kn' Alıntı:
Eğer yazılım dünyasından donanıma geçiş sebebiniz özellikle bir Virus/Nord soundu istiyor olmanız değilse bence boşuna masraf yaparsınız.
Son 2 yılımı vsti lerle geçirdim neredeyse. Bir çok ürün kullandım fakat, geçenlerde şöyle bir olay yaşadım.Yamaha Mo6 syntheiser ile 1 çalışma yapma fırsatım oldu. Canlı akustik gitar kayıdı üzerine 1,2 ses ekleyerek sade bir altyapı oluşturduk ama ortaya çıkan renk beni çok cezbetti. Kendime dedim faruk, artık homestüdyon için güzel bir ürün al.

Çünki o kick,hihatler,pad ler bir başka geliyordu kick daha mixlenmemişken bile Vsti lere göre çok daha güçlü geliyordu. Neticede midi değil audio kayıt alıyoruz. 8)
Bu sound sıcaklığını tadınca vsti kullanmaktan biraz vazgeçer gibi hissettim kendimi (en azından bi dönem) Lakin teknolojiye her daim açığız. Ben tarz olarak synth,lead ve drum setler kullanacağım için buna en yakın olarak nord lead 2x geldi (Ses kütüphaneisnde drum set varmı bilmiyorum) yada acces virüs gibi synth ve lead ağırlıklı ürünler almalıyım diye düşüüyorum. Tabi bütçede kısıtlı olunca insan ince eleyip sık dokuyor.
İnternetten araştırmalarım devam ediyor bir kaç ürün daha ekledim listeme videolarını izliyorum sürekli. Dikkatimi çeken bir kaç ürün var; Waldrof (rack), Roland sh201, akai mpc500 fiyat olarak akai hariç diğer iki ürün 1500Tl civarında oldukları için bu 2 ürünü de alabilirim. Çünki bana drum seti olan üründe lazım. Yamaha mo6 nın setleri yetersiz geldi.
kn' Alıntı:
Son olarak bu alışverişi yapmadan önce yeni çıkan "Synthesizer Teknolojileri ve Programlama" kitabını edinin ve cihazları uzun uzun araştırıp inceleyin bence.
Evet bu kitabın çıktğını gördüm en kısa sürede temin edeceğim ürünleri almadan :aynen: