Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
ilterocktive' Alıntı:Selcuk, receptor'da kullanilan Linux'tan bahsetmis. Sen "ilerde boyle seyler de mumkun bu platformda" acisindan yaklasacagina, tutmus -bir kere bahsettim diye- "RTOS degil hicbirisi zaten" deyip, arguman yaratiyorsun...
ilterocktive' Alıntı:Dedigim: "Eger Linux, muzik produksiyon islerinde RTOS'lar gibi calismaya firsat verecekse, diger tum isletim sistemlerinin pabucu dama atilir" anlamina gelebilir.
Embedded'in Turkce tam karsiligi gomulu sistemlerdir. Daha cok belli bir amaca hitap etmekten cok kisitli donanimla calismasi gereken sistemlerdir.NetBSD BSD'nin Embedded versiyonudur bazi modemlerde kullanilir, ayni zamanda ayni yongayi kullanan bazi telefonlarda da kullanilir. Adanmis sistemler Dedicated'in Turkce karsiligidir.Bu sistemler tek bir amaca gudumludur ve donanimla da pek baglantilari yokturYanlız kendi sistemini "atanmış" (embedded da denebilir)
Kaya beni de Windows'u ovup, digerlerini kotuleyen standart adamlarla karistirmis olabilir.grego' Alıntı:Downhill(Kaya) ... Bu kadar sert bir sekilde cikismana da anlam veremedim...
Sonra demişsin ki:grego' Alıntı:RTLinux diye bir Linux da var arastir biraz, RTOS olan Linux'u da goreceksin. Tam anlamiyla F-16 gibi hayati derecede kritik islerde de kullanabilen bir isletim sistemi.
grego' Alıntı:Sadece kernel milyonlarca satirdan olusuyor.Satır satır okuyor musun o kodları.Senden bilgi sizdiracak 4-5 satir kod olmadigi ne malum aralarinda? Bunun sana guvencesini kim veriyor?
Bu konu tatlıya bağlandı sanıyordum. İlter de sanırım benimle aynı düşüncede :roll: .grego' Alıntı:Bu kadar sert bir sekilde cikismana da anlam veremedim.
Pardus kurunca iletişim kanallarının alabildiğine açık olduğunu göreceksin.grego' Alıntı:Bir mesajinda MS icin copluk olarak bahsetmissin, Linux ile alakali bir sorunun oldgunda ne yapiyorsun? Arayip kardesim burasi calismiyor neden diyebiliyor musun?
grego' Alıntı:GPL sozlesmesini acip bakarsan bu sekilde olusacak sorunlarda hicbir hak talep etmedigini bastan kabul ediyorsun zaten.(http://tr.wikipedia.org/wiki/GNU_Genel_Kamu_Lisansı)
"Standart" kimin standardı?? Tam karşılığının olmasını istiyorsun ama masaüstü MS'e benziyor diye soğuyorsun.grego' Alıntı:Ki su da bir gercek, piyasada mevcut olan bazilari standart hale gelmis programlarin Linux'ta tam karsiliklari yok.
grego' Alıntı:Ben su VST yi de kullanmak istiyorum deyip kullanamiyorsun. Yazilim gelistiren yok ya da cok az, oturup kendim mi yazayim? Hani ben muzik ile ugrasacaktim, Linux bana hiz kazandiracakti?
Ülkemiz insanının alıştığı görünümü bir anda değiştirmemek için olabilir..grego' Alıntı:... acildiginda XP'ye benzetilen toolbar ozgunlukten beklerken benim icin tam bir hayal kirikligi olmustu acikcasi.O an sogudum diyebilirim. Pisi, Comar gibi yeni olusumlar yaparken niye o tasarimi taklit etme zorunlulugunda hissettiler bilmiyorum.
O işler değişmiş sanırım ben amule'yi (eMule) bile pisi'den kurdum.grego' Alıntı:Firefox yukleyecem diye yarim saat kod derleyeceksem ben Pardus kullanmam.O yuzden paket olayini yayginlastirmalari gerekli.
Senin tercihindir karışamam.grego' Alıntı:Ben bildigim konu hakkinda kimseye bir seyi iddia etmeden ve dayatmadan anlatirim.Bilmedigim konuda da karsi tarafi dinleyip onun bilgisinden faydalanirim.
Bilişim çağında hangi işletim sisteminin kullanıldığının bir önemi yoksa, virusler, güvenlik açıkları vs.. gereksiz detaylar ise
MS gibi tekel oluşturma çabaları yüzünden kendi ülkesinde dahi dava açılan bir şirketin OS'unu kullanmak seni rahatsız etmiyorsa, Bu şirketin gelirinin senin ülkenin bütçesi ile boy ülçüşmesi hiç canını sıkmıyorsa eğer bunlar senin tercihindir. Ne dememi istiyorsun?
www.rtlinux.org sayfasını firefox'a yazdığımda http://www.fsmlabs.com/ adresine yönlendiriliyorum. "Contact Us"a tıklayınca karşıma "[email protected]" mail adresi geliyor. Yani bunlar ticari. Öyle görünüyor ki kaynak kodunu istesem de okuyamayacağım.
Pardus kurunca iletişim kanallarının alabildiğine açık olduğunu göreceksin.
"Standart" kimin standardı?? Tam karşılığının olmasını istiyorsun ama masaüstü MS'e benziyor diye soğuyorsun.
VST yok değil var ama şu anda sınırlı olduğunu okudum. Mesajlara cevap yazmaktan daha bakamadım o işlere. Linux'un bu konuda daha olgunlaşmadığını söylemiştim. Arz-Talep...
O işler değişmiş sanırım ben amule'yi (eMule) bile pisi'den kurdum.
Albüm indirip de dinledim bile -> Bakınız Korsan
grego' Alıntı:Ticari oldugunu biliyorum.Ama karsit gorus aramak yerine sadece Products bolumune girseydin, en altta RTLinuxFree yazisini gorecektin.
polski' Alıntı:Tamam onları gördüm de ne yapmam gerektiğini anlamadım. sha1sum var zaten, ama md5sum dosyası yok ftp'de.