[Eski] çok acil motif xf tiros4 hangisi çok önemli

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cinezre

Yeni üye
merhabalar. özel bir sebepten bugün karar vermem gerekiyor. foruma ancak rastladım. o yüzden geç oldu. başta sahne kullanımı için düşünüyorum. türk pop yabancı pop rmb jaz funk gibi grup müziğine uygun tarzlara eşlik ediyorum. bu yüzden solist ensturman seslerinin gerçekciliği önemli. aletleri deneyemediğim içinde hep demo videolardan yola çıkıyorum. tiros4ün trompet sax violin seslerini dinledim. gerçekciliğe çok yakın geldi bana. ayrıca alete ses yüklenebilmeside farklı tarzlarla çalmak zorunda kalırsam türk ensturmanlarını yada farklı etnik ensturmanlarıda gerçekci bir şekilde elde edebileceğim kanısını uyandırdı. motifi ise burda iyi tanıdım. elimde bir mm6 var yamaha. o an param buna uygundu almıştım. düştü ve ekranı arızalandı. satmam henüz mümkün olmayacak. o yüzden onuda sahnede kullanmaya devam etmem doğru geliyor. alacağım ikinci alet hangisi olmalı bunu kestiremiyorum. ben görme engelliyim. bu yüzden dokunmatik aletlere yönelemiyorum. mesela korg m3 gibi. hiç bir markaya antipatik bakmasamda korgun m3ününü dinleyene kadar seslerin gerçekciliği konusunda geride olduğunu düşünüyordum. ama m3 başarılı geldi. fakat dokunmatik ekran olayı sıkıntılı. bana tüm özellikler menüler seçenekler tuşlarla erişilebilir olmak zorunda. ayrıca ezberleyip kullanabileceğim kolaylıkda da olmalıki sık sık destek almak zorunda kalmayayım. henüz davulu olan gruplarla çalışıyorum. ama bir gün gerek olursa aranje için yada sahne için tiros4ün davul setlerininde başarılı olduğunu düşünüyorum. aynı başarı motifde yada benim bilmediğim önerilecek başka bir cihazda varmı onuda bilmiyorum. ben bu yazdıklarım ışığında seçenekleri motif xf ve tiros4 olarak ikiye indirebildim. siz nedersiniz fikirlerinzi çok acil bekliyorum. hızlı görüş için msnden görüşmek isteyenler olursa eklesin. gerekirse konuşma metnimizi forumdada paylaşırız. öncelik doğru ve hızlı karar verme zorunluluğu şu an. [email protected] elimden geldiğince fikir üretilmesi için çok done vermeye çalıştım.

Madem ki şu anda canlı grupla çalıyorsun, bence bir synth (xf gibi) alıp, hatta bunu kullanımı kolay ve üzerinde atayabileceğin knobları/sürgüleri vs olan bir controller ile desteklersen, elini bu controller'a alıştırırsan işin daha kolay olabilir şeklinde düşündüm. Görme engelli bir arkadaşım (yıllar önce) A70 kullanıyordu, bilgisayarla da çalışabiliyordu. Bugün itibarı ile M-Audio Keystation Pro88 gibi bir controller klavye, işi kolaylaştırabilir belki.

Tyros 4'ü canlı olarak deneme şansım olmadı ama demoları beni 3'de olduğu kadar heyecanlandırmadı açıkçası. Dokunmatik ekranı yok ama yığınla tuş yüzünden kullanımı ne kadar kolaydır bilemiyorum. Korg'un numara ile ses seçme yöntemini her zaman beğenmişimdir, ama M3 için dokunmatik ekranla birlikte kullanmak gerektiği konusuna katılıyorum; M3'ün seslerinin gerçekliği konusuna katılıyor olmasam da...

