[Eski] SYNTLER VE ÜZERİNDEKİ SESLER NASIL ÜRETİLİYOR..?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

synthfan2' Alıntı:
PCM sample'ları üretilirken bildiğim kadarıyla, akustik enstrümanların son derece kaliteli kayıtları alınıyor. Bunlardan belli loop'lar seçilip bol miktarda process'ten geçiyor. Bol miktarda EQ, compression uygulanabiliyor hatta bazen son derece uzun decay zamanlı reverb içinden geçirip sadece reverb kuyruğu sample haline getirilip PCM formatında kodlanarak aletlere yükleniyor. Hatırladığım kadarıyla Roland JV/XV serisi modüllerde kullanılan airy/glassy falan tabir edilen tanımlaması zor pad sesler bu uzun reverb kuyruklarının izole edilip işlenmesinden elde ediliyor.

keşke bu ürünlerin üretim süreci ile ilgili videolar olsa da izlesek .....

Sample'ların hazırlanması 90'ların sonlarına doğru " high end " sistemler ile yapılmaya başlanıyor .

Roland D50 , Korg M1 , O1 gibi cihazların gerek waveform'larının hazırlanması , gerek programlama süreçleri çok çok komplex işler değil , ama gerçekten cin fikirli , yetenekli mühendisler ve müzisyenler ellerindeki imkanları zorlamış ve bu klasik aletlerin doğmasını sağlamışlar .

http://www.soundonsound.com/sos/Feb02/a ... 1retro.asp
http://www.soundonsound.com/sos/1997_ar ... ndd50.html

Elimdeki bütçe ile istediğim seviyede bir virtual analog almam imkansız şu an , eldeki analogları da yolda kırmak istemediğim için S&S synth'lerden bakınıyorum artık . Ocak , şubat gibi sanırım çözerim bu meseleyi .

Selçuk boşver abi virtual analog u. Bana ne istediğini söyle yapayım :). Elim çok fena kaşınmakta şu günlerde. Bir iki haftaya opamp avına çıkacağım. Ostim'de tanıdığı olan bir arkadaş da buldum :D..

Bir ara tek (veya iki) osilatör, tek LFO, bir VCA ve VCF içeren bir cihazın muhabbeti dönmüştü. Girişelim istersen. Ona bir de patch board yaparım ben. Tadından yenmez. Midi input da eklerim ona :). Taş çatlasa 100-150 lira tutar. Maksat müzisyen cihazsız kalmasın...

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Benim neden haberim yok bundan? :)

Bülent, ara sıra sesin çıksın yahu....

Abi evde fert sayısı artınca ses de iyice azaldı :lol:

Az kaldı, ilk alpha/betayı sen ve Umut göreceksiniz. Yanlız su "key generator" belası yüzünden kodda ciddi değişiklik yapmam lazım ortalığa dağıtmadan önce!

Geri