Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
oktaypocan' Alıntı:Biraz farklı bir yaklaşım benim ki ama, Windows makinalarına firewall kurmak işe yarıyor. Ben Zone Alarm kullanıyorum. Bütün TCP ve UDP bağlantı isteklerini monitör ediyor. Şüpheli bir program bağlantı isterse reddiyorum.
Bir de Firefox çıktığından beri standart browserim. Homepage değiştiren veya toolbar ekleyen dandik trojanlardan etkilenmiyor.
Tonguc' Alıntı:Yok boyle birsey. Hatta firefox ve opera daha guvensiz. Aldanmayin boyle seylere. Cookie ile bile tracking yapiliyor.
Ingilizcesi olanlar suna bir goz atmali
http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/FirefoxMyths.html
oktaypocan' Alıntı:Tonguc kusura bakma ve lütfen kiþisel algýlama ama verdiðin adresteki þeyler deli saçmasý... Tekrarlýyorum amacým seni kýrmak deðil, hatalý bulduðum noktalarý belirtmek. .
oktaypocan' Alıntı:1. Sistem gereksinimi konusunda Microsoft'un daima yalan söylediði bilinir. Referans olarak Microsoft'un sitesi verilmiþ. Gerçekte IE'nýn ne kadar iþlemci saati ve hafýza kullandýðýný tespit etmek kolay, açýp bakarsýnýz task managere... Herkes kendi testini kendi yapsýn... .
oktaypocan' Alıntı:Ayrýca IE'ýn çalýþabildiði en düþük iþletim sistemi nedir ve bu iþletim sisteminin gereksinimleri nelerdir? Yani þunu söylemek istiyorum; 486 66 MHz CPU ve 16 MB - 32 MB RAM ile çalýþabilen hangi iþletim sistemi IE6'yý çalýþtýrabiliyor?.
oktaypocan' Alıntı:Mozilla, Firefox'un gereksinimlerini doðru olarak vermekle suç mu iþliyor? Ayrýca Firefox, listelenen dandik MS iþletim sistemlerinden daha fazla platforma hitabediyor. .
oktaypocan' Alıntı:2. Performans konusunda adamlar bombayý patlatmýþlar zaten, cold startta KDE'nýn native browseri Konqueror en hýzlýyken MS Windowsun native browseri Iexplorer hýzlý olacaktýr. Fakat bu beklenti her zaman geçerli deðil. Zira Microsoft'un en sýk crash eden yazýlýmý explorer ve nasýl bir memory management ve disk cache management uyguluyorlar bilemiyoruz ama ihtiyacýnýz olduðu anda IE açýkken bile page edilmiþ oluyor. Bu nedenle aslýnda RAM'da olmasý gereken bir program ve datasý anormal fragmente bir þekilde diske yazýlýyor. Çaðýrýldýðýnda da kýrk saatte harddiskten nâmeler eþliðinde geliyor. Bu nedenle IE native bile olsa, gereksiz yere page edildiði için her çaðýrýldýðýnda gelemiyor. .
oktaypocan' Alıntı:3. Güvenlik konusunu Microsoft ve Mozilla farklý ele alýyorlar. Zaten free software geliþtirenlerin tavrýnýn farklý olmasý normaldir. Mesele þudur; Firefox'ta hata varsa açýklanýyor ve düzeltiliyor. Düzeltme ve geliþtirme iþlemine dünyanýn dört bir yanýndan programcýlar katýlýyor bazen hatalar saatler içinde düzeltiliyor ve Firefox update ediliyor. Peki Microsft ne yapar? Hatayý inkar eder... Korsan kullanýma atýf yapar, donaným ve sürücülerini suçlar.. 3rd party yazýlýmlarý suçlar. Ve hatayý üzerinden atar... .
oktaypocan' Alıntı:4. Spyware olayý.. Firefox'u daha 0.7 versiyonundan beri kullanýyorum. Þimdi de beta 2 versiyonunu kullanýyorum. Bir defa olsun spyware problemi yaþamadým, yaþayaný da duymadým, mesleðim diyebileceðim para kazandýðým bir konu da web programcýlýðýdýr. Bu nedenle hem server tarafýný hem de client tarafýný çok iyi takip ederim. Hem Debian GNU/Linux hem de MS Windows'da Firefox'u kullandým, IE ise zaten yýllardýr hayatýmýzda, %90 oranýnda bir kullanýcý kitlesi ile ihmal edemeyeceðimiz bir browser, hangisi spywarelere açýk Google'a bir sormak gerek, forumlarda insanlar homepage hacklerden, trojan, adware ve spywarelerden bahsederken hangi browserdan þikayet ediyorlar bir bakmak gerek. Microsoft'un yanýltmalarýna deðil kullanýcýnýn gözlemlerine itibar etmek daha doðru bence... .
oktaypocan' Alıntı:5. Bugs... Kimse Firefox bugfree demedi... Hiç kimse, kiç bir program için bu lafý kullanamaz. Zaten bir programcý bilir ki; bir programýn kodu 3 satýrý geçmiþse bir gün mutlaka bakým gerektirecektirMozilla Vakfý bug bulana para vaad ederken Firefox is bugfree diyen kimmiþ merak ediyorum. Çok fena saçmalamýþlar....
oktaypocan' Alıntı:6. "Firefox was the first Web Browser to offer Tabbed Browsing"
Tabbed browsing olayýný Firefox icat etmedi. Bunu iddia eden kim? Adamlar kendileri uydurup saldýrýya geçmiþler. Ben de diyorum ki Müziktek Dünyanýn ilk forumudur... Hadi bakalým... Bunu diyen Müziktek üyesi üstelik, hem de 15 yýldýr bilfiil bilgisayar dünyasýnýn içinde ve 10 senedir Internet kullananan bir adam, tarihi yaþayarak tesbit ve idrak etmiþ biri. Desteksiz atacaksak iþimiz çok kolay; sonra karala karalayabildiðin kadar. .
oktaypocan' Alıntı:7. "Firefox fully Supports W3C Standards" Bu lafý da erbabýna sorun... Tantek Çelik gibi CSS hackerlara mesela. Ýki dakika web tasarýmýyla uðraþan biri de IE'nýn ne kadar uyumsuz olduðunu bilir. Yüzde vermeyle bitmiyor iþler, belki adamlarýn %1 saydýðý alignment meselerini bile çözememiþ bir browserdir IE. .
oktaypocan' Alıntı:8. "Firefox works with every Web Page" Bak bu en saçmasý iþte... Neden mi? Browser tercihi Firefox, Epiphany ve Konqueror olan bizim gibi adamlar bile tasarým yaparken %90'ý göz ardý edemezler. IE hatalý bile olsa bu her browserde ~ayný görünecek sayfalar yapmaya çalýþýrýz. Fakat tasarýmý tamamen IE'ye göre yapýlan siteler var. Ve IE'nýn hata dolu render sistemine göre yapýlan sayfalar bizim düzgün browserlarýmýzda yazýlarý, resimleri kaymýþ; üst üste binmiþ þekilde görünürler. Bu siteleri yapan "güya" tasarýmcýlar Firefox'un adýný bile duymamýþlardýr duyduysalar bile kurma zahmetine girmemiþlerdir. Nasýl olsa iþten anlamayan müþterileri de IE tek browser ve dünya onun etrafýnda dönüyor zannederler. Kýsaca Firefox kullanan web tasarýmcýlarý genelde IE, Safari gibi browserlarý gözeterek tasarým yaparlar. Örneðin ben Bluefish yada Quanta'da yazdýðým sayfayý Linux'da Firefox'ta denemekle yetinmem hemen yandaki makinede IE'de de bakarým. Ama IE'den baþka browser yok sanan aklý enverlerin yaptýðý sayfalar Firefox'ta felan denenmez. .
oktaypocan' Alıntı:Bu kadar yazýyý Microsofta saldýrmak için yazmadým, Mozilla Vakfý bana maaþ da baðlamadý. Sadece free software olayýný seviyorum ve yaygýnlaþmasý için bildiklerimi paylaþmak istedim. Yanlýþ bildiðim þeyler olabilir, hatta Mozilla Vakfý dünyayý yok etmek için uzaylýlar tarafýndan kurulmuþ olabilir.
oktaypocan' Alıntı:Baþka yerlerde de böyle saçmalýklarla karþýlaþýyorum ama gülüp geçiyorum, MüzikTek'den çok þey öðrendim, bu konuyu tecrübeli ve aklý baþýnda adamlarla tartýþmak "ie warken fayrfoks ne oluyo yea" diyen vatandaþlarla tartýþmaktan binlerce kez verimlidir diye buraya yazýyorum.