açıkcası bilgisayar destekli çalışmayı bende düşünmüyor değilim. ama bu konuda yinede bi ön çalışma gerekicek. seslerin yazımı vs ben en az zahmetle bu işi atlatmak istiyorum. yani karşımdaki insanlar için. bahsettiğin kombinasyonu hiç deneme şansım olmadı. ankaradada bu pek mümkün değil. istanbulda şöyle sağlam biri olsa gitsek birlikte baksak diyorum onuda bulamıyorum. sürgüleri kullanmakta sorun yaşıycağımı sanmıyorum. zaten mm6dada bırak sürgüyü yuvarlak çeviriyoruz komedi gibi. ama mesela yılbaşında sol elde bas olucakki ben bas yeteneğime güvenirim. motifinmi tirosunmu bası daha kaliteli gelir kulağıma bilemiyorum. dedim ya deneyememek büyük handikap. tiros4ün sesleri konusunda ulaşırsan bir kaç ses göndereyim sana. sitesinden indirmiştim. saxafonda çalmaya başlarkenki nefes alışını bile verebiliyorsun. bir yanda maaliyetler bir yanda ihtiyaçlar bazan ne yapıcağını bilemiyor insan. yinede henüz vakit var. para bu gün çıkmadığı için bende ödeme yapmadım nasılsa. bu gecede gelecek mesajlarla bu konu etrafında içeriği değerlendirmeye devam etmek isterim forumcu dostlarla.

eğer böyle bir yardım olacaksa hemen gelirim. vaktim müsait. organize olalım yeterli. araba olucağı içinde yer sıkıntımız yok. buluşup arabayla gideriz birlikte kim gelirse artık bizimle. yada kullananları yerinde ziyaret edip ekipmanları hakkında bilgi sahibide olurumki bu müthiş olur. hayatımda belkide bir kez böyle yüksek mevlaları ödeyebilicek durumda olucam. sonradan pişman olucağım bi seçim yapmak istemiyorum. istanbul konusunda görüşmek isteyenlerle msnden haberleşelim öyleyse. [email protected]

Ben de trenle otobüsle geleceksin, burada kimsen olmadığı için yolu bilmiyorsun diye yardım istiyorsun sandım. Eh araba varsa o zaman yanında adam da olacak, başka kimseye ihtiyacın yok ki? Bütün yapman gereken hedefine aldığın aletleri satan yerlere gidip o aletleri yerinde kurcalamak, ki o dükkanlar da belli. Bakacaksın hangisi işine yarıyor hoşuna gidiyorsa onu alacaksın. Başkalarının senin adına karar vermesine ihtiyacın yok.

Bir de lütfen sorunların için bana özelden mesaj ve email gönderme artık. Derdini buradan halletmeye çalış.

M.

pardon. ben bir kez özel mesaj yazdığımı sanıyorum. ayrıcada benim gelme amacım kullananlardan fikir almak kullandıkları ekipmanı denemekti. destek isterken aptal konumuna düşürülmek istemem açıkcası. yokmu benim soruma adam akıllı fikir üretebilecek birisi?

Estağfurullah, kimseyi aptal durumuna düşürmek gibi bir niyet ya da girişim yok burada. Sadece bir özel mesajdan önce sabahın 7'sinden 9'una kadar gerçekleşen ve senin önce kayıt olamıyorum yardım edin ile başlayıp online kullanıcı olup olmadığını sormanla devam eden dört email değişiminin birikimi var. Sabahın 9'u. Senin istediğin bilgileri bilecek kadar bu işin içinde olup da sabah 6'da kalkmış kahvaltısını sporunu yapmış saat 9'da bilgisayarının başına oturmuş chat yapmak için adam bekleyen müzisyen tanımıyorum ben. Bulursan gönder bana numarasını alayım acil durumlar için. Olur ha bir sabahın 8'inde acilen bir Triton-Motif seçimine ihtiyaç olur, ararız. Benim tanıdığım bütün müzisyenler gün ağarırken yatağa gider, öğleden sonra 2-3 uyanır, akşam 5'ten evvel de kendine gelemez.

Yani...

Sana yardım ederiz mesajı atıyorum, foruma cevap atıyorsun, ardından ona hemen cevap vermedim diye özel mesaj atıyorsun. Yahu bir dur... Burası bir gönüllü paylaşım ortamı, zorunlu değil. Bana ne zaman uygun gelirse o zaman cevap veririm sana. Daha acil ise işin, git profesyonel destek al.

Ayrıca da ben klavyeci değilim, sana sadece getirip götürme yardımı önerdim. Klavye deneme için sana yardımcı olmak isteyen arkadaş varsa çıkar ortaya kendisi söyler.

İngilizlerin bir sözü vardır, "sizin işinizin acil olması, bütün herkesin alarm durumuna geçmesini gerektirmez" der. Your urgency is not our emergency. Sana önerilen desteğin sınırlarını bir anda itebildiğin kadar ileri itme eğilimin var, farkında olmayabilirsin ama ben kötü olma riskini alarak söylemiş olayım.

Dolayısı ile yazışmalarında biraz daha sabırlı ve dikkatli olursan daha sağlıklı ilişkiler kurabilirsin. O sürekli zorlayan sıkıştıran davranış biçminden vazgeç, sana daha faydalı olur.

Kolay gelsin.

M.

süper bir algı kaabiliyetin var tebrik ederim. benimle ilgili o hiç katılmadığım acelecilik konularına falan zaten girmiyorum bile. şimdi eposta geçmişinimi göndereyim bu konuya. üye olamayanlar yazsın demişsin yazdım. yanıt verdin iki mailde o şekil yazışıldı. dokunduğunu bilsem yazmazdım. ingiltereye gitmeye gerek yok. bizim bir sözümüz var. saygı. biraz saygı. eğer bu foruma şu saatte mesaj yazılır şu saatte beklenir deniyorsa başlık otomatikman kapansın bizde salak durumuna düşmeyelim. müzisyen şu satte kalkar şu saatte yatar diyede bir durum olmaz. ha benim konudaki acil ısrarımında elbet özel bir sebebi var. bazı uygun alternatifler var beklemiyor. kaçırmak istemediğim içinde hızlı karar vermem gerekiyor. otuzumageldim hayatımda ilk kez tanımadığım birine kendimi anlatıyorum. bunuda gördük. daha uzarda bu konu anlayışlarımız farklı olunca bir sonuca bağlanmaz. zaten benim derdim seninle biriyle bi başkasıyla çatışmak alt etmek kendimi ıspatlamak falan değil. bir derdim var çözüm peşindeyim. çok değerli vaktimizi birbirimizle harcamasak daha iyi. konuyla alakalı bir mesaj gelsin lütfen. kavga için yanlış yer yanlış zaman ve yanlış kişiyim ben.

Evet, algılama, kavrama, değerlendirme ve öngörme yeteneğim gurur kaynağımdır. Şu an piyasada sahip olduğum konumumu da o yönüme borçluyum, Allah'a bu vergisinden dolayı müteşekkirim.

Buyurun email kaydınız:

From: [email protected]
Subject: üyelik çok acil
Date: 15 Aralık 2010 Çarşamba 07:07:51 GMT+02:00
To: forumadmin @ muziktek

merhabalar. ben görme engelliyim. siteye güvenlik kodundan dolayı üye olamıyorum. çok acil bir soru sormam gerekiyor. ilgilenirseniz sevinirim. kulanıcı adı cinezre eposta [email protected] şifre xxxxxxx
sevgiler.
savaş avcı

Subject: Re: üyelik çok acil
From: forumadmin @ muziktek
Date: 15 Aralık 2010 Çarşamba 09:07:42 GMT+02:00
To: [email protected]

Merhabalar Savaş Bey,

Hesabınız aktif hale getirilmiştir.

İyi yazışmalar.

M.

Date: 15 Aralık 2010 Çarşamba 09:09:46 GMT+02:00

merhaba. az önce bi arkadaşımla bir üyelik yapabildim alakanızateşekkürler. benim bir sorum var size. çk acil yanıta ihtiyacım var klavyeyle ilgili bir konuda.alet seçmem gerek ve bugün seçmem gerekiyor. ulaşabileceğim forum kullanıcıları varmı bilgili ve online?

Date: 15 Aralık 2010 Çarşamba 09:22:18 GMT+02:00

Sabahın dokuzunda uyanık müzisyen bulamazsınız, o yüzden panik yapmanıza gerek yok. Klavye forumuna sorunuzu sorun, gören cevaplar.

Date: 15 Aralık 2010 Çarşamba 09:25:37 GMT+02:00

panik değilde aciliyet ve mecburiyet diyelim.

Date: 15 Aralık 2010 Çarşamba 10:24:53 GMT+02:00

Ne yapalım, insanları yataklarından kaldıracak halimiz yok. Forum burası, yazarsınız derdinizi, vakti olan denk gelen cevap verir.

Date: 15 Aralık 2010 Çarşamba 10:39:11 GMT+02:00

ben esprili bi şekilde yaklaşmak istemiştim. galiba güne tatsız başladınızki bi serzeniş var. neyse sağlık olsun.
galiba uzaktan aptala benziyorum. ama internet burası. canınız sağolsun. kusura bakmayın özel işlerimle sizi meşkul ettim. iyi günler.

Date: 15 Aralık 2010 Çarşamba 10:46:14 GMT+02:00

Yooo ben de esprili yaklaşıyorum aslında, şu anda kızgın bir halim yok, öncekileri yazarken de yoktu. Sadece yazılarla doğru duyguyu iletmek kolay olmuyor.

İyi günler.

Date: 15 Aralık 2010 Çarşamba 10:47:35 GMT+02:00

öleyse anlaştık. mesele yok. amabir iki müzisyen uyansada şu möhöm soruma bir yanıt alsam süper olucak. zira vakit azalıyo google aramalarında günlerdir döküman bilgi tartışma kovalıyorum müzikteke bi türlü denk gelemedim. keşke önceden bulabilseydim ooof of

Normalde bu tip hayrat işleri için kimseyle bu kadar yazışmam, zira buna vaktim yok. Ama yine her birkaç ayda bir bütün bu sayacağım detayları anlatmaya beni zorlayan birisi çıkıyor.

Sitede şu an geriye doğru 6 yıl içersinde buraya toplanmış 9000'in üzerinde kayıtlı kullanıcı var. Buraya kaydolan her 10 kişiden en az 6'sı bana en az bir mesaj atmış oluyor. Bu 9000 kişide 5400 kişi yapar. En az 5400 mesajı sadece içinde ne yazdığını okumak için açtım, ve okudum. Kimine bir satır cevap yazdım, kimine hiç cevap yazmadım, kimine yazdığım cevap bir saatimi aldı.

Emin olun o rakam da aslında 20 binin üzerinde şu an, bu foruma attığım 10binin üzerinde mesajın dışında sadece özel mesajlar ve emailler bunlar. Kimisi beni güldürdü, kimisi bütün günümü zehir etti. İçinde körü, topalı, çolağı, yanığı, vücut olarak tamamı ama akıl olarak eksiği, megalomanı, ezik karakterlisi, iti kopuğu çakalı, ülkücü türkücü takılanı, hiphopçu psikopat takılanı, arabeksçisi şoparı, rocker'ı anarşisti, pankı tikisi, akıllısı, dostu, düşmanı, ne anamı ne avradımı bırakanı, övmekten yere göğe sığdıramayanı hepsini gördüm. Bu işe ne kadar zaman ayırdığımı ve bundan ne kazandığımı bir düşünün. Şu ana kadarki mesajlarınız için size elimden gelen yardımı yapmaya çalıştım ama dikkat edin, siz bana zamana maloldunuz, ben daha size birşeye malolmadım.

Başta belirttiğiniz özrünüzden dolayı ekstra bir yardımı hakettiğinizi düşünerek size el uzattım, ancak şu anki tavırlarınız fiziksel özrünüzün size getirdiği ekstra öncelik kredisini yemiş bitirmiş bulunuyor, o yüzden kusura bakmayın, size ayırabileceğim süre burada sona eriyor. Bundan sonraki yazışmalarınızı gönüllü kamu hizmeti veren müzik profesyoneli ben olarak değil, gönüllü kamu hizmeti veren site admini ben olarak değerlendireceğim. O yüzden bir sonraki mesajınızı atmadan önce site forum kurallarını lütfen okuyun. Linki bu sayfanın en üstünde mevcut.

İyi yazışmalar, kolay gelsin.

M.

forum kurallarında üyelik için size gönderilen şifreyi kabul görür yada görmez yayınlamak varmı? tebrik ederim. 6 yıldı iyi deneyim. sanırım siz sadece kendi ürettiğiniz fikrin doğruluğundan yana tek yönlü bakıyorsunuz. site seçeneklerim arasında konuyu silmeyi bulamadım. eğer olsaydı silip tekrar açacaktım. ha dipnot. benim özel bir kredi beklentim olmadı. engelimden bahsetmiş olmam sadece verilecek fikirlerin çerçevesine yardımcı olmak içindi. sitede bir çok site gibi otomatik soru sesli sistem gibi erişilebilir güvenlik kodu uygulaması kullanılmamasının sorumlusu daben olmamaıyım sanırım. yöneticileri kendileri değil yönettikleri yüceltir. ben size zamana mal olmuşum sizde bana gelebilecek doğru dürüst cevaplara. şu satırları okuyan kimse konunun açılış amacıyla ilgilenmiyor bile. kimin maaliyeti fazla olmuş aceba. bu konu başlığı bana ait. ve sadece içeriğiyle ilgili cevaplar olsun istiyorum izninizle.

Evet doğrudur, bu sitenin yönetiminde "biz haklıyız ve bizim dediğimiz olacak" açısından bakıyoruz ve bunu görebilmiş olduğunuza sevindim. Zira buraya her gelenin dediğini "haklı ya" diye uygulamaya kalksak burası keşmekeşe döner. Dolayısı ile siz sonradan gelen olarak buraya uyacaksınız, biz size değil (ve emin olun, bu siteyi kurup şu anda yöneten insanlar zeka, eğitim seviyesi, organizasyonel tecrübeler ve ticari ilişkiler olarak oldukça yüksek seviyeli, eşdeğerleri arasında kendilerini ispatlamış insanlardır. Yöneticilerin çoğunun da sizden takriben 5 ila 10 yaş daha büyük olduğunu göz önüne alın.)

Sitenin kullanıcılarına sağladığı hizmetlerde ve imkanlarda yetersizlikler olabilir. Neticede sizin siteye otomatik kaydolamamanız sorunu mesajı attığınız andan itibaren 2 saat içersinde çözüldü. Ben üyelik aktivasyonu için admin onayı isteyen bazı referans meslek forumlarında onaylanmak için günlerce beklediğimi bilirim, dolayısı ile aslında bana göre sitemizin isteklere cevap süre ortalaması, genel ortalamanın çok üzerindedir. Ama yine de talebe göre bu standardı da yükseltmek bizim rutin çalışma tarzımızın içersindedir. Körlere uygun bir aktivasyon modülünü de bu tecrübeden sonra uygulamaya sokma girişimini başlatırız.

Ancak burada önemli olan, neticede sizin yaşadığınız bir administrasyon sorununun iki saat içersinde çözülmüş olmasıdır. İlk mesajı atış saatiniz sabah 07:07, sorununuzun çözülüp size mesajla bildirilmesi mesai saatinin başlamasının hemen ardından 09:07. Tam 9 saniye ile 2 saatin içinde kalmışız. Ki daha önce dediğim gibi, burasının normal mesai saatlerine tabi bir hizmet vermediğini de göz önünde bulundurun.

Admin sorununuz çözüldükten sonra ikinci mesajınızdaki talebiniz, hiçbir forum yönetimi tarafından karşılanamayacak bir taleptir. Biz herkesin her acil durumda her ulaşmaya çalıştığı insanla arasında bağlantı kurmak gibi bir yükümlülüğe girsek, bunun mali yükümlülüğünün altından kalkabilmek için bu sitenin hepinizden aylık katılım ve faydalanma ücreti talep etmesi gerekirdi, ve büyük bir ihtimalle şu anda siz de o ücret talebini gördüğünüz anda başka taraflara yönlenmiş olacaktınız.

Bana hala laf yetiştiriyorsunuz. Bu kişisel bir tepki sonucu müdahele değildir, burası belli kurallar içersinde yönetilir. Benim admin olarak hangi başlığa nerede ne yazacağıma karar verme lüksünüzün olmadığını bildiririm. O sınırı denememenizi de tavsiye ederim. Burada kalmanız sizin menfaatinizedir, giderseniz de arkanızdan kimse ağlamaz. Dolayısı ile buraya uymaya çalışın derim.

Bu başlığı kilitlemiyorum. Bir sonraki mesajınızda da benimle uğraşmaya devam ederseniz kullanıcı hesabınız 24 saat askıya alınır. İkinci tekrar 7 gün, üçüncü tekrar süresiz askı cezası demek.

Bilginizi rica ederim.

M.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri