[Eski] İmaj Cd si hazırlamak ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Seco

Yeni üye
Öncelikle belirtiyim. Harddiskim c: , d: ve e: olmak üzere üç vol. dan oluşuyor. Windows e: de yüklü 2 gb lık bi sürücü zaten. Format atmadan önce bilgisayar açıldıktan bir 10-15 saniye sonra "DOS prompt" ta "windows protection error", altında da "press any key to continue" yazısı çıkan bir ekran geliyordu. herhangi bir tuşa basınca da şu otomatik kapanma olmayan makinelerde çıkan (makinem otomatik kapanıyor) "It' s now safe to turn off your computer" yazısı çıkıyordu. Bende reset çekmek durumunda kalıyordum. Bugün yine format attım. Kullanılabilir hale geldikten sonra da tekrardan aynı şeyler olmaya başladı (c: ve d: ye format atmadım önemli dosyalar var) Bunun olmaması için en azından 3-4 kere bilgisayara reset çekmem gerekiyor. Böyle yapınca arada sırada çalışıyor, karşıma o ekran gelmiyor ve şimdi kullanabildiğim gibi kullanıyorum. Ama kullanılabilir hale gelinceye kadar 7-8 dakika geçiyor ve sinirlerim altüst oluyor. Ne yapmam gerekiyor. Valla artık bıktım. Gerekirse üç diske birden format atacam... Ama hani format atmayı gerektirmeyen bir yol biliyorsanız söyleyin lütfen... :?: :?: :?:

Bir de http://www.download.com 'dan SpyBot 1.4 ve AdAware 6 freeware programlarını indirip update'lerini yaptıktan sonra bilgisayarınızı her ikisi ile sıra ile tarayıp iyice worm'lardan temizleyiniz. Temizledikten sonra SpyBot'un Immune System özelliğini başlatarak yeni worm'ların sisteme yerleşmesini önlemiş olursunuz. Periyodik olarak spyBot'u ve Adaware'i çalıştırıp update'leri yapıp sonra sisteminizi taramayı da alışkanlık haline getirin.

windows koruma hatasý aldýðýna göre büyük ihtimalle windows millenium kullanýyorsun. xpnin protection hatasý verdiðini hiç görmedim.
herþeyden önce 98 me vs. tarih olmuþ iþletim sistemleri sayýlabilir. ilk fýrsatta 2000 veya xpye geçmeni tavsiye ederim.

protection hatasýna gelince, format sonrasý dahil bunu yaptýðýna göre sorunun donaným kaynaklý olduðunu rahatlýkla söyleyebilirim. bozuk/bozulmuþ donaným buna sebep olabilir. ilk þüphelenmen gereken doðal olarak ramdir. baþkalarýnýn ramlerini takýp denemeye çalýþ diyebilirim þimdilik.

Ben bir adim oteye goturup "DriveImage veya Ghost gibi programlarla taze kurulmus bir isletim sisteminin imajini cikartip , format durumunda saatlerce cebellesmeye karsi onlem alin" diyecegim, tam olacak :) isletim sistemi ve programlari reinstall etmek icin harcanan sure omurden gidiyor :roll:

Benim bozuk harddiskim böyle bir hataya yol açıyordu. Format attıktan 7-8 gün sonra windows protection error veriyordu start up da, daha sonra karşıma missing system files çıkartıp çökeriyordu. Harddiskten olduğunu anlıyana kadar anam ağlamıştı

Ozan' Alıntı:
Benim bozuk harddiskim böyle bir hataya yol açıyordu. Format attıktan 7-8 gün sonra windows protection error veriyordu start up da, daha sonra karşıma missing system files çıkartıp çökeriyordu. Harddiskten olduğunu anlıyana kadar anam ağlamıştı

O gibi sorunlar ram den de kaynaklanabiliyor.

Batuhan' Alıntı:
windows koruma hatası aldığına göre büyük ihtimalle windows millenium kullanıyorsun. xpnin protection hatası verdiğini hiç görmedim.
herşeyden önce 98 me vs. tarih olmuş işletim sistemleri sayılabilir. ilk fırsatta 2000 veya xpye geçmeni tavsiye ederim.

protection hatasına gelince, format sonrası dahil bunu yaptığına göre sorunun donanım kaynaklı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. bozuk/bozulmuş donanım buna sebep olabilir. ilk şüphelenmen gereken doğal olarak ramdir. başkalarının ramlerini takıp denemeye çalış diyebilirim şimdilik.

windows 98 kullanıyorum, benim bilgisayarın sistemi tarih öncesi devirden kalma o yüzden xp falan hayatta kaldırmaz.
Bi de sadece e: ye attım formatı c: ve d: ye atmadım. Belki orada worm olabilir ben bi deneyim de...
Mahcem' Alıntı:
Bir de http://www.download.com 'dan SpyBot 1.4 ve AdAware 6 freeware programlarını indirip update'lerini yaptıktan sonra bilgisayarınızı her ikisi ile sıra ile tarayıp iyice worm'lardan temizleyiniz. Temizledikten sonra SpyBot'un Immune System özelliğini başlatarak yeni worm'ların sisteme yerleşmesini önlemiş olursunuz. Periyodik olarak spyBot'u ve Adaware'i çalıştırıp update'leri yapıp sonra sisteminizi taramayı da alışkanlık haline getirin.

Bi deneyim şu anda spybotu yüklüyorum da, ad aware wormları temizleyebiliyo mu yani şu reklamları temizlediğini biliyordum da wormları sildiğini ilk defa duyuyorum???

Win98 o kadar tarihi ki þu son 2 senedir yazýlan tehlikeli wormlarýn hiçbiri win98de çalýþmýyor, wormlar konusunda içini ferah tut. Virüs dersen olabilir, o zaman bir antivirüs gerekir.

Bilgisayara açýlmadan koruma hatasý verdirtecek bir spyware olmaz, olsa olsa virüs olur. Yukarýdaki spyware önerileri 2000 ve üstü bir iþletim sistemi kullandýðýn varsayýlarak yapýlmýþ büyük ihtimalle. Zaten temiz kurulmuþ bir sistemde spyware veya virüsten konuþmamak gerekir. Yine tarih öncesi bir boot sector virüs deðilse. Bunlar çok çok küçük ihtimaller senin durumun için.

Format sonrasý ayný sorunla karþýlaþtýðýna göre, sorunu çabuk çözmek istiyorsan bence virüs mirüs uðraþma. Donaným kaynaklý olduðu kesin gibi. Bir arkadaþýndan ram alýp denemeye çalýþ. Eðer bilgisayarda 2 veya daha fazla ram var ise, birini söküp dene. Bozuksa biri bozuktur büyük ihtimalle. Ondan sonra þüphelenmek için sýrada harddisk gelir ama bunu denemesi daha zor, baþka harddisk bul, ona windows yükle falan..
Kolay gelsin arkadaþým.

ya yine olmadı düzelmedi bilgisayar da başka bir harddiski taksam virüs veya worm bulaşır mı o hardiske (yedekleme için)

Problemin çok büyük -maalesef- ihtimal harddisk kaynaklı..Tam scandisk taraması belki iş görebilir..Windows'a girebiliyorsan (çok eftraflıca okuyamadım bütün msjları, özür..) "çalıştır"a girip "chkdsk" komutunu bütün hardiskler için kullan..(örn. chkdsk c: )Yüzey taraması sonucunda scandisk veya CHKDSK "bad sector" bulacak (yani ben buna ihtimal veriyorum) ve düzeltip düzeltemediğine dair sana rapor verecektir..Sen şimdiden harddisk'ten kurtarabildiğini kurtarmaya bak..(Çok kesin konuştum, donanım kaynaklıymış gibi ama bence en muhtemel bu..)

LeftEyeNine' Alıntı:
Problemin çok büyük -maalesef- ihtimal harddisk kaynaklı..Tam scandisk taraması belki iş görebilir..Windows'a girebiliyorsan (çok eftraflıca okuyamadım bütün msjları, özür..) "çalıştır"a girip "chkdsk" komutunu bütün hardiskler için kullan..(örn. chkdsk c: )Yüzey taraması sonucunda scandisk veya CHKDSK "bad sector" bulacak (yani ben buna ihtimal veriyorum) ve düzeltip düzeltemediğine dair sana rapor verecektir..Sen şimdiden harddisk'ten kurtarabildiğini kurtarmaya bak..(Çok kesin konuştum, donanım kaynaklıymış gibi ama bence en muhtemel bu..)

bad sector yok olsa kendisi otomatik arıyo bi ara sabaha kadar açık bırakmıştım bilgisayarı düzeltmişti. Ayrıca halen daha kendi kendine kapanıyo ben sinirimden kuduruyorum. O yüzden bilgiayarcıya götürcem...

Genelde akla ilk olarak virüs gelir. Daha sonra sistem hatası veya hardware eskimesinden oluşan (anakart vb.) sorunlar... ilk olarak iyi bir antivirüs alıp pc ne install etmeni tavsiye ederim. Bir de win98i yeniden sıfırdan kurmak olabilir. Hiçbiri olmazsa hardware e bakılır ama bunların antivirüs satınalınması haricindekileri bilerek yapmak lazım. En iyisi bakım yaptırmak tabi senin de dediğin gibi. Ama antivirüs şart.

Bilgisayarcıdan geldi bilgisayarım ve problemin neden kaynaklandığını duyunca uyuz oldum. Meğersem Windows E: sürücüsüne yüklenince olmuyomuş. Mutlaka problem çıkartıyormuş. O kadar sinir oldum halbuki problem küçük birşeymiş. Ama bu problemin çıkması iyi oldu bilgisayarımı 256 ram ve 1.6 ghz e çıkarttırdım...

Mulder' Alıntı:
Ben bir adim oteye goturup "DriveImage veya Ghost gibi programlarla taze kurulmus bir isletim sisteminin imajini cikartip , format durumunda saatlerce cebellesmeye karsi onlem alin" diyecegim, tam olacak :) isletim sistemi ve programlari reinstall etmek icin harcanan sure omurden gidiyor :roll:

Bu iş nasıl yapılıyor? Elimde su anda uzerinde Norton Ghost boot disk yazan bi disket var ve ayrıca Norton 2005 in cd si var ama yuklemedim. İmage cd si mi ne ise o nasıl yapılıyor. İşletim sistemim şu anda windows 2000 yani windowsta iken çalışmıyo program...

Zaten CDden bir sey yuklemene gerek yok, o is ghostserver kurup network uzerinden birden fazla makinaya ayni imaji cakmak + boot disk yaratmak icin ki sende zaten varmis, dolayisiyla baska bir seye ihtiyacin yok. Yapman gereken basitce:
1. Temiz bir windows installation yapmak, boylece gereksiz programlardan arinmak, yoksa imaj almanin bir anlami kalmiyor.
2. isin bitince Floppy'den ghost boot disk ile boot etmek
3. Source partition'u ve yaratilacak Ghost image dosyasini saklayacagin drive'i secmek.
4. ates!! belirtilen lokasyonda <isim>.gho gibi bir dosya yaratiyor, bu da imaj dosyasi iste.

GUI'deki adimlari takip ettikten sonra cok kolay bir sey.

bence aynı problemi yine yaşayabilirsin. windows'un hangi sürücüye yüklendiği o kadar önemli değil. ben de farklı sürücülerle çalıştım. böyle bir problem yaşamadım.
herkesin de söylediği gibi problem büyük ihtimalle RAM veya HDD.
RAM tek ise slotu, çift ise tek tek değiştirmeyi dene. HDD ile problem ihtimali için format attığın bir ara şunu kullan
format c: /c

spyware ihtimaline karşı bende spybot 'u öneriyorum. ve spyware diye bir program daha var. spybot da onu öneriyor. immunize penceresinde yazıyor. ikisi iyi çalışıyorlar. ama birsürü alternatif var. yahoo'nun bile internet explorer eklentisi üzerinde spy programı var neyse..

spy ihtimaline karşı internet explorerdan -şiddetle- uzuk durulmasını öneririm. ki şimdi Firefox gibi free ve çok iyi bir tercih varken. kendi pop-up blokerı bile var. gayet iyi çalışıyor. 6 aydan fazladır kullanıyorum. çok rahatım. sadece interet exp. için hazırlanmış sayfaları bile artık açıyor. mutlaka kullanın derim.

işletim sistemi seçmek şansın olmadığına göre bence zamanının en iyi kişisel bilgisayar çözümü win98se. update lerini tamamladıktan sonra uzun süre sorunsuz çalışıyor.

ama sen şimdi bilgisayarını upgrade etmiş ve olası bir RAM problemini aşmış durumda olabilirsin.. olsun.. eğer disk güncellemesi yapmadıysan, mutlaka bir de diskini bir kontrol et derim.

win98 'den de kurtulmuş ve xp ortamındaysan, şu spy işleri ve korunma yönetemlerine hemen geç derim. .ve bitiririm..

:mrgreen:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri