[Eski] Imac Icin Program Tavsiyesi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

pretioza

Yeni üye
Imac i actim kutusundan ..
Program ariyorum..Fl arayuzune aliskinim logic hakkinda bi bilgim yok..Vst kullanimi onemli benim icin.Logic i kurdum ama xskey diye bir olay var halen cozemedim..neyse yeni imac icin progrsm tavsiyesi bekliyorum,,

Amacýn grafik çizmek deðil heralde, müzik üretimi olduðu anlaþýlýyor.
Daha çok ne beklediðini sordum yazýlýmdan, flstudio ile logic ayrý yaklaþýmlarý olan programlar.
Ableton live ile rahat edebilirsin belki.

Logic macintosh ortamında müzik yapabilmen için hayli yeterli olabilecek bir yazılım. Vst'ler senin için önemliyse bundan sonra o vstlerin AudioUnit desteği olup olmadığına bakarak Satın Al, çünkü Macosx 10 ve üzeri sürümlerde Logic'in vst desteğini bulamayacaksın veya illa kullanmak istersen ayrıca emulatöre ihtiyaç duyacaksın (Fx Pansion gibi, forumda arat bulursun).
Xskey hikayesine gelince, o da senin Logic'i orjinal kullanmadığın veya Xskey'i takmadığın anlamına geliyor. Logic'i satın aldığın takdirde sana program cdleri ile birlikte registration için bir de (usb) Xskey gelir, programı ancak o Xskey bilgisayarında takılıyken çalıştırabilirsin.

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Amacın grafik çizmek değil heralde, müzik üretimi olduğu anlaşılıyor.
Daha çok ne beklediğini sordum yazılımdan, flstudio ile logic ayrı yaklaşımları olan programlar.

Evet ableton live sanırım seni en rahat ettirecek program.

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Amacın grafik çizmek değil heralde, müzik üretimi olduğu anlaşılıyor.
Daha çok ne beklediğini sordum yazılımdan, flstudio ile logic ayrı yaklaşımları olan programlar.

Ben amacimin live performans oldugunu belirtmek icin production yazdim.Muzik uretimi acik degilmi../muzik yapmakla kasit ne ...
Electronic muzik..
Effect uretimi ,sequence,drum uretimi,...yani uretimde uretim daha fazla acamiyacam...

Pro tools biraz hos gibi duruyo ve vstleri destekliyor..

pretioza' Alıntı:
Pro tools biraz hos gibi duruyo ve vstleri destekliyor..

Malesef sevgili pretioza

Protools ne vst ne au destekliyor

rtas driver kullaniyor

sevgili Audiodoctor un dedigi gibi wrapper kullanabilirsin.

hayir logic pro da vst desteklemez sadece au destekler
hem au hem vst destekleyen ableton live var
bu arada bence cok guzel bir kitap var turkce produksiyon ile ilgili
once o kitabi al bir fikir sahibi ol, sonra buradaki eski yazilari oku :)

Kendi işlerim için kullanmaya yönelik, Ableton Live bir harika.

Sanki diğerleriyle mücadele ediyorum, Ableton Live ise hemşerim gibi davranıyor.

Hele ki, HD olmayan bir Pro Tools, tam bir baş ağrısıymış. 410'u kullanmaya başlayınca anladım. Kalmadı Pro Tools taraftarlığı.

Ableton'ı üreten firma Türk olsaydı muhtemelen sloganı;

''Maksat işin görülsün birader'' olurdu.

ableton ovuluyor..peki ben fl yle yapabileceklerimi abletonla yapabilecekmeyim.abletonun isminden dolayi hep boyle bi uzak durdum live denmesi sanki bu yazilimin canli perf. icin sadece uretildigini dusunurum..

Yani production ne derce olur Fl den basarili ve kolay olurmu..

Oyleyse mac e gecmistim zaten fl yi siliyorum ableton a basliyorum..[/list]

Garageband'i de kucumsememek gerek. Beklentileri oldukca karsilayabilecek bir program kendisi. Hele ki jampack gibi ekstra paketlerini alinca program daha da bir kullanilasi oluyor. Benden soylemesi...

apple/garage band ın kendi sitesindeki temel bilgilerle bile 1 2 aydır ugrasmama ragmen arkadaslarımdan övgu alan ufak besteler yapmaya basladım.tavsiye ederim.
suan logic egitim dvd si sipariş ettim.yardımcı olacaktır.ama amerikadaki sertifikalı logic kurslarının burada olmasını isterdim.

buradanda bolca yardım alınabilinir

http://www.logicprohelp.com/index.php

pretioza' Alıntı:
...Ben amacimin live performans oldugunu belirtmek icin production yazdim...
İyi yapmışsın. Bir de Türkçe yazsan daha iyi olacak.

pretioza' Alıntı:
...Muzik uretimi acik degilmi../muzik yapmakla kasit ne ...
1- Batuhan anlamamış ki soruyor
2- Batuhan anlamamakta haklı
"Müzik üretimi" yeterince açık değil. Ses kaydı alacak mısın, istediğin şey bir step sequencer mıdır, yoksa klavye/midi çalacak mısın... vesaire gibi sorulacak tonla soru var.
Adam sana yardım etmek isteyecek belki, sen ilginç bir şekilde tersliyorsun...

pretioza' Alıntı:
...Electronic muzik.. Effect uretimi ,sequence,drum uretimi,...yani uretimde uretim daha fazla acamiyacam...
Akustik kayıt yapılacak mı?
Bak, hâlâ yeterince açık değil. Yine de karşındakini kötü/düşük bir durumda görür bir davranış şekli gösteriyorsun...

pretioza' Alıntı:
...Pro tools biraz hos gibi duruyo ve vstleri destekliyor..
Türkçe kelimeleri Türkçe yazım kurallarına uygun şekilde yazmaya dikkat et lütfen. "acamiyacam", "duruyo" muruyo... nasıl bir yazım şeklidir...

ilterocktive

Ok anladığım şu ki bu forum sitesi ileride çocuklarımıza brer kitap armağanı olacağı için türkçe ye inanılmaz önem veriliyor..Ok destekliyorum yani bazen anlaşılmyor hakketen bazı forumlarda görüyorm ve anlamıyorum ama ben anlaşılmayacak şekilde yazmıyorum ki :)
sadece bi iki hata oluyor normal olarak makale de yazmıyorum...

Kimseyi küçümsediğim yok aksine herkesi burda büyük görüp bişeyler kapma peşindeyim..Bana Amacın grafik çizmek değil heralde diyen birini ben beni küçümse gibi düşünürüm aksine. Yani amacım ne birini küçük görmek ne türkçe de çok küçük bi ki hata yaparak bunu büyütüp bi tartışma yapmak sadece logic kullananlara sıcak bir muhabbet yani amacım öğrenmek :)

pretioza,

Sana soru sorulduğunda bilmelisin ki, anlaşılmayan bir durum vardır. Bu nedenle, sorulan soruya olduğunca net yanıt vermen, senin yararınadır.
"müzik üretimi yazdım işte, daha ne diyeyim" tarzı cümleler, senin bir işine yaramayacağı gibi, yanlış anlamalara neden olabilir.
Adam da sana yanlış anlaşılabilecek bir kelam etse, toparlaması zor olur.

Türkçe yazım kuralları konusundaki uyarılar yeterince açık olmadıysa haber et, açmaya çalışalım.
"çocuklarımıza brer kitap armağanı", "makale" dersen, olayı biraz abartmış olursun.
"duruyo" değil de, "duruyor" yaz demeye getiriyoruz.
Bunda da başka niyet arama lütfen. Uyarı ne ile ilgiliydi ise o... ne fazlası, ne eksiği...
Makale yazmanı beklemiyoruz. Öyle olsaydı, makalen çoktan bir editör tarafından uçurulmuştu, kimsenin de haberi olmazdı.
Harfleri unutmamaya çalış yeter. Biraz özen, göz çıkartmaz.

ilterocktive

Ok bundan sonra dikkatli olurum

"müzik üretimi yazdım işte, daha ne diyeyim"
Sanırım ben bu cümleyi tr-ance.com da yazsaydım eminim ki anlaşılırdım..Bi an kendimi öyle hissettim burası daha geniş bi mekan ..Öyle düşünmekte haklısın..

O benim cümlemdi yalnız :) Senin mesajından anladığımı, ben kendi dilimde yazdım.

Seninkisi "...Muzik uretimi acik degilmi../muzik yapmakla kasit ne ...
...yani uretimde uretim daha fazla acamiyacam... ".
Sanırım ben bu cümleyi tr-ance.com da yazsaydım eminim ki anlaşılırdım..Bi an kendimi öyle hissettim burası daha geniş bi mekan ..Öyle düşünmekte haklısın..
"Geniş" kelimesinin tercümesi, herhalde: "üretilen müzik tarzlarındaki çeşitlilik" oluyor?

Yoksa "bizim gönlümüz geniş"... TR-ance.com'dan bile geniş... :p :) hehe
("gönlümüz zengin" miydi o yoksa?)

Neyse... sen aradığın yanıtı aldın mı bari?
Ableton Live? Yoksa Digital Performer?

Ezelden beri kullanmaya alıştığın ve bırakmak istemediğin VST'ler yoksa, bence Logic iyi gider.
Ama illa VST kullanmak istiyorsan, Ableton Live iyi bir sequencer...

Aslında ben Fl kullanıyordum ve windowsa olan nefretimden dolayı bırakmak zorunda kaldım..Ableton live az çok kullanıoodum ama bana hitap etmiyordu.Logic le tanıştım vst desteği süper yani au desteği..Performerı denedim cubase gibi geldi ses çıkaramadım qbasede de çıkaramamıştım :)
Logic leyim şu an iyide kullanımı güzel fl yi aratmıoo hatta fazlası var..Tabi ben aç bi insanım Daha çoık au lazım mantığıyla bakııyorum gelişmem zaman alıcak
yukarıda biyerde çoık yazmışım affınıza sığınarak onu çok yapıyorum :)

Geri