Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
Berkay' Alıntı:Ebenezer' Alıntı:Yiğit kap Emre'yi de gelin İstanbul'a. Gidelim Berkay'ın tepesine. 2-3 saatte öğrenmezseniz ben de ne olayım diyor ve kaçıyorum hehehe.
Emre de dongle getirsin yanında, cubase 5 e de bakalım. : )
aristo' Alıntı:Master Out kanalını nasıl yaratacağım? 30 kanalı nasıl "Master out" a yönlendireceğim?
aristo' Alıntı:Şimdi, anlatıldığı kadar nasıl bu sorunu yok edebileceğimizi anlatayım.
30 kanal kayıt yaptık diyelim. Tüm kanalların ayarlarını (ses seviyeleri, efektler vs.) yaptıktan sonra; mix in sonunda "Master Out" kanalı yaratıyoruz. Tüm 30 kanalı (kendi içinde de yaylılardı, vurmalılardı vs. diye gruplamıştık zaten) "Master Out" a yönlendiriyoruz. Sonrasında yeni bir stereo audio kanalı açıp record a basıyoruz. Bölece çalan proje mix olmuş halde son yaratılan stereo kanalına geliyor. Bu kanaldaki ses dalgasını da kulağından tutup direkt masaüstüne atıyoruz :roll:
Detay anlatılmadı, olayın mantığı buymuş tabi PT üzerinde gösterildi. Export edilmediği içinde Cubase algoritması işlenmiyormuş ve sonuç: "flat kayıt"
Şimdi bu anlattıklarımı nasıl yapabileceğimi biri anlatabilir mi? Bende SX2 var ben bulamadım.
Master Out kanalını nasıl yaratacağım? 30 kanalı nasıl "Master out" a yönlendireceğim?
ilterocktive' Alıntı:İlginç.
Alan Meyerson da Pro Tools rig'indeki projeyi Nuendo'nun içine gönderip miksi orada yapıyor.
http://www.youtube.com/watch?v=NYxhLGIJXxQ
Halbuki yaptığı işlere baksan, adamı profesyonel falan sanırsın...
Yaa, "yazık", deel mi? Koskoca adam olmuş, Karaip Korsanları ilen falan uğraşıyor... daha neyi nereye bağlayacağını bilememiş yazık...firestorm' Alıntı:...Abi birileri söylese bari "pro tools daha iyi" diye adamcağıza... :lol: ...
Duymuş olana da dokunmamak lâzım, adamın uykusuna girer bu tip detaylar.Ben bu farklılık varsa da duyacağımı sanmıyorum diyorum ve sx3'üm benim şeklinde devam ediyorum.
Cubase 4 ve 5 ile mümkün bu işte.alperz' Alıntı:...Ama Cubase SX3'te(4'ü ve 5'i kullanmadım) bir kanalın girişini başka bir kanalın çıkışı olarak göstermek mümkün değil...
ozdnrk' Alıntı:Cubase SX3 te mümkün. Hatta protools dan daha zahmetsiz.
Önce streo kanal yarat rec butonu seçili.
Vst connections dan input bölümünde inputlara monitör outları yönlendir.
rec tuşuna bas bitti gitti.
aristo' Alıntı:Ses kartımın outundan çıktım jack ile yine ses kartımın in kısmına girdim ve cubasede kayıt aldım. Bu da aynı sonucu verecektir herhalde.
Berkay' Alıntı:Mevzu neden sadece mixdown bağlamında dönüyor onu anlamayamadım.
Playback engine algoritması da bu işe müdahil değil mi? Ya da raw datayı seçilen dosya formatıyla kaydederken ki algoritma?
jackthebasser' Alıntı:Önceki mesajlar bende öyle bir izlenim bıraktı. İşin çok derinliklerini de bilmiyorum. Kayıt teknolojileri konusunda hala ilk adımlarımı atmaya çalışıyorum.
Mesela 320 kbit/s kalitesindeki bir mp3'ü Media Player'da, Protools'ta ve Cubase'de dinlerken üçünün de ayrı duyumlar yarattığını da kendi kulağımla duydum.
Eğer konuyu saptırmak olmayacaksa, bir önceki mesajımda yazdığım duruma da cevap alabilir miyim ?