En doğal hakkı. Fakat teknolojinin gözünü seveyim, her zaman ters köşe yapma ihtimali vardır. Ben bilim adamıyım, her ihtimali düşünmek zorundayım ve sunabileceğin en iyi çözüm önerisini sunarım 8)
Belki de ram yetersiz olduğu için işlemci yüksek performans çalışamıyodur. Eğer işlemci genel anlamda beklendiği performansı veremiyosa bilgisayarın konfigrasyonunda bi sorun var demektir. Sadece cubase'de(ses kartıyla yapılan işlemler de diyebiliriz) bu tarz performans düşüklüğü problemi varsa sorun bilgisayarın ses kartıyla uyumsuz olması olabilir.
Benim eski sistemimdeki çıtırtı problemi o kadar sinir bozucuydu ki bi ara 22050 Hz'de kayıt yapmayı düşündüm. Sistem ne kadar iyi olursa olsun yine sistemi en az yoracak şekilde kayıt yapılmalı.
Bir de... Bu cızırtılar kaydın kendisinde mi var yoksa wmp'den bir mp3 çalarken bilgisayarın kasılması sonucu oluşan ama aslen mp3'ün kendisinde olmayan cızırtılar mı? Benim çıtırtılar bariz duyuluyodu be kayıdın kendisinde vardı. En ufak bi reverb verdiğimde o çıtırtılar; çatırtı, çuturtu hatta katırtı oluyodu.
Eğer günü kurtarmak adına bişeler yapmak gerekiyosa, en uygun düzeyde kayıtlar yapılmalı. Fakat anladığım kadarıyla sistem update edilmek istenmiş ve bir işlemci alınmış ve sonuç hüsran. Yani günü kurmarmak istermişcesine bi hareket değil.
Son olarak... Benim eski işlemci de amd'ydi. Ve ses kartının aradığı en düşük işlemciden kat kat üstte bi işlemciydi. Sorun yaşatıyodu. Yeni bilgisayar alırken anakartımı intel chipsetli ve işlemcimi intel aldım. Bi yerlerden okuduğum yazıda adamlar "intel abiciğim" diyolardı da.