[Eski] Basit bir soru (cubase sx3)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

artistan

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar şu an elimde creative soundblaster live ses kartlı bi pc var ve amplitube ile gitar çalışmak için direct monitoring yapmamız gerekiyor bunun için kx project kurdum .. pc den ses geliyor ama cubase i açtığımda ne sinyal var ne bişey
not: asio driverını seçtim , f4 tuşuna basarak in/out seçtim , kanalın bağlantı ayarlarını yaptım.. ama neyi unuttum hatırlayamadım birkaç senedir logic kullanıyorum o yüzden hatırlamak için araştırayım dedim bu tarz bir sorun yazanı da bulamadım
eminim çok basit bir yerden kaynaklanıyor.. yardımcı olursanız sevinirim

bunların dışında haliyle direct monitoring seçeneğini işaretleyemiyorum.. yani tick koyamıyorum sinyal sorunu düzelince bu düzelir sanırım

Audio kanal açıp mono seçin. kanaldaki küçük hoparlör düğmesi gibi bişey vardır. Ona basınca sarı olur ve doğru input (gitarın takılı olduğu mesela) seçilince ses gelecektir.

aynen öyle yaptım f4 e bastım ve resimdeki gibi şeyler çıkıyor

böyle olduğu halde halen olmadı ayriyeten bu da device setup menüsü ..göründüğü gibi direct monitoring seçilemiyor ve asio driver'ı kx project olarak tanımlı

bir de genel görünümle ilgili resim koymak istedim belki unuttuğum bir şeyler vardır diye..
Herkesten yardım bekliyorum inanın iki gündür uğraşmaktan sıkıntı geldi.. normalde logic ile 11 kanal davul kaydı yapıyorum gün gelip cubase ile boyle bir sıkıntı çekiceğim aklımın ucundan geçmezdi

Kutay' Alıntı:
Audio kanal açıp mono seçin. kanaldaki küçük hoparlör düğmesi gibi bişey vardır. Ona basınca sarı olur ve doğru input (gitarın takılı olduğu mesela) seçilince ses gelecektir.

İşte son resimde mono in seçili ya onu değiştirmen lazım. Mikserde giriş kanallarının hepsini görebiliyorsun sol tarafta oradan bir kontrol et sinyal geliyor mu diye? Eğer ses varsa hangi kanaldaysa onu input olarak seçmeyi denesen?

Bir de Kx in dahili router'ına bir bakmalısın. Bende zamanında aynı kartı ve driverı cubase ile kullandım. Oradanda ayarlanabiliyordu galiba ama 6 7 sene olmuştur herhalde o yüzden net hatırlayamıyorum Kx in programını.

Kutay' Alıntı:
Bir de Kx in dahili router'ına bir bakmalısın. Bende zamanında aynı kartı ve driverı cubase ile kullandım. Oradanda ayarlanabiliyordu galiba ama 6 7 sene olmuştur herhalde o yüzden net hatırlayamıyorum Kx in programını.
malesef bahsettiklerini de denedim 24 mono in tek tek denendi kx e de göz attım seçenekleri denedim.. pc den gitarın sesi geliyor ama cubase de ne sinyal var ne de ses :(

Karti tanimiyorum.Ama resimde (F4 sayfasi) Device Port yazan yerlerde niye soru isareti var?

Oradada kartla ilgili secimler olmasi gerekiyor olabilir.Sag tiklama ile bir arastir derim.

Erdogan' Alıntı:
Karti tanimiyorum.Ama resimde (F4 sayfasi) Device Port yazan yerlerde niye soru isareti var?

Oradada kartla ilgili secimler olmasi gerekiyor olabilir.Sag tiklama ile bir arastir derim.
onu da denedim neden soru işareti var acaba diyip.. fakat o soru işaretlerini değiştiremiyorsunuz zaten..

ne saçma olay ya pc den ses geliyor cubase den alamıyoruz..

Geri