[Eski] Pardus.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Linuxu RTOS olarak kullanmak için Linuxu üzerinde çalıştırabilecek İşlemcilerin Ses kartlarına embed edilmesi lazım. Yoksa Yine software olur bütün processing . Neyse yükleyecem ben linuxu . bakalım nasılmış ?

ilterocktive' Alıntı:
Selcuk, receptor'da kullanilan Linux'tan bahsetmis. Sen "ilerde boyle seyler de mumkun bu platformda" acisindan yaklasacagina, tutmus -bir kere bahsettim diye- "RTOS degil hicbirisi zaten" deyip, arguman yaratiyorsun...

Receptor Linux'u seçmiş. (Bahsettiğin SADİE de XP'yi) Buradan hareketle ileriyi beklemeye gerek kalmadan Linux'un zaten "Atanmış" bilgisayarlarda kullanıldığını söylemek yanlış olmaz sanırım.

"Atanmış" bilgisayar lafını uydurmadım. Herhengi bir işi (ve sadece o işi )yerine getirmesi için tasarlanmış sistemlere denir. Sadie de Receptor da bunlara örnek.

Masaüstü işletim sistemi olarak derlenmiş bir sistem ise kullanıcı ne yapmak isterse onu yapmakla mükelleftir. Oyun oynamak isterse oyun. Film seyretmek isterse film. Mail atmak isterse mail. "Oyun oynarken bir yandan da mastering yapabileceğinizi garanti edemeyiz" diye yazmaz üstünde.. Bunu beklemek insafsızlık olur. Çünkü o bu iş için tasarlanmış bir sistem değil.. Zaten bunun için XP'ye nasıl ayar çekilir konularına girmiyor muyuz.

ilterocktive' Alıntı:
Dedigim: "Eger Linux, muzik produksiyon islerinde RTOS'lar gibi calismaya firsat verecekse, diger tum isletim sistemlerinin pabucu dama atilir" anlamina gelebilir.

İstersen RTOS yerine "Atanmış bilgisayar" diyelim. Bunu beklemek dediğim gibi insafsızlık olur. Ama kullanıcı sayısı arttıkça ve program yazan şirketler de burda bir pazar olduğunu gördükçe bu işe daha çok zaman kaynak vs.. ayıracaktır. Programlarının linux sürümlerini çıkartıp, daha iyi çalışması için gereken ayarların sistemde yapılandırılabilmesi için katkı sağlayacaklardır. Bunun bir anda gerçekleşmesi ihtimalinin olduğunu sanmıyorum. Herşey arz-talep ile yürüyor bu dünyada maalesef..

Bütün bunlara rağmen Linux'un ve Pardus'un bu seviyeye gelmesi bile bence ne kadar gelecek vadettiğinin göstergesi.

Hah iste yahu, bekledigim tipte yanitlar okudum simdi. Sagolun.

Benim ilgimi ceken konu, son derece sınırlı işlem gucune sahip islemcileri olan muzik donanimlarinin, kendilerine has tasarlanmis basit OS'lari nedeniyle kararli ve verimli bir performans sergilemesiydi.
Donanim sampler'lar, kendi isletim sistemleriyle gelirdi ve yeni versiyonu ciktiginda, ROM'larini flash'lardık (ehe, yine terim karmasasi). Boylece alet, yeni isletim sistemiyle devam ederdi.
Bu isletim sistemlerinin boyutlari da o kadar kucuktu ki, 1 diskete 20 tanesi sigardi.
Yani benim anlayabildigim kadariyla, aletin bir yerine bu isletim sistemi 'embed' edilirdi. Ama bu terimi ve fonksiyonu yanlis anliyor/kullaniyor olabilirim.

Fakat dediginiz gibi (CrazyLead ve Downhill(Kaya)), bu -sadece arayuz ve taban saglayan- isletim sistemi, ses kartina embed edilmis olarak karsimiza cikabilir belki? Hm. O zaman bilgisayar cpu'su ne yapacak degil mi. Hay Allah... :? :) Belki "muzik linux'u 'embed'li islemci"ler cikar? Hmm. Arz-talep...

Cunku bizim kullandigimiz meretlerin artik hemen hepsi, kendi browser'lariyla geliyor (Sound Forge, Cubase, Nuendo vs vs), ve bir script yardimiyla bu yazilimlar direkt olarak boot'un artindan acilabilir. Arkada gereksiz hicbir task de calisiyor olmaz.
Ornegin sequencer acikken, arkada baska hicbir islem calismasa, ve sistem tamamen istedigim task'e kilitlense ne guzel olurdu... (OpenVMS gibi birsey?)

Benim alisveris listemde Muse Receptor var zaten. Elime adam gibi bir para gecince insallah. DSP kartlara dadanmak da istemiyorum.
Ama elimdeki muzelik islemci, oyle bir sekilde calisabilseydi herhalde rahat 200 kanalli 50 pluginli proje bile şakır şakır çalışıyor olurdu...

Bayağı bir beyin fırtınası olmuş Polanya'da haberi geldi şimdi..

Sorduklarına tek başına cevap verebilecek birinin olduğunu sanmıyorum. Özellikle de ses kartına "embedded" OS için:

1)"Embed" işletim sistemi çekirdeğini tasarlayacak olan
2)Ses kartını tasarlayacak olan
3)Ses kartını takacağın Anakartı ve yongasetini tasarlamış olan
4)Yapmak istediğin işin programını yazacak olan
5)Unuttuklarım.

Kişilerin toplanıp nasıl bir çözüm bulacakları üzerine kafa patlatmaları gerekir.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi birde PC'lerde çok farklı donanım seçeneği olduğundan tasarlanacak bu sisteminin bunların hepsiyle sorunsuz çalışabileceğini garanti edebilip edemeyecekleri ise daha işin başında kocaman bir soru işareti...

Olmaz diye birşey yok. Yanlız kendi sistemini "atanmış" (embedded da denebilir) olarak tasarlamak dururken böyle bir işe girişmek için biraz deli olmak lazım galiba.

Bahsettiğin flash belleğe yazılan OS küçük birşey çünkü hem tanımak ve kullanmak zorunda olduğu donanımlar az ve sabit hem de yapması gereken iş belli(Çalışan tek programın elini atmak istediği yeri kendisine sunmak). Kurulurken ne tanıma algoritmasına ihtiyacı var nede tanıdıktan sonra kullanacağı sürücüler için depoya. Hatta kurmaya bile gerek yok. Yaz gitsin şeklinde.

Kendi browseri dediğin dosya açmak, kaydetmek yada ne biliyim plugin seçmek için gözüken pencerecik ise eğer farklı durduğuna bakma çünkü o da (en basitinden disk erişimi için) OS'a muhtaç.

Linuxda runlevel-1 - 2 -3 diye birşey var. İşletim sisteminin bahsettiğin tasklarının piramitinin basamakları gibi birşey galiba. Araştırmak lazım. Bu konuda işe yarayabilir...

Downhill(Kaya)
O bahsettigin runlevel basamak piramit filan degil oyle 1-2-3 seklinde gitmiyor.Linux ve Linux'un calisma mantigi ile bilgiyi http://www.belgeler.org adresinden Turkce olarak temin edebilirsin.

Linux RTOS(Realtime Operating System-Gercek Zamanli Isletim Sistemi) gibi calisabilir ve illa bunun icin Embedded (gomulu) olacak diye bir kaide kosul da yok.Realtime(Gercek Zamanli) kerneller de var. Bu kadar sert bir sekilde cikismana da anlam veremedim.
RTLinux diye bir Linux da var arastir biraz, RTOS olan Linux'u da goreceksin. Tam anlamiyla F-16 gibi hayati derecede kritik islerde de kullanabilen bir isletim sistemi.Ha benim butun islerim kritik degil dersen soft-timing(esnek-zamanlama) secenegi de var. Ben su 3 programi Realtime kullanmak istiyorum, onlari hicbir donguye sokmadan isleme koy diyorsun, bu 4 programi da keyfi kullaniyorum onlara ne yaparsan yap diyorsun o da ona gore davraniyor.
Bana da sorabilirsin hic RTOS kullandin mi diye. Evet kullandim hala da kullaniyorum.MA Lighting tarafindan uretilen grand MA isimli isik konsolunu kullaniyorum ve yazilim gelistirme konusunda destek veriyorum. Isletim sistemi olarak Vxworks kullaniyor.
Bir mesajinda MS icin copluk olarak bahsetmissin, Linux ile alakali bir sorunun oldgunda ne yapiyorsun? Arayip kardesim burasi calismiyor neden diyebiliyor musun? Debian, Suse gibi bir kac buyuk disinda sana destek verebilen bir yapi var mi arkasinda? (Ki onlarda belirli bir ucret karsiliginda sureli destek veriyorlar) Ayni sey kullanacagin programlar da da gecerli.Acil isin var kayit programin acilmiyor.Kimi arayip nasil duzeltecegini soracaksin? Linux'ta neyin ne oldugunu ortada MS te bilmiyorum diyorsun. Sadece kernel milyonlarca satirdan olusuyor.Satır satır okuyor musun o kodları.Senden bilgi sizdiracak 4-5 satir kod olmadigi ne malum aralarinda? Bunun sana guvencesini kim veriyor? Yazardan hicbir hak iddia edemezsin, adam senden herhangi bir ucret talep etmiyor.GPL sozlesmesini acip bakarsan bu sekilde olusacak sorunlarda hicbir hak talep etmedigini bastan kabul ediyorsun zaten.(http://tr.wikipedia.org/wiki/GNU_Genel_Kamu_Lisansı)
(Ki zaten hepsi dunyanin dort bir yanindan binlerce insan tarafindan yaziliyor.)
Ki su da bir gercek, piyasada mevcut olan bazilari standart hale gelmis programlarin Linux'ta tam karsiliklari yok. Ben su VST yi de kullanmak istiyorum deyip kullanamiyorsun. Yazilim gelistiren yok ya da cok az, oturup kendim mi yazayim? Hani ben muzik ile ugrasacaktim, Linux bana hiz kazandiracakti?

Neticede onemli olan ne ile degil, elindeki ile neler yaptigin.MS mi Linux mi tartismak yersiz, elimizdeki ile en iyisini yapmaya calismak lazim.Batı bu tartismayi yillar once kapatti.

Gelelim asil konuya. Pardus. Ben Pardus'u desteklerim, yerli mali neticede.Pardus 1.0 surumunu denemistim ilk, X server(Linux'ta gorsel arayuz) acildiginda XP'ye benzetilen toolbar ozgunlukten beklerken benim icin tam bir hayal kirikligi olmustu acikcasi.O an sogudum diyebilirim. Pisi, Comar gibi yeni olusumlar yaparken niye o tasarimi taklit etme zorunlulugunda hissettiler bilmiyorum. Pisi depolarini da Apt depolari(Debian program arsivi gibi birsey) gibi yayginlastirmayi basarabilirseler basarili olabilme ihtimalleri var. Kalkipta Firefox yukleyecem diye yarim saat kod derleyeceksem ben Pardus kullanmam.O yuzden paket olayini yayginlastirmalari gerekli.

Ben bildigim konu hakkinda kimseye bir seyi iddia etmeden ve dayatmadan anlatirim.Bilmedigim konuda da karsi tarafi dinleyip onun bilgisinden faydalanirim.

P.S:
Yanlız kendi sistemini "atanmış" (embedded da denebilir)
Embedded'in Turkce tam karsiligi gomulu sistemlerdir. Daha cok belli bir amaca hitap etmekten cok kisitli donanimla calismasi gereken sistemlerdir.NetBSD BSD'nin Embedded versiyonudur bazi modemlerde kullanilir, ayni zamanda ayni yongayi kullanan bazi telefonlarda da kullanilir. Adanmis sistemler Dedicated'in Turkce karsiligidir.Bu sistemler tek bir amaca gudumludur ve donanimla da pek baglantilari yoktur

BB

grego' Alıntı:
Downhill(Kaya) ... Bu kadar sert bir sekilde cikismana da anlam veremedim...
Kaya beni de Windows'u ovup, digerlerini kotuleyen standart adamlarla karistirmis olabilir. :)

Pardus insanlari heyecanlandiriyor anladigim kadariyla. Guzel birsey.

Benim gibi, isletim sistemlerinin nasil calistiklarina dair detayli bilgisi olmayan, kodlamadan anlamayan birinin, durmadan ciddi seyler talep etmesine hafiften sinir olmus olabilir :D

Sorun yok, bilgileniyoruz. Hepinizin sayesinde.

Grego arkadaşım
"MS mi Linux mi tartismak yersiz" demişsin.
Bilişim çağında hangi işletim sisteminin kullanıldığının bir önemi yoksa, virusler, güvenlik açıkları vs.. gereksiz detaylar ise, MS gibi tekel oluşturma çabaları yüzünden kendi ülkesinde dahi dava açılan bir şirketin OS'unu kullanmak seni rahatsız etmiyorsa, Bu şirketin gelirinin senin ülkenin bütçesi ile boy ülçüşmesi hiç canını sıkmıyorsa eğer bunlar senin tercihindir. Ne dememi istiyorsun?

Önce demişsin ki:
grego' Alıntı:
RTLinux diye bir Linux da var arastir biraz, RTOS olan Linux'u da goreceksin. Tam anlamiyla F-16 gibi hayati derecede kritik islerde de kullanabilen bir isletim sistemi.
Sonra demişsin ki:
grego' Alıntı:
Sadece kernel milyonlarca satirdan olusuyor.Satır satır okuyor musun o kodları.Senden bilgi sizdiracak 4-5 satir kod olmadigi ne malum aralarinda? Bunun sana guvencesini kim veriyor?

www.rtlinux.org sayfasını firefox'a yazdığımda http://www.fsmlabs.com/ adresine yönlendiriliyorum. "Contact Us"a tıklayınca karşıma "[email protected]" mail adresi geliyor. Yani bunlar ticari. Öyle görünüyor ki kaynak kodunu istesem de okuyamayacağım.

grego' Alıntı:
Bu kadar sert bir sekilde cikismana da anlam veremedim.
Bu konu tatlıya bağlandı sanıyordum. İlter de sanırım benimle aynı düşüncede :roll: .

grego' Alıntı:
Bir mesajinda MS icin copluk olarak bahsetmissin, Linux ile alakali bir sorunun oldgunda ne yapiyorsun? Arayip kardesim burasi calismiyor neden diyebiliyor musun?
Pardus kurunca iletişim kanallarının alabildiğine açık olduğunu göreceksin.

grego' Alıntı:
GPL sozlesmesini acip bakarsan bu sekilde olusacak sorunlarda hicbir hak talep etmedigini bastan kabul ediyorsun zaten.(http://tr.wikipedia.org/wiki/GNU_Genel_Kamu_Lisansı)

http://www.microsoft.com/windowsxp/home/eula.mspx
Madde 17 ve aşağısınaki "The guarantee -" ile başlayan paragraf.

www.microsoft.com/windowsxp/pro/eula.mspx Bu açılmıyor???

grego' Alıntı:
Ki su da bir gercek, piyasada mevcut olan bazilari standart hale gelmis programlarin Linux'ta tam karsiliklari yok.
"Standart" kimin standardı?? Tam karşılığının olmasını istiyorsun ama masaüstü MS'e benziyor diye soğuyorsun.

grego' Alıntı:
Ben su VST yi de kullanmak istiyorum deyip kullanamiyorsun. Yazilim gelistiren yok ya da cok az, oturup kendim mi yazayim? Hani ben muzik ile ugrasacaktim, Linux bana hiz kazandiracakti?

VST yok değil var ama şu anda sınırlı olduğunu okudum. Mesajlara cevap yazmaktan daha bakamadım o işlere. Linux'un bu konuda daha olgunlaşmadığını söylemiştim. Arz-Talep...

grego' Alıntı:
... acildiginda XP'ye benzetilen toolbar ozgunlukten beklerken benim icin tam bir hayal kirikligi olmustu acikcasi.O an sogudum diyebilirim. Pisi, Comar gibi yeni olusumlar yaparken niye o tasarimi taklit etme zorunlulugunda hissettiler bilmiyorum.
Ülkemiz insanının alıştığı görünümü bir anda değiştirmemek için olabilir..

grego' Alıntı:
Firefox yukleyecem diye yarim saat kod derleyeceksem ben Pardus kullanmam.O yuzden paket olayini yayginlastirmalari gerekli.
O işler değişmiş sanırım ben amule'yi (eMule) bile pisi'den kurdum.
Albüm indirip de dinledim bile :roll: -> Bakınız Korsan

grego' Alıntı:
Ben bildigim konu hakkinda kimseye bir seyi iddia etmeden ve dayatmadan anlatirim.Bilmedigim konuda da karsi tarafi dinleyip onun bilgisinden faydalanirim.
Senin tercihindir karışamam.

Bilişim çağında hangi işletim sisteminin kullanıldığının bir önemi yoksa, virusler, güvenlik açıkları vs.. gereksiz detaylar ise

Emin ol cogunluk linux kullanmaya baslarsa kimse oturup Windows icin virus yazmaz.

MS gibi tekel oluşturma çabaları yüzünden kendi ülkesinde dahi dava açılan bir şirketin OS'unu kullanmak seni rahatsız etmiyorsa, Bu şirketin gelirinin senin ülkenin bütçesi ile boy ülçüşmesi hiç canını sıkmıyorsa eğer bunlar senin tercihindir. Ne dememi istiyorsun?

Kimse, kimseye gidin MS'e para verin adami zengin edin demiyor. Zorla da senden para almiyor. Ha lisans mevzusu mu, adam bir is yapmis emeginin karsiligini istiyor. Sen gidip bir restaurantta yemek yedigin zaman ucretini odemeden cikabiliyor musun?

www.rtlinux.org sayfasını firefox'a yazdığımda http://www.fsmlabs.com/ adresine yönlendiriliyorum. "Contact Us"a tıklayınca karşıma "[email protected]" mail adresi geliyor. Yani bunlar ticari. Öyle görünüyor ki kaynak kodunu istesem de okuyamayacağım.

Ticari oldugunu biliyorum.Ama karsit gorus aramak yerine sadece Products bolumune girseydin, en altta RTLinuxFree yazisini gorecektin.

Pardus kurunca iletişim kanallarının alabildiğine açık olduğunu göreceksin.

Freenode daki IRC kanallarindan bahsediyorsan(#pardus,#pardus-devel..) o kanallardakilerin ne kadar guvenilir bilgi verdigini biliyorum.Daha 1 hafta once Pardus ile tanismis liseli cocuklar, Apache kurduruyorlardi her gelene.

"Standart" kimin standardı?? Tam karşılığının olmasını istiyorsun ama masaüstü MS'e benziyor diye soğuyorsun.

Standart... Piyasa standarti.Muzigi para kazanmak icin yapiyorsan standartlara uymak zorundasin.Kafana gore takilamazsin. Adama bende PT yok, Cubase yok, bende Linux var diyemezsin.Ben bir standarttan bahsettim. MS 'in masaustu bir standart degil, ona benzetmek ozgunluk degil. Cubase'den, PT'den daha duzgun ve ozgun bir kayit ortami, programlari gelistirilsin Linux'ta.O zaman kimse kalkip Cubase kullanmaz.Linux'daki sistemi kullanir.

Kaldi ki, programlar ile ugrasmanin anlami yok, yuzlerce dolar verip aldigim ses kartini O/B bir ses kartindan farksiz yapan, ASIO destegi vermeyen(cok sinirli sayida bir kac kart icin var),latency de 20-30 ms degerler veren bir sistemi neden su an savunuyorsun onu anlamak istiyorum..

VST yok değil var ama şu anda sınırlı olduğunu okudum. Mesajlara cevap yazmaktan daha bakamadım o işlere. Linux'un bu konuda daha olgunlaşmadığını söylemiştim. Arz-Talep...

Linux'da VST su an yok.Cunku VST'ler plug-indir ve host programlara ihtiyac duyarlar.Su an Linux altinda boyle bir program yok.Ha ben WINE ile Cubase i emulatorden calistiracam onunla VST kullanacagim diyorsan, cok ugrasirsin.Ki neden Windows icin yazilmis bir programi Linux altinda calismaya zorlayayim.Binek otomobil ile arazide gezmeye calismak gibi olur.

O işler değişmiş sanırım ben amule'yi (eMule) bile pisi'den kurdum.
Albüm indirip de dinledim bile -> Bakınız Korsan

aMule "bile" denilecek kadar ilginc bir program degil. Sourceforge listesinde ilk 100de yer aliyor. Bu depolar guncel degil, yeni cikan programlar icin mutlaka derleme yapmak zorundasin.Toplaminda kac paket var Pisi Deposunda? Debian ki paket sistemini ortaya cikaran ve yuzlerce paket gelistirici ve denetleyicisi olan sistemde bile 14000 civari program vardi. Piyasadaki program sayisi 100 binler iken neden 14000 ile kendimi sinirlayayim?Linux ozgur, Windows kisitlayici mi? Bir daha dusun.

Bunlara ragmen Linux'un Windows'tan ustun oldugunu savunuyorsan, yolun acik olsun. Windows'ta stabildir, "Ya Windows iste, ne olacak?" diye kestirip atmakla bitmiyor is.Anet'te 4 yil up-time NT serverlar var.Ah Windows degil, ah kafam demek gerekiyor bir yerde. Su an bulundugum yerde de 4 aydir problemsiz calisan yayin makinesi(ulusal radyo) var ve Windows XP Professional kurulu makinede. Stabil mi? Bence yeterli derecede.

Once cuvaldizi kendine batir, sistemini gozden gecir. Sistemin Linux altinda stabil calisiyorsa gayet Windows altinda da stabil calisir.Su an Linux'ta bazi seyleri cesitli yerlerden okuyarak, birebir uygulayarak yapiyorsun o yuzden sorun yok. Yarin kendin bir sey denediginde, ve birseyler yanlis gittiginde o zaman da Linux kotu olmaz.

Kernel Panic yazisini gordugun gun beni hatirlaman dilegiyle. Linux seruveninde sana bol sanslar..

grego' Alıntı:
Ticari oldugunu biliyorum.Ama karsit gorus aramak yerine sadece Products bolumune girseydin, en altta RTLinuxFree yazisini gorecektin.

Bir mesaj önce "açık kaynak" olması güvensizlik nedeni iken. Şimdi güven nedeni olmuş durumda. Bu güzel bir gelişme.. :D

Mesajları ya tam olarak okumuyorsun, yada linklere ve bahsi geçen isimlere gidip bakmıyorsun. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak zorunda değilim.

İyi akşamlar.

Bırakın şimdi tartışmayı, biz burda Pardus bile kuramıyoruz. :D ( şaka )

Efenim, Pardus Kurulan 2007 iso'yu indirdim. ISO sağlam mı diye kontrol etmek için md5summer programını da indirdim. Fakat md5sum uzantılı dosya olması gerekiyormuş bir de, onu bulamadım işte. Pardus sayfasında verilen linklerin hiçbirinde yok. Ne yapayım Downhill ? Sen hangi yoldan gittin, CD den çalışan versiyonumu indirdin ?

http://www.pardus.org.tr/indir.html sayfasında hemen 2007 altında sha1sum ve md5sum yazıyor..

md5sum: 19c82580645ab05495ff217ed1524970
sha1sum: dcae9a9a412a7f9597ca3318913a6368346c5cd9

Bunlar sadece indirdiğin image(*.iso) dosyasının doğru inip inmediğini kontrol için..Konsolda "md5sum Pardus-Kurulan-2007.iso"

veya

md5sum kontrolünü yapan o programcığın adını yaz boşluk bırakıp Pardus-Kurulan-2007.iso yaz. çıkan sayılar yukardakini tutuyorsa tamam... iso dosyasını yaz gitsin...

m5sum programcığı da iso dosyası da olduğun dizinde olsun..

Ben Pisi'den yükselttim. Sıfırdan kurmadım.

polski' Alıntı:
Tamam onları gördüm de ne yapmam gerektiğini anlamadım. sha1sum var zaten, ama md5sum dosyası yok ftp'de.

Polski orda mısın??? Kusura bakma ancak cevap yazabiliyorum. Sen bu arada büyük ihtimalle kurmuşsundur..

O md5sum yada sha1sum dosyalarının kurulum CD'sinde yada sürecinde hiçbir işleri yok... O dosyaları hiçbir program vs.. kullanmayacak, açmayacak. "Sen" açıp oku diye ordalar. Text dosyası bunlar. içlerinde sadece o sıralı harfler rakamlar var.

Şunu da söyliyim sha1sum yada md5sum farketmez. Biriyle kontrol etsen yeter. Dizi tutuyorsa öbürünü boşver.. iso dosyası doğrudur yazabilirsin CD'ye. Haklısın biri var öbürü yok ftp'de. Kafa karışabilir. İkisini sayfada gösterip birini koymuş sadece ftp'ye..

Yok hala kurmadım. Fakat md5summer programından Crate sum yapıp öyle kontrol ettim sitedeki ile aynı numaralar, herhalde sağlamdır. Artık kurucam. :) Yardımın için sağol.

Ama Pardus biraz çorba yapmış işi. Yani bu işten anlamayan biri ne bilsin o rakamları falan. ftp adresinde dört beş tane dosya var, hangileri indirelecek, ne işe yarar diye bir bilgi yok. Herkes müneccim değil ki yahu...

Polski, yaptýðýn iþlem zorunlu bir iþlem deðil ki, elindeki dosyanýn saðlam olup olmadýðýný kontrol etmek için yapýyorsun sadece, yapmasan da olur. Windows kurarken CD ni kontrol ediyor musun hasar almýþ mý diye? Bu da ayný þey, opsiyonel yani.

Sağlamcıyım ben. :)

Sitede o kadar detaylı anlatılmış ki, bozuksa yok şöyle olur, yok böyle olur diye. İlk defa kuracağım için dedim herşey sağlam olsun. Hatta Pardus'a yanlış yazdıkları kısımlarla ilgili mesaj bile attım. :)

Neyse, orada md5sum 'la ilgili kısımda en altta küçük bir paragraf var. ( ikinci yöntem yani ). Sağlamlık kontrolü yapmak isteyen o yöntemi uygulasın, üsttekiler yanlış şimdilik.

Arkadaşlar Pardus'un ilk çıkışından bu yana 5 yıl geçti. Şu an 2009 sürümü kullanımda ve 2011'de de yeni bir sürüm bekleniyor.

Bu zaman zarfında Pardus'u kullananlarınız tecrübelerini paylaşabilirler mi lütfen?

Müzik yapım platformu olarak kullanmaya hazır mı?

Diğer fonksiyonlarda performans açısından ne konumda?

Teşekkürler.

M.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri