[Eski] yeni yamaha MOX6...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Güzel bir model olabilir.
XS waverom un tamamını koymuşlar. Slider ler gitmiş yerine knob lar gelmiş.
Fakat benim en çok dikkatimi çeken ağırlığı oldu. 8-9 kg civarında birşey.

Daha yamahanın resmi sitesine eklememişler galiba

Güzel bir model gibi görünüyor. Ama XF daha yeni çıktı. XS ler hala piyasada... Bu ürün yanlış anlamıyorsam XS den alt model, doğru mu?

Bu model anladığım kadarıyla XS in budget modeli oluyor.
Yani MO serisi ES in neyi oluyorsa bu da aynı şey.

MO6 da çok güzel enstrumandı, fakat tek eksiği tuşesinin kötü olmasıydı.
Eğer bu ensturumanın tuşesi güzel olursa ben ciddi ciddi almayı düşünürüm.

Benim en çok merak ettiğim polyphony ve seslerin kaç elementten oluştuğu. Eğer es ve Mo daki gibi yine 4 elementten oluşucaksa bence Waverom un artmış olması pek bi değişiklik yaratmıcak gibi. polyphonyi 64 de bırakmazlar umarım, 96 gibi bişi yaparlar da rahat rahat çalınır belki. 128 yapmıcakları kesin! Tuşeden ben ümitsizim kilolardaki azalma pek iyi bişi değil tuşe açısından, Mo8 de Yamaha S90Es deki tuşe vardı. Şimdi MoX8 de hafiflemiş bakalım hangi tuşeyi koyucaklar!

Açıkcası beğendim en azından tasarımı çok güzel ama seslerinin nasıl olduğunu anlamak için videoları beklicez tabiki motife güveniyorum bu konuda. Umarım fiyat olarak da uçuk bişey istemezler.

http://www.hiboox.fr/go/images-100/yamaha-mox6-8,a1625afe30664199780eb4bd04a3a973.bmp.html

Eğer tam olarak bu ilandaki gibiyse, çok fena gideri var...

a1625afe30664199780eb4bd04a3a973.bmp

198125_10150236655405130_684105129_9064953_4095114_n.jpg

Bu arada, ilanda klavyeyle beraber verilecek software'ların isimlerini bi kenara not edin, KRONOS'a rakip Yamaha workstation'unda bunları görme ihtimalimiz var bence.

Bana Yamaha'yı sevdiren adamdan güzel bir tanıtım videosu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NdZv34tbwtE[/youtube]

İlginç bir melez üretmişler. XS den sound engine, ES ten kullanıcı arabirimi almışlar. Tuşesi de muhtemelen MO ayarındadır, belki birazcık iyi olabilir..

Enstumanın 8 kilo ağırlığında olması sahneye stüdyoya taşıyacaklar için büyük kolaylık olmuş. Neredeyse Juno G ile aynı ağırlıkta.

Şimdi bu kadar güzel olabilecek bir enstrumanın biryerlerinden kesmeleri lazım ki, üst modellerin satışını baltalamasın. Bakıyoruz, 64 polifoni :?

Sen o kadar sequencer koy, bilgisayar entegrasyonu yap 8 element X 4 sesli performans özelliği ekle fakat polifoni 64 kalsın...

Ben eksiklerine rağmen enstrumanı çok beğendim. Motif ES ten çok memnundum, MOX hem sound generator ü daha iyi hem de daha hafif. Eğer tuşesi kabul edilebilir seviyedeyse yüksek lisans bittiğinde bu enstrumanı alırım ben 8)

P.S. Bilgisayar entegrasyonu motif ES te de hemen hemen aynı yeteneklere sahipti. Bu modelde USB audio yeteneği gelmiş başarılı olmuş.

dun mox 6 yi sordum dore ye.sen yanlis biliyorsun onun adi mo 6 dediler. :) onlara bunun yeni cikan bir model oldugunu anlattigimda turkiyeye gelmesinin en erken birbucuk seneyi bulacagini solediler.yani o aleti beklemek pek mantikli degil simdilik.

haakankaan' Alıntı:
dun mox 6 yi sordum dore ye.sen yanlis biliyorsun onun adi mo 6 dediler. :) onlara bunun yeni cikan bir model oldugunu anlattigimda turkiyeye gelmesinin en erken birbucuk seneyi bulacagini solediler.

:D :D :D :D :D

yuh ki ne yuh! oha ki ne oha! yazıklar olsun be!!!!!

şu yazdıklarınıza inanasım gelmiyor. ama belli ki siz gidip bizzat yaşamışsınız bunu!

noluyo be; burası iyice 3.dunya ülkesine mi döndü; orta afrika mı olduk? kıytırık bi klavyeyi 1,5 senede getiremiyorlarsa bu işi bıraksınlar! senkop zaten çoktan havlu attı; bakalım bunlar ne yapacak!

ondan sonra da yok efendim yurtdışından alet getirtmeyin, yok vergi bilmemnesi, yok gümrük dalgaları... ulan zaten 1200 euroluk klavyeye 1600-1700 ödetiyorsunuz, bari onu da hakkıyla yapın be! daha adını bile bilmiyorlar!!!

neye göre seçiliyor bu personeller, anlamak mümkün değil!!!

Geri