[Eski] Zoom X4 de port açmak için yardım...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Forumda emule ile alakalý bir arama yap, nasýl yapýlacaðýyla ilgili genel prosedürleri bir yere yazmýþtým diye hatýrlýyorum. Her modemde adýmlar farklý ama ne yapacaðýný kestirebilirsin.

zoom

Aletin bios u na giriyorum dergilerde virtual server var biosda bulamıyorum. Sanırım ondan önce birşeyler yapmam gerekiyor onuda hiçbir yerde bulamıyorum...

Arkadaþým 10.0.0.2 ye girdin...

Advanced Setup da Virtual Server olmasý gerek, var yani

Girdiðini varsayýyorum

Public Port | Private Port | Port Type | Host Ip Address var

açmak istediðin port numarasý(public port) =ayný port numarasý(private port)

TCP,UDP iþaretliyecen (Port Type)
Yönlendireceðin ip adresi(LAN) daki ( Host Ip Address)
örn:10.0.0.10 gibi
senin ki ne ise??

Bu iþlemi 2 kere yapýcan ilki TCP iþaretliyecen ikinci olarak gene herþeyi ayný yazýp UDP olarak iþaretliyecen save leyip reboot edecen....

İşte sorun o zaten advanced Setup da Virtual Server çıkmıyo bende. Ip adresim dinamik ondan mı acaba. Nasıl çıkartacam virtual serverı? Şu virtual server ı bi yakalasam yapacam da...

advanced setup a girin oradaki bölümleri başlıklar buraya copy paste yapın size nerden yapacağınızı yazalım

X4'ün yeni modellerinde Virtual Server bölümü yok.Port açmak için Advanced Setup > NAT , NAT Options bölümünden NAT Rule Entry bölümünü seçiyorsun daha sonra alttan ADD butonuna basıyorsun karşına çıkan pencerede ;
Rule Flavor: RDR
If name : All
Rule ID : kafadan bir numara at
Protocol: TCP,UDP ya da hepsi
Local Address From : 10.0.0.2
Local Address To: 10.0.0.254 (10.0.0.6'da olabilir farketmez)
Global Address From: 0.0.0.0
Global Address To: 0.0.0.0
Destination Port From: açmak istediğin port ya da port aralığının başlaması gereken port (5000'i açmak istiyorsan 5000 yaz)
Destination Port To: açmak istediğin port aralığının sonu (5000 ise 5000 yaz ama 5000-6000 arası kadar olan portların açılması için 6000 yaz)
Local Port: tüm açılan portların modemden kendi bilgisayarına ulaşacağı port firewall'ların karşı çıkmayacağı ve diğer protokollere dahil olmayan her port olabilir bu örnekde 5000 olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri