[Eski] Kayıtlarımda istenmeyen sesler.. Yardım lütfen!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mostramozic

Yeni üye
Merhabalar...
Elimde küçük çapta işimi gören bir home studiom var vokal kayıtları alıyorum. Odam fazla büyük değil m2 olarak bilmiyorum ama fazla değil. Oda ufak olunca içerdeki sesler kayıda da yansıyor haliyle. Odam bodrumda Yarısı toprağın altında :) dış ses sorunum yok çok sakin bi yerde ev dış ses sorunu olmuyor yani. Asıl olay benim için odamın içindeki pc, çalışırken çıkardığı ses fanlarının gürültüsü sonuçta odadan çıkaramayacağım için bu pcyi bi şekilde susturmam gerekiyor. Bilgisayar için bi kabin yapmam münkün mü? yani onu tamamen susturmak istiyorum ilk aşamada. Yankı vs oda akustiği ile ilgili sorunlarıda reflexion filter kullanarak halletmeyi düşünüyorum. Vokal kayıtlar için kabin yapımını araştırdım ama bulaşınca bir kere hem maddi yönden fazlaca külfet hemde fazlaca gereksiz oldugunu gördüm. Yada ben yanlış yerlerden yanlış bilgiler edindim bilmiyorum :) Öğrenciyim ve fazla para harcayamıyorum. Şuan için alabileceğim küçük ama etkili yöntemler peşindeyim doğrusu :D yada benim düşüncelerim dışında bana verebileceğiniz başka önlemler varsa çok minnettar kalırım size :) çok teşekkür ediyorum saolun.

Bilgisayar Sesini nasıl kesebilirim?

Öncelikle bu konuyu buraya açmam doğru mu tam emin değilim :) umarım doğrudur :D Bilgisayarımın sesini kesmek istiyorum donanımsal olarak alınacak önemlerden çok dışarıdan müdahale ile neler yapabilirim mesela bir kabin yapabilir miyim? içine ses emici malzeme döşeyebilir miyim ? Bunu istememin sebebi kayıtlarımda çook aşırı derecede fan sesi ve hdd nin sesinin gelmesi defalarca açıp bakım yağmala, toz temizliği yaptım ancak pek birşey değişmedi. Ne yapabilirim acaba :)

Re: Bilgisayar Sesini nasıl kesebilirim?

mostramozic' Alıntı:
Öncelikle bu konuyu buraya açmam doğru mu tam emin değilim :) umarım doğrudur :D Bilgisayarımın sesini kesmek istiyorum donanımsal olarak alınacak önemlerden çok dışarıdan müdahale ile neler yapabilirim mesela bir kabin yapabilir miyim? içine ses emici malzeme döşeyebilir miyim ? Bunu istememin sebebi kayıtlarımda çook aşırı derecede fan sesi ve hdd nin sesinin gelmesi defalarca açıp bakım yağmala, toz temizliği yaptım ancak pek birşey değişmedi. Ne yapabilirim acaba :)

Fanlarını sessiz fanla değiştir ve kasaya bağlantılarını kauçuk vidalarla yap. HD'ler içinde benzer yalıtım malzemeleri var. Yinede asla tam sessiz olmayacak ama malesef.

Diğer çözüm ise uzun kablolar alarak bilgisayarı başka odada bırakman. Herhalde en garanti bu.

Re: Bilgisayar Sesini nasıl kesebilirim?

Benim aşırı ses sorunum işlemci soğutucumun aşırı dandik olmasından kaynaklanıyordu. Amd stok fanları bilen bilir. Eğer sesin işlemci fanından geldiğini tespit ederseniz piyasadaki 70-80 liraya satılan cooler master, xigmatek gibi markaların soğutucuları işinizi görecektir. Xigmatek hdt modelini kullanıyorum, bayağı bir memnunum

mostramozic' Alıntı:
Merhabalar...
Elimde küçük çapta işimi gören bir home studiom var vokal kayıtları alıyorum. Odam fazla büyük değil m2 olarak bilmiyorum ama fazla değil. Oda ufak olunca içerdeki sesler kayıda da yansıyor haliyle. Odam bodrumda Yarısı toprağın altında :) dış ses sorunum yok çok sakin bi yerde ev dış ses sorunu olmuyor yani. Asıl olay benim için odamın içindeki pc, çalışırken çıkardığı ses fanlarının gürültüsü sonuçta odadan çıkaramayacağım için bu pcyi bi şekilde susturmam gerekiyor. Bilgisayar için bi kabin yapmam münkün mü? yani onu tamamen susturmak istiyorum ilk aşamada. Yankı vs oda akustiği ile ilgili sorunlarıda reflexion filter kullanarak halletmeyi düşünüyorum. Vokal kayıtlar için kabin yapımını araştırdım ama bulaşınca bir kere hem maddi yönden fazlaca külfet hemde fazlaca gereksiz oldugunu gördüm. Yada ben yanlış yerlerden yanlış bilgiler edindim bilmiyorum :) Öğrenciyim ve fazla para harcayamıyorum. Şuan için alabileceğim küçük ama etkili yöntemler peşindeyim doğrusu :D yada benim düşüncelerim dışında bana verebileceğiniz başka önlemler varsa çok minnettar kalırım size :) çok teşekkür ediyorum saolun.

Ben senin yerine forum içinde arama yaptım. Hani sağ üst köşede ARA yazıyor ya işte oraya PC GÜRÜLTÜ gibi kelimeler yazdım. Karşıma şunlar çıktı. :lol:

viewtopic.php?f=28&t=12110&start=0

viewtopic.php?f=28&t=24925&start=15

viewtopic.php?f=28&t=4773

Aslında bunları yaptım strafor felan bile koydum kasanın içine :) fanları söktüm 2 tane fandan birini çıkardım işte daha sonra ısınmaya baktım felan :D orta düzeydeydi tüm fanları temizledim ancak ne yaparsam yapayım sızıyor ve kayda giriyor :S yani masrafsız şekilde halletmek istiyorum açıkçası pc yi yeniden düzmek gibi bir lüksüm yok :D sadece kayıt yaparken bile koyableceğim bi kutu gibi kabin yapmayada razıyım. Gerçi aldıgım önlemlerle çook büyük ölçüde azalma oldu ama hala ses kaçıyor. Asıl merak ettiğim konu reflexion filter alsam kayda giren pc sesinde daha da azalma olur mu acaba yani boşuna yatırım olur mu bunu merak ediyorum. Tabi sadece pc sesi değil uğultular yansımalar felanda oluyor haliyle akustik hiç bi düzenleme yok odamda. Bunların yanında ek alabileceğim önlemler var mı bu konuda temiz bir kayıt için. Araştırıp bulduğun için çok teşekkür ederim çok güzel bilgiler :) atladığım yada yapmadıgım şeyleride denicem.. Ama donanımsal değişiklikten çok sansürlemeler ve yalıtımdan yana düşünüuyorum :D

Ben odanın dışına attım kasayı.Odada çıt çıkmıyor.Monitör klavye mouse ses kartı vs ...hepsinin kabloları var uzun uzun piyasada..odadan çıkınca hemen kapının üst tepeye astım bilgisayarı.Maliyetide az :aynen:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri