[Eski] roland gw-8 workstation

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

chieameria' Alıntı:
alacağım adam akıllı ilk klavye olacağı için, ne yapcağımı bilememe durumu var aslında... o yüzden biraz ince eleyip sık dokuyorum:)
İyi bilirim bu durumu. :) Bu gibi durumlarda kişi bazen hiç hesapta olmayan birşey alıp çıkıverir işin içinden. :cry: Ama sakin kafayla düşünürsen şöyle, aslında doğru seçimi yapabilirsin. Şu anda kaç klavyeyi gözden geçirdiğini veya elemeden geçirdiğini tahmin bile edemiyorum :oops: Şöyle bir planlama yapmak en iyisi; teknik donanım ve fiyat, performans, kullanıcı yorumları. 1-Teknik bilgiler ve fiyatlar ürünlerin sitelerinde veya ürünlerle ilgili sitelerde zaten yayınlanıyor. 2-Performanslar ve demolar youtube veya benzer sitelerde oldukça var. 3-Geriye kalıyor kullanıcı yorumları; oda bu forumda mevcut zaten. ('ama çok zıt yorumlar var' dediğini duyar gibiyim ) Haklısın yorumlar bazen karmaşık gelebilir. Ama sen öğrenmek istediğin şeyi alabilirsin istersen. :wink:

Synth'leri alıp sattıkça, evde üstünde uğraşıp tanıdıkça aralarındaki farkları ve ihtiyaçların doğrultusunda hangisinin sana uyacağını anlıyorsun biraz da. O yüzden deneyebildiğin kadarını dene, aklına yatanı da al. İlk synth'in seni tatmin de edebilir, hoşuna da gitmeyebilir. Bunu anlamak için de internetteki ses örnekleri ya da herhangi bir müzik dükkanında üzerinde harcadığın 1-20 dakika yeterli olmayabilir. Benice, çok tercih edilen, 2. el pazarı olan bir alet al, başla kurcalamaya :)

Bu arada GW-8 de alma :D :wink:

Elbette bir ürünü deneyip almak en doğrusu. Fakat buna imkan yoksa dediğim şekilde olabilir. Ben öyle yapıyorum mesela. Klavye istanbul'da ben Çukurova'da. Al sana Leyla ve Mecnun'un çağdaş versiyonu :) İstanbul'a harcayacağım yol parası vs. harcamayı, ürünü beğenmediğim ve değiştirmek istediğimde edeceğim zararla karşılaştırıyorum; sonuç eşit oluyor. Ve eğer ürünü beğenirsem bu para cepte kalıyor. Tabi ki bu sadece 2. eller için geçerli. :D Üstteki mesaj 2 defa çıkmış. Düzelteyim derken yollamışım demek ki. Görüntü kirliliği olmuş, kusura bakmayın :cry: Saygıdeğer yönetici siler umarım.

ikinci el dusunmuyorum arkadaşlar ya. zaten şu anda benim seviyemde biri için daha advance bir alete de gerek yok gibi.. arkadaşlar roland gw-8 ve yamaha mm6 arasında kalsanız hangisini seçerdiniz? biliyorum çok taktım bu gw-8'e:)

roland gw-8: 256 mb wave/rom, 128 polyphony(wave/rom belki benim için çok önemli değil ama 128 polyphony ile ses hacmi gayet yuksek)

yamaha mm6: 70 mb wave/rom, 32 polyphony

gw-8'de de synthesizer gibi cut off, resonance vs. efektleri mevcut. ve sanki ses kalitesi de iyi gibi. mm6 zaten bir synthesizer:)

gw-8in ayriyetten bi ritim box'ı ve mp3 çalma gibi özellkleri var:) sanki benim seviyemde bir klavyeci için gw-8 iyi bir başlangıç olabilir gibi. ama sizlerden yine bu konuda yine yorumlarınızı bekliyorum. gw-8 mi mm6 mi?

Hocam, ben senin bu konularda çok da bilgili olmadığını anladığım için ikinci el öneriyorum, yoksa para senin, keyif senin.. Diyelim ki gidip 1600-1700 TL'ye GW-8 aldın, 1-2 hafta sonra memnun kalmadın. Aslında GW-8'in sesleri bence oldukça güzel. Ama diyelim ki cihazı çalmaktan zevk almadın, o zaman ne olacak? İkinci elde en iyi ihtimalle 1200 TL gibi bir rakama elden çıkartacaksın. Durup dururken 500 TL zarar ettiğin için kendine kızacaksın. Halbuki pek çok klavye kullanmış birisi olsan, bütçen de daha yüksek tutarda olsa derim ki "git sıfır Yamaha Motif XS, Korg M3, Nord Clavia Wave, Access Virus TI gibi modelleri dene". Sen de zaten bu tür bir cihaz alsan önemli bir sorun olmadıktan sonra yıllarca kullanırdın.

Ama diyelim ki ikinci el bir cihazı doğru bir fiyata aldın.. İlerde daha yüksek sınıf bir cihaza geçmek istersen zarar etmezsin.. Söylemek istediğim budur.. Ben yazdıklarımı şimdiye kadar toplamda neredeyse sıfır Korg M3 parası kadar bir zarar ederek öğrendim. Anlatabildim mi?

chieameria' Alıntı:
roland gw-8: 256 mb wave/rom, 128 polyphony(wave/rom belki benim için çok önemli değil ama 128 polyphony ile ses hacmi gayet yuksek)

yamaha mm6: 70 mb wave/rom, 32 polyphony

Sadece bu kıyaslamaya göre değerlendirme yapmaya devam ettiğin sürece buradaki hiç bir insanın seni ikna etmesi mümkün değil.

Ses hacmi ayrı şey, polifoni ayrı şey, waverom ayrı şey...

Daha önce de yazmıştım. Önemli olan büyüklüğü değil işlevidir :). Waverom'a göre kıyasladığın zaman, M3 ile GW8 eşdeğer aletler mi oluyor? Ya da Fantom X6 128mb waverom ile GW8'den kötü mü oluyor?
MO6 da 64 polifoni mesela. Bu durumda GW8 ondan da iyidir mi demeliyiz? MO6 ile GW8'i kıyaslamak bile hata olur. MO6'nın hacimli soundunu da GW8 de kesinlikle bulamazsın. Neyse...

Son yazdığın mesaja göre senin GW8 alma niyetin devam ediyor ve bunca insan boşuna mesaj yazmış demek oluyor.

Sen GW8 al ve yaşayarak öğren bence.

ben şu an için sadece mm6 ile kıyaslıyorum. mm6 ile kıyaslamakda mı yanlış olur? :) çünkü ikisininde fiyatı aşağı yukarı aynı.

Bencede GW8 al artık. Çünkü biliyorum ki, GW 8'den başka ne alırsan pişman olacaksın. :cry: Hatta korg m3 bile alsan. Benim bir fantom xa hikayem oldu. Senin hikayende giderek ona benzeyecek galiba. 128 polifoni falan oda. Ama ben sıfır gibi bir 2.el aldım. Başka şehirden gidip almıştım; yol masrafı falan işte zarar oldu.

[/quote]
chieameria' Alıntı:
tarza trip-hop, chill out diyebilirim aslında... portishead, massive attack, PJ Harvey, morcheeba, hooverphonic, radiohead benzeri bir playlistimiz var.
Sleepless' Alıntı:
Hem GW8'i beğenmezsen, satmadan önce birkaç düğün işi ile zararını kurtarabilirsin belki. :p
İlahi sleepless! Bu başlık bundan daha güzel bir şekilde başka bir sonuca bağlanamazdı :D

cancan, düğün deyip geçmeyiniz efenim, bizim entel akrabaların düğününde göbek havası yerine gavur müziği çalınır.. evlenmek sadece araçtır.. :p

Benimde bağlamayla ilgili karanlık bir geçmişim var :cry: Düğün, elektro sazcılığı demek daha doğru aslında. Maksimum gürültü, maksimum şiddet, maksimum, alatura :D Hala tek tük sahne işi olursa çıkıyorum. Ama artık iddiasız ve heyacansız. Çünkü synth işledi kanıma bir kere :twisted:

Ee sonuç olarak yine synth sesleriyle evlenen çiftler ile elektro saz sesleriyle evlenen çiftler arasında sanmıyorum ki pek bi şiddetli geçimlilik farkı olsun ;P Amaç aynı ama araç sadece evlenmek, gerek gw8 eşliğinde gerekse mm6 (H)

tamamdır arkadaşlar, bundan sonra düğün programlarının vazgeçilmezi olacam hahaa:) neyse zaten benim tuşesiz 100 tonlu casiodan sonra gw-8 beni heralde bayaa bi idare eder gibi... daha sonra 2. el piyasasına yavaş yavaş adım atarız artık.

bugün aklıma ciddi anlamda bir çakallık geldi arkadaşlar. Sizlerle paylaşayım ve yine yorumlarınızı alayım. diyelim ben bu meşur gw-8 i aldım. bu gw-8'in herhangi bir mp3 aletinizi, ipodunuzu vs. bağlamak için ufak bir girişi var(kulaklık girişi gibi bişey anlıycağınız). ben bu girişe laptop'ın kulaklık çıkışını jacklarla fln bi şekilde bağlasam ve laptoptan yaptığım müziği external ses kartı olmadan gw-8 sayesinde dışarı sorunsuz şeklde verebilirmiyim? studyoda, casiomu midi klavye gibi kullandığım zamanlarda 1-2 kere laptop'ı ses kartsız bağlamıştım. ama studyoda çıkan sesle beraber aşırı bir cızırtı vardı o nedenle laptop işini bırakmıştım. bu şekilde bağlasam, yine bu cızırtı olur mu acaba?

gw-8i hem midi klavye, hem de ses kartı gibi kullanmak istiyorum anlıyacağınız. sizce yer mi alet? biliyorum hayal gücüm çok geniş:)

chieameria' Alıntı:
gw-8i hem midi klavye, hem de ses kartı gibi kullanmak istiyorum anlıyacağınız. sizce yer mi alet? biliyorum hayal gücüm çok geniş:)
Arkadaşlar asıl niyeti anlamış bulunuyoruz :twisted: Evet diyelim ve cevap yazmaktan sonsuza kadar kurtulun. Ben dedim bile; EVEEEEEEEEEEET!!! :D

İlk fırsatta bir GW8 al ve herkes rahatlasın artık.

Ayrıca şunları da söylemeden edemeyeceğim;
Bu kadar insan zaman ayırıp yorum yaptı ve sana yardımcı olmaya çalıştı. Herkes senin zarar etmemen için birşeyler söyledi. GW8'i alman yönünde de hiçkimse mesaj yazmadı. Herkes farklı marka ve modelleri önderdi. Bunca mesaja rağmen ısrarla GW8 alacaksan, GW8 alma fikrin bu kadar baskınsa, en başta niye "alayım mı?" diye sorarak bu kadar insanı meşgul ettin acaba? Biraz haksızlık olmadı mı sence?

ben gw-8 alacağımı kesinleştirmiş değilim hala, inan çok araştırıyorum 1 aydır. Bugün aleti yine denedim ve bana uygun olduğunu gördüm. diğer aletler hala piyasada yok. 3 haftaya yamahalar gelcek diyorlar. korg'un ankara distribütörü 1 yıldır synthesizer satmıyorum o nedenle bende yok diyor. roland dışında hiçbir aleti deneyemedim. o nedenle gw-8 alma dusuncem biraz baskın gözüküyor olabilir. 2. el işine de ilk klavyem olması nedeniyle ve taksitlendirme vs. işleriyle uğraşmamak için pek sıcak bakmıyorum.

Ayrıca söylemek istediğim bir şey varki bana vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim. ben bu işte biraz yeniyim arkadaşlar. bilgi eksiğim var bu konuda, ayrıca bu forumda ne alcağımı dusunurken bazı belli teknik konularda da bilgi sahibi oldum. gw-8 alacağımı ise hala netleştirmiş değilim daha bu sabah ki yazımda mm6 mi gw8 mi alayım diye sordum. gw8 alma dediniz.. ama kimse mm6 al da demedi bana. zaten sonra bir düğün geyiği döndü:) ama sizin görüşleriniz sayesinde aletin bana ne gibi artısı eksisi olacağı hakkında bilgi sahibi oldum.

diğer aletleri deneyebilseydim roland bu kadar baskın olmayacaktı belki. pek de ustunde durmak da istemiyorum artık.. son olarak da bana vakit ayırıp, sorularıma cevap yazan sizlere teşekkürlerimi sunuyorum...

Hayıııııır bu konu burada kapanamaaaz. MM6 almazsan hakkımı helal etmem bak :twisted:

Şaka maka 3 hafta daha bekleme şansın yok mu? Hani Yamaha'lar gelecekmiş ya... Eğer kesin gelecekse acele etme, dene MM6'yı da. Beğenirsen 1000 liraya 2. elini tertemiz bulabilirsin. Alanlar uzun süre kullanmadığı için temiz olma şansı yüksek. Arada 700 lira var yani az para değil.

hele şükür bi mm6 al diyen çıktı:) bgun itibariyle gw-8den giderek soğuduğumu belirtmek istiyorum arkadaşlar. biraz daha bekleyip, yamahaları denemeye karar verdim. bu arada ankarada panmusicten başka yamaha deneyebileceğim bir yer biliyor musunuz? hatta korgları deneyebilceğim bir yer biliyorsanız da iyi olur...

Ben MM6'yı ortaya sadece fiyatından dolayı atmıştım. Hani az çok özelliklerini biliyorum ama çalmışlığım yok. Hoş, ben bu zamana kadar bir Juno-G bir de PA serisi bir klavye başında az buçuk vakit geçirdim. Klavye konusuyla bayağı ilgilendiğim halde bu konuya aslında senden daha uzağım.

O yüzden sanki çok biliyormuş gibi MM6 al yada şunu al gibi bir şey demek istemedim. Yanlış olurdu. Ha sitedeki bilgili arkadaşlar MM6'nın GW8'i aratmayacağını söylediler. Ben de ondan dolayı MM6'yı denemeden karar verme dedim.

Sen yine benden iyi bir durumdasın. Paran hazır ve almayı düşündüğün klavye senin bütçen sınırları içinde. Sadece tercih yapacaksın. Ben tercihimi uzun araştırmalar sonucu yaptım ama parayı nereden bulacağımı düşünüyorum kara kara. Bir türlü birikmiyor :cry:

Neyse en azından şimdilik Yamaha'yı deneme fikrine varmış olman güzel, için bir nebze rahatlamıştır :) Şimdi o gelene kadar netten GW8 ve MM6 videolarını izleyerek sesleri hakkında araştırma yapmak düşüyor sana :wink: Kolay gelsin...

Geri