[Eski] sıfır yamaha mm6 mı yoksa 2.el triton le mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

jordanrudess

Yeni üye
merhabalr.grupta çalıyorm..pop,rock ağırlıklı çalıyoruz.hangisini tavsiye edersinz? benm 750 nakitim var..üstünü de çok zor bulucam.batağa girip daha yükseklerini almaya değer mi? şi,mdiden teşekkür ederm

Bu yazi tarziyla zor cevap verirler sana.Ayrica birde forumda arama yaparsan bu konuda cok cevap bulurdun.Insanlar iki haftadir MM6'yi tartisiyor burada. Ilk mesajin olmus ama pek flas bir giris olmamis seninki. Benden tavsiye kalbin kirilmadan kapat bunu,arastir oyle tekrar yaz istersen.

Kolay gelsin.

burda bilmeyenlere yardımcı olmak yrine kalp mi kırıyorlar?yoksa bu sizin kendi uslübunuz mu? bütün konuları okudum..direk 2si arasında bi kıyaslama bulamadım..ayrıca ben fiyat/performans açısından yardm istedm..sadce performansa bakılacak olursa sormaya bile gerek yok...ama para para para..varlığı bir dert yokluğu yara....prof olmayan unüv öğrencisi olan.3000 lık klavyesi bir program çıkışı çalınmış ve yerine birşeyler almaya çaışan kardeşlerine yardım ederler dye düşünmüştm...

Öncelikle foruma hoşgeldin.

Bu forumda seviyeyi korumak için düzgün yazım ve imla kuralları, uyulması gereken kuralların en başında geliyor. Moderatörler, hatta hiçbirimiz bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. Çünkü burası gelen geçenin üye olduğu bir underground forum değil. Hepimiz belli bir sanatla uğraşıyoruz ki böyle bir foruma üye olma ihtiyacı duyduk. Bu yüzden bir sanatçıya yaraşır şekilde yazılıp çizilmesini istiyoruz sadece... ;)

Kimsenin amacı kesinlikle kalp kırmak değil emin ol, hepimizin amacı birbirimize yardımcı olmak. Uyarıldığın konu istediğin yardım değil, yazım şeklin...

MM6 öncelikle çok hafif bir alet ve içerisinde MOTIF sesleri barındırıyor. Piyano, rhodes, org gibi sesler çok iyi. Aslında genel olarak sesler fiyatından beklenmeyecek kadar başarılı. Pattern modu var (4 variaton ritmbox gibi neredeyse) Bence kesinlikle Triton LE'ye tercih edilir. MM6 tuşesi LE'den kötü. Triton, digital seslerde biraz daha önde olsada Fiyat/performans için kesinlikle MM6.

shewchat' Alıntı:
Öncelikle foruma hoşgeldin.

Bu forumda seviyeyi korumak için düzgün yazım ve imla kuralları, uyulması gereken kuralların en başında geliyor. Moderatörler, hatta hiçbirimiz bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. Çünkü burası gelen geçenin üye olduğu bir underground forum değil. Hepimiz belli bir sanatla uğraşıyoruz ki böyle bir foruma üye olma ihtiyacı duyduk. Bu yüzden bir sanatçıya yaraşır şekilde yazılıp çizilmesini istiyoruz sadece... ;)

Kimsenin amacı kesinlikle kalp kırmak değil emin ol, hepimizin amacı birbirimize yardımcı olmak. Uyarıldığın konu istediğin yardım değil, yazım şeklin...

MM6 öncelikle çok hafif bir alet ve içerisinde MOTIF sesleri barındırıyor. Piyano, rhodes, org gibi sesler çok iyi. Aslında genel olarak sesler fiyatından beklenmeyecek kadar başarılı. Pattern modu var (4 variaton ritmbox gibi neredeyse) Bence kesinlikle Triton LE'ye tercih edilir. MM6 tuşesi LE'den kötü. Triton, digital seslerde biraz daha önde olsada Fiyat/performans için kesinlikle MM6.
teşekkür ederim.ben de zaten o yüzden bu forumdayım.uyarma şekli biraz garip geldi bana sadece..uyarın için de yorumun için de tekrar teşekkür ederim.kesinlikle almayı düşünüyorum bu aleti.m audio sp2 sustain pedal da alıcam..şu elimdeki e86 yı satmam gerekiyor öncelikle..müziksiz kalmayayım diye geçici oalrak aldım ama satamıyorum..fiyatının bukadar ucuz olamsı çok garibime gidiyor..madem bukadar başarılı neden ucuz acaba..1000 euro gibi fiyatla girseydi piyasaya bukadar tartışılırmıydı ki?

jordanrudess hoş geldin. Shewchat de çok güzel açıklamış imla kurallarına uyalım uymayanları uyaralım :) Noktalardan sonra büyük harf mesela :wink:

Konuyu birinci elden cevaplıyalım.

Yamaha'nın Synthesizer ürün gamında ürettiği ürünlerde belirli bir ürün çizgisi (product line diyorlar ya ) var. Bu çizgiye göre ürün yelpazesindeki bir alet hafif, uygun fiyatlı olmalı. Daha önce S03 vardi falat çok büyük bir başarı gösteremedi, çünkü içindeki sesler çok eski bir Yamaha modülü olan TG100 benzeriydi. Bunu gören Yamaha, en popüler ses işlemcisi olan AWM ' yi kullanan ve endüstri standardi olmuş Motif serisinin seslerini barındıran yeni bir S03 üretti ve adını MM6 koydu. Hatta bu alet S03'e göre daha yetenekli olduğundan 150 Euro kadar daha pahalı :)

BeatMaster' Alıntı:
jordanrudess hoş geldin. Shewchat de çok güzel açıklamış imla kurallarına uyalım uymayanları uyaralım :) Noktalardan sonra büyük harf mesela :wink:
çok güzel açıklamış.(nokta)İmla kurallarına uyalım:):):):) Teşekkür ederim abiler.Rock,pop, çalan grupta işime yarar değil mi bu alet?

Paragrafa büyük harfle başlayasın :wink: ben senin kullanıcı adın küçük harfle başlıyo diye küçükle başlamıştım.

BeatMaster' Alıntı:
Paragrafa büyük harfle başlayasın :wink: ben senin kullanıcı adın küçük harfle başlıyo diye küçükle başlamıştım.
Sen bana Türkçe dersi vereceğine cümle sonuna .(nokta) koymayı alışkanlık edin.İşin de cacığını çıkarma..

Orda gördüğün üzre bi yüz ifadesi var onuda geçtim virgül koyabilirim çünkü büyük harfle başlamamışım dikkatini çekerim. Sana düzgünce belkide samimi yaklaşımla geliyim dedim iyi ne halin varsa gör.

BeatMaster' Alıntı:
yukarıdaki 'açıklamış' tan sonra koyacaksın noktayı...burası müzik forumu türkçe forumu değil..boş işlerle uğraşan insanları hiç sevmem..

Türkçe derslerine kadar olan kısmını okudum.Gerildim artık şu düzgün yazı muhabetlerinden.İnsanlar gerizekalı değil tek seferde anlayabilir bazı şeyleri.''slm nbr yaw ,fln'' gibi şeyler yazmadım.dikkat hatası oldu.O da sadece ilk seferde..Olayı abartmayalım.İnsanları sıkmayalım..
Bu arada asıl konuyla ilgili cevaplar yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ikisi arasinda secim yapmak zor gibi gorunuyor.

MM6 sesleri ile triton dan one cikacaktir. Ama kesinlikle motif kadar olmasini beklememek lazim. Sonucta MM6, miniMO olarak lanse edildi. MO da motif in kisitlanmis versyonu. Dezavantaji ise tusesi. Menuleri buyuk ekranin da yardimiyla kolay olabilir ama bir enstruman olarak tusesinin kotu olmasi nedeniyle bence cok ta keyifli sayilmaz.

Triton LE yi hic calmadim, ama teknolojisi biraz eskimeye baslamis olmasina ragmen en azindan icinde sequenceri var. Eger tusesi triton TR ile ayni ise bu noktada MM6 ya gore cok daha avantajli.
MM6 da da sequencer var ama ozelliklerini o kadar kisitlamislar ki bu ozelligini yok saysan yanlis olmaz.

Eger ikisi arasinda kalmis olsaydim kisisel secimim triton dan yana olurdu.
Ama eger elimde 1000 liraya yakin param olsaydi kesinlikle bu modellere bakmazdim.

Bu noktada Kurzweil KME61 modelini tavsiye ederim. Tusesi bu iki modelle kiyaslanmayacak kadar iyi. Malzeme kalitesi ve iscilik te ayni sekilde. Eger seslerini de begenirsen digerlerine gore senin icin cok daha iyi bir secim olacaktir.

Yaptýðýnýz yorumlara bakarmýsýnýz , býrakýnda bu yazým sornunu moderatörler halletsin yada ortada bir sorun varmý yokmu onlar karar versin. Bende buraya seneler önce üye olduðumda ki 2005 yýlýydý hatýrladýðým kadarýyla böyle bir kaç sorun yaþadým ama bu büyük harf küçük harf gibi bence manasýz þeyler deðildi. Sadece anlatmak sitediðimi acilen anlatmak istediðim için cümle anlamsýz oluyordu zaman la forum mantýðýný kavrýyor zaten insan , ama ben yukarýda yazan arkadaþýn ne dediðini çok iyi anladým fakat siz kalkýp yazým sorunu yapýyorsun diye kiþiye dayatma yapýyorsunuz . Lütfen herkes kendi iþiyle ilgilensin iþin bu tarafýnýda ilgililere býrakýn , baðzen bu davranýþlar insanýn sinir eþiðini aþabilir..

Bence ikisini de boşver.Kötü aletler değiller ama parana yazık.

Büyük firmalar "flag ship" tabir edilen en üst modellerini geliştirirken ellerindeki teknolojiyi de bir adım ileriye taşırlar.

Daha sonra aradan birkaç yıl geçip geliştirdikleri teknolojiler birazcık eskiyince , eski teknolojiyi yeni isimlerle pazarlarlar.

Örneğin Korg o1'i pisayasaya sürdükten sonra aynı teknolojiyi X ve N serileri ile yeniden pazarladı.Çok açık söyliyeyim , kötü cihazlar değildir X ve N serileri ama o1 varken bence esameleri bile okunmaz.

Yukarıda bahsettiğim şeyleri Roland ve Yamaha da yapıyor halihazırda.

Eğer bütçen kısıtlı ise ki , paran varsa bile boşa harcama , ikinci el piyasasına bak derim.

Cihazların üstündeki tonlara takılma fazla.Bizim memlekette kimse doğru düzgün cihazlarını programlamadığı için çok sıkı aletlerin kıymeti bilinmiyor.

Korg trinity'ler süper ucuz fiyatlara giderken 0 triton le alanları gerçekten ben anlamıyorum.

Eğer hammond -rhodes tonlarını seviyor isen , roland xp-50,60 'lara göz at derim.Keyboards of 60s-70s boardu'nu takarsın , biraz programlama öğrenip cihazı uçurursun.

Sestetik sesler seviyorsan korg'un kendine has bir kalitesi var.Trinity ve o1'leri hiç küçümseme derim ben.o1 ses rengi olarak çok karanlık ve yoğun bir havaya sahiptir.Ama programlarsan.

İlk generasyon motifler'de çok güzel aletlerdir.

2. sınıf cihazlara 1000$ gibi paralar harcamak yerine bir tane xp-50 bir tane o1 al 500'er dolardan çok daha iyi edersin bence.

İleride paran olunca sıkı bir virtual analog yada gerçek analog kovalarsın , bu şekilde 0 bir workstation synth'e vereceğin paranın daha aşağısına çok daha kuvvetli bir set up yapmış olursun.

Önemli olan elinde olan cihazı iyice programlamak.Elindeki cihazın artılarını eksilerini bilirsen çok iyi sonuçlar alırsın zamanla.

Squencer hadisesine ise bence çok fazla takılma , eğer hip hop dışında bir müzik yapıyorsan , ciddi işler için bilgisayarını ve üzerindeki ciddi bir yazılımı kullanacaksın squencer olarak.

Geri