5D ise oldukça hafif, kolay taşınan ve çok kaliteli sesleri üzerinde barındıran bir alet. N364'ün kaç kilo olduğunu bilmiyorum, ama X5D mevcut özelliklerinin yanı sıra 5 kg'lik bir alet olduğundan piyasada oldukça tuttu. Benim de X5D klavyem var, bir ara elimden çıkarmayı düşündüm. Ama sonradan çok içime sinen bir teklif olmadığı için vazgeçtim. Belki de ilerde "iyi ki bu aleti muhafaza etmişim" diyebileceğim..

Ayrıca; Korg'un her iki modele emsal olabilecek N5 ve N5EX modelleri var. Her iki klavye de X5D gibi oldukça hafif ve çok daha geniş bir ses bankasına sahip. Karşına çıkarsa N5 veya N5EX'i de geğerlendirmeye almanı öneririm.

Daha önce de aynı şeyi yazmıştım, gene yazıyorum. Çok az bir farkla Yamaha MM6 öneririm. Sesleri bahsi geçen her iki alete göre çok daha güncel, bildiğim kadarıyla Motif ses bankasını kullanıyor. Özellikle piyano tonları her iki Korg'la da karşılaştırılmayacak kadar iyi. Hafif ve ekonomik... Tabi bunlar çok kişisel tercihler, gene de son karar senin.

Biri 700 Euro, diğeri 500 YTL.

Bütçe varsa Yamaha derim ben de, daha güncel sesleri içeriyor tabi ki...

Bütçe yoksa X5 ve n364 benzeri cihazlar rahatlıkla tercih edilebilir...Fena aletler değil.... :wink:

İstediğiniz özellikler N364 te var. Bütçeniz yeterse onu alın derim. Ama bunlar epey eski modeller. Daha güncel olan Triton Le ya da Karma gibi klavyeleri de düşünün bence (sadece KORG diyorsanız). Ayrıca Yamaha MM6 da ilginç bir model. Tabi bunlar daha pahalı gelecektir ancak çok daha üstün özelliklere ve güncel seslere sahip olacaksınız.

korg n 364 kesinlikle özellikle strings sesleri birebir olmasa da üst modeli denilebilecek trinity den daha iyi hatta triton un sundukların dan da ayrı bir tada sahip :) bu arada her iki klavyeyide kullanıyorum denenmiştir emin olabilirsin :)...

ama x5 ler çook hafif 2. keys olarak düşünüyorsan x5 te çok akıllıca

n364 x5 e göre daha çok workstation, ihtiyacına göre belirleyebilirsin tercihini ...

3. klavyemi aldığım için X5D'mi istemeyerek de olsa satmak durumundayım (yoksa eşim beni klavyelerle birlikte kapıya koyacak). Alet sadece evde hobi amacıyla kullanılmıştır ve çok temiz durumdadır. İlgileniyorsan irtibata geçelim.

Geri