[Eski] Sistem arızası ses bozulması.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erulku

Yeni üye
Merhabalar uzun yıllardır müzikle ilgiliyim, elektronik ve bilgisayar alanında da yetenekli olduğum için ve çok sevdiğimden dolayı evime ses kartı, midi klavye, monitör, ve bilgisayar alarak dijital müzik dünyasına adım atmak istedim. Zaten yabancı olduğum bir alanda programları öğrenmek için çaba harcarken bir yandan da sistem sorunları yaşıyorum.

Elimdeki sistem

m-audio firewire solo
m-audio keystone49
m-audio bx5a monitör

Bilgisayarım amd işlemcili 3000 çift çekirdekli ve anakartım da asus ve iyi bir modeli güç kaynağımda 430wat.

Kâğıt üzerinde sorun yaşamıyacağımı düşünürken şimdi belli bir süre sonra veya zaman zaman bilgisayarımdan gelen ses birden bire distörjın gibi oluyor daha elektronik bir ses gelmeye başlıyor.

Topraklamadan ve elektrik yüklenmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Eminim daha önce yaşayan vardır belkide seskartım arızalı ne yapacağımı bilmiyorum. Okuyucu olarak katıldığım bu foruma sormak aklıma gelen son çare oldu.

Şimdiden teşekkürler.

firestorm' Alıntı:
Nasıl bir ses ve ne zamanları geliyor? Kaydetme şansın var mı?

Ses bilgisayarda doğru fakat çıkışta bozuluyor. Örneğin her zaman dinlediğiniz bir mp3 ü dinlerken birden ses bozuluyor. Bas sesler distörjın gibi gelmeye başlıyor. isterseniz kaydedebilirim bozulduğu zaman.

Sanırım bu M-Audio kartların USB sürümlerinde sıklıkla karşılaşılan bir problemle benzerlik içeriyor.

M-Audio forumlarına bakarak çözüm arayabilirsiniz, mutlaka öneriler yapılmıştır. Ses kartının arızalı olması bence düşük ihtimal.

ec' Alıntı:
Sanırım bu M-Audio kartların USB sürümlerinde sıklıkla karşılaşılan bir problemle benzerlik içeriyor.

Evet buna benzer sorunlar yapabiliyorlar M-Audio ses kartları. Çoğu zaman mini sorunlar oluyor ama olmıcak yerde baş gösterince sinir etmiyorda değil.

Her yarım saniyede bir tekrar eden pıtırtı orijinal gürültüde var mıydı, yoksa kayıt cihazın mı üretti o sorunu?

Bana sorun driver/sürücü sorunuymuş gibi geldi. Eğer TV kartın WDM sürücüsünü kullanıyorduysa ses alabilmek için, anakartına ait sürücünün güncel sürümünü ASUS sitesinden bulup indirmeni ve sürücü güncellemesi yapmanı öneririm öncelikle.

Bu gürültü sistem yetersizliğinden kaynaklanan bir gürültü/bozulma değil bence. Büyük ihtimal sürücü hatası.

İlkönce anakartının sürücüsünün güncel olduğundan emin olalım.

Daha sonra ses arabiriminin (M-Audio firewire) sürücü güncellemesi benim ikinci olarak yapacağım şey olurdu.
M-Audio'nun sürücü güncellemesini yapacak olursan, önceki driver'ı kaldırman önerilir genelde.

Fire wire solo nun en son update oluş tarihi 2008 sitede. Onun dışında herşeyi güncellemeye çalıştım ve tv kartı yok o sadece bir video nun sesi konuşma sesi olsun diye kaydettim.

"Her yarım saniyede bir tekrar eden pıtırtı orijinal gürültüde var mıydı?" diye sormuştum bir de.

Bilgisayarının anakartının modeli ne?
İşletim sistemin nedir? (32 bit XP (SP3?)? 64 bit XP? 32 bit Vista? 64 bit Vista?)

Aynı sistemde firewire solo ile sorunsuz çalıştın mı daha önce, yoksa firewire solo yeni de, aldıktan kısa bir süre sonra mı başladı bu bozulmalar?

Soruları atlamadan yanıtlaman bizim sorunu daha kolay anlayıp, daha isabetli yanıtlar vermemizi kolaylaştırır. Senin yanıtları alma hızın da artar. Malum, senin düzeneğin burada, elimizde değil. Sadece anlattıkların üzerinde fikir yürütebiliriz.

Her yarım saniyede bir gelen pıtırtı metronomun sesi. K0aydederken metroom açık kaydettim. Daha önce ses kartımla verimli bir şekilde çalışamadım, aldığımdan beri bazen bilgisayar çıkışındaki ses bozuluyor ama aynı zamanda ses kartına gitar bağladığım zaman gitarın sesi normal geliyor anakartımın modeli m3a78-em asus.

İşletim sistemim xp sp3 32 bit.

Aynı sistemde sorunsuz çalışamadım. Aldıktan kısa süre sonra bu sorunu zaman zaman yaşamaya başladım.

Benim de Presonus Inspire ses kartım bu sorunu yapıyor, ben ses kartını çıkarıp taktığımda (adaptörünü çıkartıp takıyorum) bu sorun düzeliyor.

Firewire kartından olabilir miki? Bu arada bendeki de aynı ses bozulması.

Racsen' Alıntı:
Benim de Presonus Inspire ses kartım bu sorunu yapıyor, ben ses kartını çıkarıp taktığımda (adaptörünü çıkartıp takıyorum) bu sorun düzeliyor.

Firewire kartından olabilir miki? Bu arada bendeki de aynı ses bozulması.

Evet çıkarıp taktığım zaman kendine geliyor.

erulku' Alıntı:
...Aynı sistemde sorunsuz çalışamadım. Aldıktan kısa süre sonra bu sorunu zaman zaman yaşamaya başladım.
Anakartınızla beraber gelen firewire port'unu kullanıyorsanız, sorun o firewire chipset'inden kaynaklanıyor olabilir.

Bu gibi durumlarda yapabileceğiniz iki şey var:

Birincisi, ses kartını aldığınız yerle bu konu hakkında bağlantıya geçmek, garantiniz varsa bilgisayarınızla beraber ses kartını aldığınız yere gidip, kurulum ya da ayarlarda bir eksiklik olup olmadığını satıcı/temsilci ile beraber kontrol edip, çözüm bulmaya çalışmak.

Eğer birinci yol mümkün değilse, ikincisi, ucuz bir firewire PCI (ya da PCIe) kart alıp, firewire ses arabiriminizi onun port'ları üzerinden sisteminize bağlamak. Genelde TI (Texas Instruments) yapımı chipseti olan firewire kartları önerirler, ama kendi tecrübeme göre en ucuz VIA chipset'li kartlar bile genelde bilgisayar anakartının üzerindeki firewire port'larından daha sağlam bir performans sağlar.

Dediğim gibi, birinci yol mümkün değilse, ucuz bir firewire kart alarak bunu bilgisayarınızın boş bir girişine takın. 10-20 Dolarlık ucuz firewire kartlarına bile en az 2 adet firewire port'u olur. Bilgisayarınızın kasasını açıp bu kartı takmanız gerekir, ama bu işlem çok ustalık gerektiren bir işlem değildir. Tabii bu işi yapmadan önce vücudunuzda birikmiş olması muhtemel statik elektriği boşaltmayı unutmamak gerek.

Bu ses bozulması bir sistem yetersizliği sorunu değil, uyumsuzluk sorunu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri