Şimdi size neyi soruyorum? Tabi ki Latency
Sadece zevk için çalıyorum, kayıt falan yok. Orgun piyano seside çok kötü olduğu için daha güzel ses nasıl elde ederim diye araştırırken geldiğim noktadayım.
-------------------------------------------------------------------------
Hemen bilgilere geçeyim.
Laptop eski fakat Grand 2 yi standalone halde mause la denedim takılmadan gecikmesiz bir şekilde çaldı.
Org eski Yamaha marka, sesler berbat haliyle.. midi giriş çıkış mevcut.
--------------------------------------------------------------------------
Usb-Midi arabirim hakkında sitede birşey bulamadım. (9 sayfayıda baştan sonra gözden geçirdim bu arada).
Şimdik
70 ytl ye M-Audio Usb Uno var
100 ytl ye de Yamahanın hepsiburada.com da bi modeli var
Ayrıca gittigidiyorda da 30-40 ytl civarında modelini bilmediğim bişey satan biri mevcut.
1-Latency bu kordinasyonda nerelerden kaynaklanabilir? Nasıl çözülür?
2-Usb-midi kablo latencyde etkili midir? Yoksa al bitanesini gitsin midir?
3-Steinberg Grand 2 standalone, org u midi klavye olarak kullanıp çaldığında kasabilir, latency olabilir derseniz, soundfontlar bi alternatif olabilir mi?
4-Latency benim okuyup öğrendiğim karşılaşabileceğim tek sorun. Başka türlü sorunlarla da karşılaşma imkanım var mı?
Bunu sormamın asıl amacı eğer usb-midi arabirim aldığımda latency sıkıntım olursa aldığım şey elimde kalacak. Ben yine orgumun rezil sesleriyle devam edeceğim. Boşuna 70ytl vermek istemiyorum.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Sadece zevk için çalıyorum, kayıt falan yok. Orgun piyano seside çok kötü olduğu için daha güzel ses nasıl elde ederim diye araştırırken geldiğim noktadayım.
-------------------------------------------------------------------------
Hemen bilgilere geçeyim.
Laptop eski fakat Grand 2 yi standalone halde mause la denedim takılmadan gecikmesiz bir şekilde çaldı.
Org eski Yamaha marka, sesler berbat haliyle.. midi giriş çıkış mevcut.
--------------------------------------------------------------------------
Usb-Midi arabirim hakkında sitede birşey bulamadım. (9 sayfayıda baştan sonra gözden geçirdim bu arada).
Şimdik
70 ytl ye M-Audio Usb Uno var
100 ytl ye de Yamahanın hepsiburada.com da bi modeli var
Ayrıca gittigidiyorda da 30-40 ytl civarında modelini bilmediğim bişey satan biri mevcut.
1-Latency bu kordinasyonda nerelerden kaynaklanabilir? Nasıl çözülür?
2-Usb-midi kablo latencyde etkili midir? Yoksa al bitanesini gitsin midir?
3-Steinberg Grand 2 standalone, org u midi klavye olarak kullanıp çaldığında kasabilir, latency olabilir derseniz, soundfontlar bi alternatif olabilir mi?
4-Latency benim okuyup öğrendiğim karşılaşabileceğim tek sorun. Başka türlü sorunlarla da karşılaşma imkanım var mı?
Bunu sormamın asıl amacı eğer usb-midi arabirim aldığımda latency sıkıntım olursa aldığım şey elimde kalacak. Ben yine orgumun rezil sesleriyle devam edeceğim. Boşuna 70ytl vermek istemiyorum.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.