[Eski] cubase'de realtime veya offline export

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

eko

Yeni üye
Arkadaşlar, cubase hem offline hem de realtime export yapabiliyor ya, iki export arasında herhangi bir kalite farkı oluşuyor mu? PT offline export yapmıyor acaba bi bildikleri mi var benim bilmediğim ? :roll:

benim anladığım; real time da bire bir zamanda bir akış gerçekleştiriyo ve eğer dışardan kullandığımız bir midi aygıtı varsa (sound modül, synty vs.) onlarada midi sinyallerini göndererek export olayında onlardan alacağımız (line in olarak)ses dalgalarını da sonuca dahil ediyor :roll:
bilmem anlatabildim mi?

eko' Alıntı:
Arkadaşlar, cubase hem offline hem de realtime export yapabiliyor ya, iki export arasında herhangi bir kalite farkı oluşuyor mu? PT offline export yapmıyor acaba bi bildikleri mi var benim bilmediğim ? :roll:

PT'de o ozelligin olmamasi teknik nedenlerden degil ticari nedenlerden kaynaklaniyor. Eger oyle bir ozellik eklerlerse insanlar ProTools HD'ye ihtiyac duymadan sarkilarini yavas bir bilgisayarla bile offline render edebilirler, o zaman HD'ye gerek kalmaz, Digidesign'da az para kazanir, bilmem anlatabildim mi :wink:

pc de cubase ile çalışıyorum.ben şarkıları hep wavelab veya soundforge türü bir programa export ediyorum,psikolojik midir bilmem daha iyi geliyor sound kulağıma.

firestorm' Alıntı:
pc de cubase ile çalýþýyorum.ben þarkýlarý hep wavelab veya soundforge türü bir programa export ediyorum,psikolojik midir bilmem daha iyi geliyor sound kulaðýma.
Eðer Soundforge yada benzeri bir ses editöründe sesi bi uygulamaya sokmuyorsan tamamen duygusal/psikolojik bir his.
Belkide o programlara verdiðin paralardandýr.
Zira bende Halion 2.0 ýn samplelarýný çok seviyorum.Tamamen duygusal :lol:

Eğer seskartının lineout'undan çıkıp linein'ine girip de kayıt yapılmıyorsa bu büyük ihtimalle sadece bir his lakin çok konvertörlü prof. kartlarda miksi seskartının DSP'sine yaptırırsanız ya da kanalları mikserden geçirip tekrar karta kayıt ederseniz sonuç daha iyi olacaktır.

Eðer mikseriniz prof deðilse;
Sesin iþlemi bittikten sonra tekrar mikserden geçirip mikslemek ancak yeni dip gürültülerine sepep olur.

firestorm' Alıntı:
pc de cubase ile çalışıyorum.ben şarkıları hep wavelab veya soundforge türü bir programa export ediyorum,psikolojik midir bilmem daha iyi geliyor sound kulağıma.
Nasil oluyor bu yav. Ben export hard diske yapilir diye biliyorum :D
WaveLab ya da Sound Forge o sesi "acar" ancak.
Yani Cubase ve WaveLab -ayni anda- acik, sesi Cubase'de caldiriyorsun ve WaveLab mi kayit ediyor? Eger boyleyse bravo. Ama cok gereksiz.
husokaplan soylemis soylenmesi gerekeni. Eger aranjenin icinde disardan alinan bir ses varsa (klavyenin sesleri, efekt islemcisinden donen sesler vs.), ve tum sesler hardware mixer'dan cikip, ses kartinin girisine gidiyorsa "online" export yapilmali (ya da buna "real time kayit" da denebilir). Eger disardan bir ses eklenmiyorsa, offline export yapilmasi en iyi sonucu verir.

ilterocktive' Alıntı:
firestorm' Alıntı:
Nasil oluyor bu yav. Ben export hard diske yapilir diye biliyorum :D
WaveLab ya da Sound Forge o sesi "acar" ancak.
Yani Cubase ve WaveLab -ayni anda- acik, sesi Cubase'de caldiriyorsun ve WaveLab mi kayit ediyor? Eger boyleyse bravo. Ama cok gereksiz.
husokaplan soylemis soylenmesi gerekeni. Eger aranjenin icinde disardan alinan bir ses varsa (klavyenin sesleri, efekt islemcisinden donen sesler vs.), ve tum sesler hardware mixer'dan cikip, ses kartinin girisine gidiyorsa "online" export yapilmali (ya da buna "real time kayit" da denebilir). Eger disardan bir ses eklenmiyorsa, offline export yapilmasi en iyi sonucu verir.

aynen dediğin gibi :D nedense böyle alışmışım."brn" n dediği gibi tamamen duygusal :)

en çokta edit olayı bitmiş vst inst leri audiomixdown edip, mixde kullanacağım plugin lere işlemci performansında pay bırakmayı seviyorum :D
malum; pIII 733

husokaplan' Alıntı:
en çokta edit olayı bitmiş vst inst leri audiomixdown edip, mixde kullanacağım plugin lere işlemci performansında pay bırakmayı seviyorum :D
malum; pIII 733

buna katılıyorum.benimde en sevmediğim olay bu dediğini yaptıktan sonra,vsti ye bir kaç operasyon daha ekleme ihtiyacı hissedip,hadi baştan yapmak.hele ki midi tracki sildiysen tadına doyulmaz :)

:oops: :D
freze çok iyi bir olay ama oda acayip kasıyo benim pc yi geri dönüşler ve eklemeler süper oluyo hadi dondur hadi şimdi çöz hesabı :)

kasıyo derken freeze yaparken mi kasıyor demek istedin?bendede uzun sürüyor biraz ama allah razı olsun dedirten bir düşünce bu :) bir de track büyükse daha uzun sürüyor.

firestorm' Alıntı:
kasıyo derken freeze yaparken mi kasıyor demek istedin?bendede uzun sürüyor biraz ama allah razı olsun dedirten bir düşünce bu :) bir de track büyükse daha uzun sürüyor.

evet.
bu uzun trackleri birde 8- 10 tane düşün tamam işin bitti artık donduracam diye bekleeeeeeeeeeee duuuuuuuuuuuur... :lol:

Başlığı diriltelim.

Dün bir arkadaşımın beni uyandırması üzerine real time ve offline export arasındaki farkı test edeyim dedim ve gördüklerim duyduklarım inanılır gibi değil. Bu kadar fark olması inanılmaz geliyor.

Bir kere offline export ile nedense sinyale kafadan 6db ekleniyor. Export ettiğim kanalların fazını ters çevirdiğim zaman phase cancellation en yakın real time export'ta meydana geliyor. Sıfırlanmayanlar delay ve reverbler oluyor. Ama offline export resmen apayrı bir dünya, yapılan miksle alakası yok.

Sonuç; Offline export yalanmış, ite ite real time export yapacağız. Bunu da 10 sene sonra farkediyor olmak ayrı mevzu.

Geri