Merhabalar:
Ahmet hocamın ilk mesajda belirttği öğrencilerdenim

Hatta Logic kuran tek öğrencisi...
Yaklaşık bir aydır hem tiger ın devoloper edisyonu diğer taraftan ta linux platformunda agnula project ile ileilgiliyim ve izlenimim o ki legaliteyi bir an için değerlendirme dışı tutarsam çok değil bir sene sonra bütün dijital platformlar tek bir harddisk altında toplanabilecek.
Hiç bir zaman apple ın pc ler için bir mac os sürümü çıkaracağına inanmıyorum. Apple herşeyden önce donanım üreten bir firma o yüzden şimdilik Bülent beye katılamayacağım. Öte yandan başka bir forumda da söyemiştim; bence apple bu gün "avantajı olarak " görülen bir çok özelliği yüzde 3 lük pazar payından kaynaklanır. Mac ın kullanım payı yüzde yirmibeşlere ulaştığında kanımca pc win lerden pek bir farkı kalmaz.
Sonuçta osx86 ve benzeri organizasyonların bütün enerjilerini bu noktaya yoğunlaştırdığını gördüğünümüzde iş artık inanılmaz olmaktan çıktı diyebiliriz. geriye kalan tek sorun uyumluluk ve performans. Uyumluluk büyük oranda çözüldü. apple ın ibm i bırakmasıda bu işin son noktası oldu. Performans konusuna gelince internette inanılmaz şeyler söyleyenlerede rastladım ancak kendi deneyimim 3.0ghz intel işlemci , 945 intel mainboard, ve 2gb ram ile hayret noktasına ulaştı. Öte taraftan donanım uyumluluğu konusunda önemli sorunlar var, etherteneti onboard ses kartı, sata harddiskler, kimi zaman serial bus lar vs vs. Pc imde bir mac masaüstü görmek için neredeyse 4-5 günümü çöpe attım bunuda hatırlatmak isterim. Ama bir kere pc de mac kuruldumu artık yol açık. Hernekadar temel sağlam olmasa da(devoloper kit) Bu haraketin en azından orta vadede apple fiyatlarına yansımasını isterdim
Neyse bu saatte bu kadar yazabildim . Sevgiler.
Not : Deneyimlerimle ilgili uygulama bilgisi buradan yazamam. Zira olay hukuksal olarak uygun değil. Yukaradaki yazdığım yazı ise 20 yıllık bir bilgisayar dergisinin bu ay yazdığı yazıdan aldığım cesarettir. Adamlar utanmasalar download linklerinide vereceklerdi.