mostramozic
Yeni üye
Merhabalar...
Elimde küçük çapta işimi gören bir home studiom var vokal kayıtları alıyorum. Odam fazla büyük değil m2 olarak bilmiyorum ama fazla değil. Oda ufak olunca içerdeki sesler kayıda da yansıyor haliyle. Odam bodrumda Yarısı toprağın altında
dış ses sorunum yok çok sakin bi yerde ev dış ses sorunu olmuyor yani. Asıl olay benim için odamın içindeki pc, çalışırken çıkardığı ses fanlarının gürültüsü sonuçta odadan çıkaramayacağım için bu pcyi bi şekilde susturmam gerekiyor. Bilgisayar için bi kabin yapmam münkün mü? yani onu tamamen susturmak istiyorum ilk aşamada. Yankı vs oda akustiği ile ilgili sorunlarıda reflexion filter kullanarak halletmeyi düşünüyorum. Vokal kayıtlar için kabin yapımını araştırdım ama bulaşınca bir kere hem maddi yönden fazlaca külfet hemde fazlaca gereksiz oldugunu gördüm. Yada ben yanlış yerlerden yanlış bilgiler edindim bilmiyorum
Öğrenciyim ve fazla para harcayamıyorum. Şuan için alabileceğim küçük ama etkili yöntemler peşindeyim doğrusu
yada benim düşüncelerim dışında bana verebileceğiniz başka önlemler varsa çok minnettar kalırım size
çok teşekkür ediyorum saolun.
Elimde küçük çapta işimi gören bir home studiom var vokal kayıtları alıyorum. Odam fazla büyük değil m2 olarak bilmiyorum ama fazla değil. Oda ufak olunca içerdeki sesler kayıda da yansıyor haliyle. Odam bodrumda Yarısı toprağın altında