[Eski] sonunda tiger pcde

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Malesef minimum SSE2 instructionlarý bulunduran iþlemciler üzerinde koþturulabiliyor. Ama bu bile çok çok büyük bir þey!

AMD Athlon 64
AMD Athlon 64 X2
AMD Opteron
AMD Sempron (Socket 754/939 versions only)
AMD Turion 64
Intel Pentium 4
Intel Pentium D
Intel Pentium EE
Intel Pentium M
Intel Celeron (Socket 478 versions only)
Intel Celeron D
Intel Celeron M
Intel Core Solo/Duo

Bu iþlemcilerden birine sahipseniz, ve biraz da geek bir yapýnýz varsa(bilgisayarýn içini dýþýný yazýlýmýný vesaire biliyorsanýz) bu nimetten faydalanabiliyorsunuz.

Pek sevdiðim Athlon XP iþlemcim ilk defa boynumu bükük býraktý SSE2 barýndýrmayarak.

Proje versiyonlarý direk DVD den boot edilip kurulabiliyor. Ama güvenlik sebebiyle bazýlarý Vmware x86 emulatörü ile bir sürücüye tam yetki vererek kurup, daha sonra dual boot yaptýrabilecekleri bir yazýlýmý da yükleyip windows sistemleriyle dualboot kullanýyorlar.

Tahmin ediyorum yaklaþýk 7-8 ay sonra tam kývamýna gelecek bu proje.

Tam geek iþi. Belki geleceðin standart bir prosedürü olur, ama þimdilik geek iþi. :twisted:

Gelecek gelmesine arkadaslar da... Ben bunun yasal oldugunu hic zannetmiyorum. Zaten web sitesinde de bulanik birseyler yazmislar o konuda. Apple buna seyirci kalmaz ben size soyleyim :wink:

Apple'ın çoktan haberi var bundan. Adamlar aylardır deniyorlarmış zaten. Bu arada ben bu başlığı açtım başka yerde, niye üvey evlat muamelesi yapıyosunuz başlığa? :) Tabi PCde çalışan Mac Os olunca nereye açacağımı şaşırdım. :D

Şu an PC'im de (AMD athlon 3200) mac os tiger 10.4.5 kurulu ( sadece test amaçlı ;) ) ve inanın Windows XP'den daha hızlı boot edilip sorunsuz çalışıyor işlevsel olarak.Yalnız sistemim AMD ve nforce 4 chipli olmasından dolayı on board ses kartı, ethernetimi ve sata diskimi kullanamıyorum ama bu haliyle bile çok güzel çalışıyor( zugurt tesellisi ).Intel anakartlarda özellikle 915 serisi ve pentium D sse 3 destekli cpu'larda problemsiz bütün özellikleri kullanılabiliyor sanırsam.Şu an tek sorun pc donanımları için mac os driverlarının bulunmaması o da denildiği gibi 2006 sonlarına doğru çözülür diye tahmin ediyorum.

Uygur, selam... Athlon 3200 XP serisinden deðil mi? SSE2 var mý senin iþlemcinde? Ben yok diye biliyorum. Yoksa þart deðil mi?

Ayrýca SSE2 ve SSE3 instructionlarý ile compile edilmiþ bir iþletim sistemi bunlara sahip olmayan bir sistemde(emülasyon olmadan) nasýl çalýþýyor?

Aydýnlatabilirsen sevinirim.

Bombaya bak. Peki Tiger başlı başına bir yazılım olarak satılıyor mu? Bildiğim kadarı ile onu alabilmen için hardware ile beraber almış olman lazım.

M.

İşlemcim Athlon 64 Venice çekirdekli yani sse 3 destekli, tiger'ı kurmak için şart(dı) ancak daha sonradan çıkan patchler sayesinde sse2 bulunan işlemcilerde de kurulmaya başladı.Bu patch sse3'un emulasyonunu yapıp gerekli birkaç koruma mekanızmasını saf dışı bırakıyor.
Internete sızan ilk versiyonu (sanırım haziran 2005 sonları gibiydi) developer versiyonuydu ve bootable cd değildi daha sonradan yeni tiger surumleri çıktıkca bootable çalışan versiyonlarıda çıktı.Benim makinemde kurulu olan intel Macler'de kullanılan versiyonu.İntel mac'ler le birlikte veriliyor ve ayrıcada satılıyor diye biliyorum.Bu arada Intel Mac'im yok ;)
Aslında en çok merak ettiğim LOGIC performansını test etmekti ancak ses kartım desteklenmediğinden böyle bir şansım yok ki hiçbir zaman olmayacak gibi (EMU 1820m) Bazı yazılım ve donanım firmaları (RME, MOTU, M AUDIO, Native instruments, Ableton, Steinberg) yavaştan intel mac'ler için olan driver ve yazılım versiyonlarını çıkarıyor çıkaracak.

Bu programlada işlemcinizin desteklediği komut setlerini görebilirsiniz.
http://www.cpuid.com/download/cpu-z-132.zip

Steve Jobs asla x486 için retail version olmayacak diyor, çünkü tek tutanağı işletim sistemi.Onu kaptırma g.tü kaptır daha iyi diyor. :D

Merhaba, arkadaşlar PC'ye kurulan logic ile ilgili bir detay vermek istiyorum. Programın PC de çalışan versyonu PRO deği kesinlikle express bunu belirteyim.Yani adamlar PRO'yu kıramamış express üzerinden kırıp PRO'nun aletlerini koymaya kalkmışlar, aynı zamanda aletler falan yok hepsi eksik.PRO'nun kalbi olan SPACE DESIGNER yok.Hatta save bile yok ve ikide bir hata veriyor stabil değil.Bİzzat denemiş insanlarla konuştum.Haber vereyim dedim.

Merhabalar:
Ahmet hocamın ilk mesajda belirttği öğrencilerdenim :)
Hatta Logic kuran tek öğrencisi...
Yaklaşık bir aydır hem tiger ın devoloper edisyonu diğer taraftan ta linux platformunda agnula project ile ileilgiliyim ve izlenimim o ki legaliteyi bir an için değerlendirme dışı tutarsam çok değil bir sene sonra bütün dijital platformlar tek bir harddisk altında toplanabilecek.
Hiç bir zaman apple ın pc ler için bir mac os sürümü çıkaracağına inanmıyorum. Apple herşeyden önce donanım üreten bir firma o yüzden şimdilik Bülent beye katılamayacağım. Öte yandan başka bir forumda da söyemiştim; bence apple bu gün "avantajı olarak " görülen bir çok özelliği yüzde 3 lük pazar payından kaynaklanır. Mac ın kullanım payı yüzde yirmibeşlere ulaştığında kanımca pc win lerden pek bir farkı kalmaz.
Sonuçta osx86 ve benzeri organizasyonların bütün enerjilerini bu noktaya yoğunlaştırdığını gördüğünümüzde iş artık inanılmaz olmaktan çıktı diyebiliriz. geriye kalan tek sorun uyumluluk ve performans. Uyumluluk büyük oranda çözüldü. apple ın ibm i bırakmasıda bu işin son noktası oldu. Performans konusuna gelince internette inanılmaz şeyler söyleyenlerede rastladım ancak kendi deneyimim 3.0ghz intel işlemci , 945 intel mainboard, ve 2gb ram ile hayret noktasına ulaştı. Öte taraftan donanım uyumluluğu konusunda önemli sorunlar var, etherteneti onboard ses kartı, sata harddiskler, kimi zaman serial bus lar vs vs. Pc imde bir mac masaüstü görmek için neredeyse 4-5 günümü çöpe attım bunuda hatırlatmak isterim. Ama bir kere pc de mac kuruldumu artık yol açık. Hernekadar temel sağlam olmasa da(devoloper kit) Bu haraketin en azından orta vadede apple fiyatlarına yansımasını isterdim :D

Neyse bu saatte bu kadar yazabildim . Sevgiler.
Not : Deneyimlerimle ilgili uygulama bilgisi buradan yazamam. Zira olay hukuksal olarak uygun değil. Yukaradaki yazdığım yazı ise 20 yıllık bir bilgisayar dergisinin bu ay yazdığı yazıdan aldığım cesarettir. Adamlar utanmasalar download linklerinide vereceklerdi.

Merhaba bu mesajimi x86 tiger`dan yaziyorum sonunda :D Ethernetimi tanitabildim nihayet, dun gecede nvidia geforce 4 6600gt kartimi okuttum alete, yuksek cozunurlukte ve uygun tazeleme oranlarinda calisabilmekteyim.Biraz daha ugrasirsam sanirim onboard ses kartinida calistirabilecegim ancak pek vakit ayiramiyorum geriye sata disk tanitimi kaldi o da olursa artik XP icin bir takim dusunceler icine girecegim :twisted:

Birazda Mac "cilere haber verelim istedim.Arkadaşlar Sonundawin XP mac os boot'lu olarak apple bilgisayarlara kurulan verslonu nett edolaşıyor haberiniz ola. Yani virtual pc 'de Tiger altında çalışan Xp performans kaybına uğruyordu ,ama şu an resmen Pc 7ye format atar gibi Xp takınG5 'e format atın ve kurun diğer mac peformansı ile çalışın.Etkileyici bi olay.

SONAR-FOREVER' Alıntı:
G5 'e format atın ve kurun diğer mac peformansı ile çalışın.Etkileyici bi olay.

G5'te kesinlikle çalışmayacaktır.. Intel Mac'lerde çalışıyor.. Hatta bunu başaran grup da bir iiMac'te çalıştırdı..

ege selam,fakat bu senin dediğin tam tersi aslında.Yaniintel macler^de çalışmayacak şeklindebiruyarıydı vebaşarıldı eskilerdezaten çalışıyor. 8)

Geri