[Eski] Kayıt için hangi işlemci

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Exit' Alıntı:
Intel işlemcilerin hyper threading yetenekleri sayesinde multimedia uygulamalarda daha başarılı olduğu söyleniyor... Diğer taraftan herkes AMD işlemcilerin de çok performanslı olduğu, bir tek işlem yaparken intel işlemcilerden bile performanslı olduğu, ama aynı anda ikinci bir işlem yapılmaya başlandığında performansın düştüğü söyleniyor.

Intel'in ve Intel satıcılarının yalanından başka birşey değildir bu... Modern bilgisayar mimarileri ve işletim sistemleri multitask (çok görevli) çalışmak üzere tasarlanırlar. HT olsun olmasın bir işlemci birden fazla prosesi çalıştırabilir. Ama tabi aynı anda değil, time scheduling denilen ve işletim sisteminin kalbinde yer alan bir kod parçasının denetimi altında... Sisteminde çalışan prosesleri görmek için windows işletim sistemlerinde ctrl+alt+del tuş kombinasyonu ile ulaşabileceğin task managerde processes tabına bakabilirsin. UNIX ve türevlerinde ise shellde ps aux komutu ile prosesler listelenir. Günümüzde sadece embedded sistemlerin bazılarında tek görev çalıştıran bir işlemci bulundurur. Velhasılı kelam; işlemcin AMD, Intel veya Motorola... ne olursa olsun sürekli tek bir işlem çalıştırır. Ama sistem sana transparan olarak işlemden işleme geçer ve çok işlem çalışıyormuş iluzyonunu yaratır.

HT, aynı anda birden fazla işlemi tek çekirdek ile yapma iddiasındadır, fakat her zaman sisteme hız sağlamaz. Bazen öyle yavaşlatır ki, sıkca çalıştığın bir uygulama ile uyumsuz ise kapatmak zorunda kalırsın.

İşlemci ne kadar hızlıysa o kadar iyi düşüncesi de yanlıştır. Bende bir dual Xeon 2.8 sistemi var, güya iki işlemci ile uçuracak programları... tamam 3D tasarım ve rendering programlarını çok hızlandırıyor ama Cubase SX, AMD Athlon 2800'de, üç katı paraya malolan dual Xeon'dan daha stabil çalışıyor. RAM'leri, anakartı herşeysi kat kat pahalı Xeon sistemi beni sık sık sinir krizine sokuyor. Bence daha önce forumda abilerimin dediği gibi audio işleri için apayrı "adanmış" (dedicated) bir sistem kurmalısın. Bu sistem Prescott çekirdekli bir Intel Pentium IV ve Asus P800 anakart yada AMD Athlon 2800 ve AOpen AK77 ile kurulabilir. Sistemi optimize edip başka bir şey için kullanmamak gerek. Hem 3D performansı olsun hem stabil bir DAW ortamı sağlasın, hem de oyun oynayayım vs.. diye sistem toplamak çok güç...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri