[Eski] Şu andaki mevcut en iyi Davul Vst ???

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla Ez Drummer gibi gözüküyor videolardan vs. izlediğime göre. Ama ben Studio Instruments Drum Kit ve Edirol Super Quartet'taki Akustik davulu kullanıyorum. İleride EZ Drummer almayı planlıyorum.

CaylakMuzisyen' Alıntı:
Valla Ez Drummer gibi gözüküyor videolardan vs. izlediğime göre. Ama ben Studio Instruments Drum Kit ve Edirol Super Quartet'taki Akustik davulu kullanıyorum. İleride EZ Drummer almayı planlıyorum.

Öyle görünmüyor bana. :)

Fikrimce ev kullanıcısı için (işini iyi bilen profesyoneller rahatlıkla piyasa içerisinde kullanıp başarıya ulaşabilir) en muhteşem vst şu an için XLN add Drums. Kolaylık, ton yelpazesi ve ciddiyeti (ezdrummer biraz plastik oyuncak davullara vuruyormuşsun gibi geliyor bana), kendi tool'ları, routing imkanları ile hayli kullanışlı.

DFHs daha bir güzel bir set. Tuşe zenginliği olarak bayağı önde ve bu onu biraz daha gerçekçi kılıyor. BFD'ye çok ısınamadım ama aynı kategorideler diyebilirim.

Drummer2 modülü ile DFHS daha süper oldu. Çok imreniyorum valla :D

İstiyorum valla :) Bu arada zevktir arkadaşlar nihayetinde, ezdrummer kimine süper gelir. Ben fikrimi belirttim.

Ez Drummer diyorum yani en azından benim için gerçek ses kalitesine çok yakın eski bir Reason Redrum kullanmış biri olarak :)

Ben Groove Agent kullanıyorum ve Cubase'de davul yazmaktan sıkılmayan biri olarak yeterli olduğunu düşünüyorum.

firestorm' Alıntı:
CaylakMuzisyen' Alıntı:

Öyle görünmüyor bana. :)

Fikrimce ev kullanıcısı için (işini iyi bilen profesyoneller rahatlıkla piyasa içerisinde kullanıp başarıya ulaşabilir) en muhteşem vst şu an için XLN add Drums. Kolaylık, ton yelpazesi ve ciddiyeti (ezdrummer biraz plastik oyuncak davullara vuruyormuşsun gibi geliyor bana), kendi tool'ları, routing imkanları ile hayli kullanışlı.

DFHs daha bir güzel bir set. Tuşe zenginliği olarak bayağı önde ve bu onu biraz daha gerçekçi kılıyor. BFD'ye çok ısınamadım ama aynı kategorideler diyebilirim.

Drummer2 modülü ile DFHS daha süper oldu. Çok imreniyorum valla :D

İstiyorum valla :) Bu arada zevktir arkadaşlar nihayetinde, ezdrummer kimine süper gelir. Ben fikrimi belirttim.

Orası öyle. Müzik türüne ve kulak zevkine kalmış bu. Aslında başlığı açan arkadaş, hangi tür müzik yaptığını söylese, belki daha fazla yardımcı olabiliriz.

Kesinlike EZ Drummer'ın varyasyonları (tarza göre) bence en güzeli.
DFH kullanıyorum, doğru eq ayarı ve doğru plug-inlerle çok güzel iş çıkartılabiliyor.

Ama BFD2 kullanan bir arkadaşımda onu da denemiştik ve onun da başarılı olduğu su götürmez bir gerçek bence.

Toontrack'in S2.0 adlı ürünün videoları çok etkiledi beni. Yukarıda firestorm'un bahsettiği "Drummer2 modülü" bu ürün oluyor sanırım. Gerçekten tonlarıyla, arayüzüyle ve routing seçenekleriyle çok başarılı gibi geldi bana.

EZDrummer gibi fazla derine inmeden de kullanabilirsiniz zaten EZDrummer'ın bir sonraki jenerasyonu olarak tanıtılıyor. Ayrıca, ihtiyaç duyulduğunda özellikle daha profesyonel kullanıcılar için her türlü ayrıntıya ulaşarak bir davul submix'i de oluşturmak mümkün. Videodan duyduğum kadarıyla dahili efektler de kaliteli.

Aşağıdaki linkte videolar var. Özellikle şu "bullet mic" çok güzel bir fikir. Fiyat da çok astronomik gelmedi bana. Sitesinde 350$ yazıyor... Türkiye fiyatını bilmiyorum gerçi.

http://www.toontrack.com/s20.asp

Keremd, ben yukarıda yazdım düşüncelerimi. Ama birkaç şey eklemek istiyorum.

Şimdi XLN AddDrums'ın karşılaştırılacağı ürün ezdrummer'dır. DFHS ve BFD biraz daha üst seviye ürünler.

Hani dedim, ezdrummer tonları bana hitap etmedi diye beğenmedim ama
XLN AddDrums neden ezdrummer'a göre avantajlı, ondan bahsedebilirim.

Öncelikle ezdrummer expansion çıkarıyor. Örneğin ben nashville paketindeki trampeti beğenirken, metal of sonor tom'larını kullanmak istiyorsam buna izin yok. Çünkü modül arasında sadece paketlerden birbirine geçiş var. İki ayrı modül açmak gerek, ki onu da denedim, odalar farklı resmen belli oluyor. İşlemcinin canına okuyor. XLN AddDrums'da tek modülde istediğin setup miksini yapabiliyorsun.

O modülün içinde her kanala ait edit bölümü var. İhtiyaç duyulabilecek genel efektler vs. oldukça avantajlı. Ne kadar iyi veya kullanışlı olduğu ihtiyaca göre tartışılır ancak ezdrummer'da hiçbirşey yok.

Preset hazırlanmış tonlanmış setup'lar var ve evde şarkı kaydeden ve miks yapan, yeni başlayan vs birçok müzisyen için fikir verici. (bence çok önemli)

Bunlar hep artı.

Downbeat' Alıntı:
Toontrack'in S2.0 adlı ürünün videoları çok etkiledi beni. Yukarıda firestorm'un bahsettiği "Drummer2 modülü" bu ürün oluyor sanırım. Gerçekten tonlarıyla, arayüzüyle ve routing seçenekleriyle çok başarılı gibi geldi bana.
Ayrıca, ihtiyaç duyulduğunda özellikle daha profesyonel kullanıcılar için her türlü ayrıntıya ulaşarak bir davul submix'i de oluşturmak mümkün. Videodan duyduğum kadarıyla dahili efektler de kaliteli.

Evet, ondan bahsediyorum. Olay çok güzel. Efektler de Sonalksis firmasına ait.

DFHS videolarını izledim. HART diye bir markanın triggerlarını kullanarak çalmışlar.

Olmuş işte. Baya akustik davul gibi. :)

addictive drums kullanıyorum fazlasıyla memnundum ama şı sıralar trampet ve crashlerini beğenmiyorum yetmiyor gibi

ez drummer kuru ve güzeldir tonlamayı bilene kral soundlar elde edebilirsin ama çok kastırıyor ram yiyor

groove agent i kurcalamadım ama fena değil gibi güzel geliyor

Davul vsti müzik türüne göre fark ediyor mu? Şahsen benim en severek dinlediğim dj/prodüktör prodüksiyonlarında Battery vstisini kullanıyormuş. Dinlediğim parçalardaki kick ya da perküsyonlar Battery'den geliyorsa bu vsti bayağa kaliteli sesler üretiyor sanırım. Fakat sizlerin yazdıkları arasında göremedim. Bu durumda Battery sadece trance veya diğer elektronik müzik türleri içinmiş gibi bir fikir oluştu bende. Battery vstisini kullananlar bir yorum yapabilir mi?

Battery bir sampler özünde. Arkadaşların yazdıkları, kendi sample kütüphanesine sahip enstrumanlar.

Battery'nin de kendi ses bankaları var ama belirleyici faktör programın kendisi değil, içine yüklediğin sesler.

Hmm bu durumda Battery diğer vstilerden ayrılıyor tabi. Evet içinde de yanılmıyorsam 12 gb'lık bir ses bankası varmış. Kendi davul seslerini üretemeyenler için bayağa iyi olmalı. Denemek lazım. Cevap için sağolun

Ne kadar üretken bir cevap olmuş. Ana okuluna döneceğiz yine malum.

Kilitletmeyin başlığı.

Bir de, "en iyi" ne demek ki? Senin enstrumanı nasıl kullandığına bakar olay.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri