[Eski] Yeni Sistem Kurdum Ama Sorun var Sanırım=S

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Berkflow

Yeni üye
İyi günler forum sakinleri. Yeni topladığım Pc konusunda kafamda bir çok soru işareti kaldı ve içime tam sinmedi. Sizden öneri ve sorun/hata varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem şöyle:
-Asus P7P55D-E anakart
-İntel i7-870
-Kingston Hyperx 4Gb DDR3 2000hz CL9
-MSI Geforce 430
-Cooler Master 500w Power supply
-WD 2 TB Sata 2 HDD
-M-Audio Delta 1010LT (Ses Kartı)
-Thermalthake Frio İşlemci Soğutucusu
-Orjinal Win7 Pro
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Sistemi Kendim Bağlayıp Kurdum
1-Bağlarken anakartın "Level-up" denilen özellikleri var. Bunları kurcalamadan normal bir şekilde bağladım.Hdd yi 6GB/s kablosu ile bulunan soketine taktım.Yani kurulumda bir sorunla karşılaşmadım.Yalnız ilk başlangıçta; bilgisayarın açma tuşuna basınca bilgisayar çalışıyor 2sn sonra tüm sistem duruyor, 2-3 sn bekleyip sonra çalışıyor. Bunun anlamı nedir ? Neden böyle yapıyor acaba güç kaynağımmı yetmiyor anlayamadım?
2-Ramlarım 2000 hz ama biosta 1333 olarak kullanıyor. Bu hepmi böyle çalışıcak yoksa işlemci gücünü otomatik arttırınca ram'i de mi arttırıcak?
3-Frio nun fan kontrolleri manuel ve sürekli kasa açıp ayarlamak istemiyorum. En üstte tutmak isterim ama hem baş ağrıtıyor hemde Ses Kayıt ve Prodüksyonşa uğraşıyorum ve mikrofonla aynı odada bulunuyor kasam. Bunun otomatik ayarı yokmu? Isıya göre işlemci fan'ı arttırsın.
4-Windows'da müzik dinlerken pencereler arası geçişte yada aynı zaman içersinde bir yükleme yapıyosam ses "cııııırrrttt cuuurrrtt" diye takılıyor ve sonra devam ediyor. Bios tan ses onboard sesi kapattım ve m-audionun win7 driverini yükledim.
5-Bazen takılmalar oluyor ve sistem bayağı bir kuvvetli. Nedense performans istediğim gibi değil gibi sanki.=S

Anlıyacağınız içim rahat değil acaba sistemi yalnış falan mı bağladım bilmiyorum ama lütfen yorum ve bilgilerinizi esirgemeyin...

Berkflow' Alıntı:
Asus P7P55D-E anakart

Ben olsam seçimimi Intel marka, Intel Chipset' li anakarttan yana yapardım.

Senin aldığın fiyat aralığında;

http://www.hizlial.com/bilgisayar/b...94a-ses-lan-anakart_30.007.1422.0043.htm#tabs

Gigabyte marka anakartla çok sorun yaşadım. Sonra Intel marka, Intel Chipset' li anakart aldım. Şu ana kadar hiç sorun çıkarmadı.

Berkflow' Alıntı:
WD 2 TB Sata 2 HDD

Berkflow' Alıntı:
Hdd yi 6GB/s kablosu ile bulunan soketine taktım.

Birincisi;

WD marka harddikslerin yukarıda Sata 2 olduğunu belirtmişsin.

İkincisi;

6 GB/s kablosu ile sanırım Sata 3 slotuna takmışsın. Ya da yukarı da yanlış yazmışsın. Eğer Sata 2 destekli harddiski, Sata 3 slotuna takarsan sorun yaşaman normaldir. Aynı şekilde Sata 3 destekli harddiski de Sata 2 slotuna takarsan sorun yaşarsın. Slotların farklı renkte ayrı olması gerekiyor. Buna dikkat etmelisin.

Berkflow' Alıntı:
Ramlarım 2000 hz ama biosta 1333 olarak kullanıyor. Bu hepmi böyle çalışıcak yoksa işlemci gücünü otomatik arttırınca ram'i de mi arttırıcak?

Ram' lerin overclock ile 2000 MHz destekliyor. Biosta 1333 MHz görmen normaldir. Overclock yapmazsan bu hızda çalışırlar. İşlemcinin Turbo Boost özelliği varsa, sadece kendi hızını arttırır.

Berkflow' Alıntı:
Frio nun fan kontrolleri manuel ve sürekli kasa açıp ayarlamak istemiyorum. En üstte tutmak isterim ama hem baş ağrıtıyor hemde Ses Kayıt ve Prodüksyonşa uğraşıyorum ve mikrofonla aynı odada bulunuyor kasam. Bunun otomatik ayarı yokmu? Isıya göre işlemci fan'ı arttırsın.

Aldığın işlemci soğutucusu güzel, overclock yapmak için tasarlanmış, yani işlemcin ısındığı zaman fan kendi hızını ayarlayamaz. Soğutucuda ki fan o özelliğe sahip değil. O boyuttaki işlemci soğutucularının çoğunda hızları bir potansiyometre ile dediğin gibi dışarıdan ayarlanıyor. Üç seçeneğin var. Birincisi; işlemci soğutucusunu iade edebiliyorsan, pasif yani fansız, o büyüklükte bir soğutucu ile değiştir. İkincisi; eğer iade edemiyorsan, bir elektronikçiye götür. "Abi bana bunun potansiyometresini, 2 metre kablo ile, kasanın dışından kontrol edebileceğim gibi uzatabilirmisin." de ve öyle yaptır. Üçüncüsü; işlemcinin kendi soğutucusunu kullan ki tavsiye etmem.

Berkflow' Alıntı:
Windows'da müzik dinlerken pencereler arası geçişte yada aynı zaman içersinde bir yükleme yapıyosam ses "cııııırrrttt cuuurrrtt" diye takılıyor ve sonra devam ediyor. Bios tan ses onboard sesi kapattım ve m-audionun win7 driverini yükledim.

Ben Windows 7 Home Premium kullanıyorum. Ses kartlarım M Audio Audiophile 2496 ve 192. İkisinide seçmeli olarak sorunsuz kullanıyorum. Delta serisi Windows 7 Driver' ında senin anlattığın gibi herhangi bir sorun yok.

Berkflow' Alıntı:
Bazen takılmalar oluyor ve sistem bayağı bir kuvvetli. Nedense performans istediğim gibi değil gibi sanki.=S?

Güç kaynağının yetersiz geleceğini düşünmüyorum. Senin bağlantılarda sorun var. İlk önce yukarıda bahsettiğim harddisk bağlantısını kontrol et. Sonra ram' lerin 2x2 GB ise aynı renk slotlara tak. Yani birinci ram' i mavi slota taktıysan ikinci ram' ide mavi slota tak.

Bu anlattıklarımı biliyorsan bilgisayar toplamalıydın, bilmiyorsan sorun yaşaman tabiki normaldir. :D :wink:

Bakma böyle dediğime, en iyi öğrenme yöntemi, deneme yanılma yöntemidir. Bende bu şekilde öğrendim. :wink:

ROMEO' Alıntı:
arkadaşın anakartı zaten intel chipset li.

Ama Intel marka değil. Intel' de kendi adı altında anakart üretiyor.

Asus , Gigabyte vs. marka anakartlarda bazı modifikasyonlar yapılıyor. Örnek olarak Intel Chipset' ler şu an dahili Sata 3 ve USB 3 desteği vermediği halde, anakartta bu özellikler var.

Ya da işlemci ve ram' lerin hızları overclock yapılarak arttırılabiliyor. Normal de ram' lerde 1333 MHz desteği var. Ama bu overclock ile 2000 MHz' lere çıkabiliyor. Daha benim bile bilmediğim bir çok özellik.

Bu tamamen benim fikrim, sorunların onlardan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Çünkü bunlar tamamen oyunlar için yapılan modifikasyonlar. "Intel yapmıyor mu? " diyeceksiniz o da pazar payını korumak için yeni Extreme serisini çıkardı. Hatta önerdiğim kart o seriden, ama tek fark Intel olması.

Bir işlemciyi ve Chipset' i, onları üreten firmadan başkası daha iyi bilemez. Yani oda modifikasyon yapar ama sınırını bilir. Nasıl tepki vereceğini bilir. Yüksek hız tabiki iyidir. Ama parçanın da bir kapasitesi var. Hiç bir elektronik parçaya aşırı yük bindirmek iyi sonuçlar getirmez.

Gigabyte marka anakartla çok sorun yaşadım. Sonra Intel marka, Intel Chipset' li anakart aldım. Şu ana kadar hiç sorun çıkarmadı.

Toplama bilgisayarda böyle bir genellemeye gidemezsiniz. Bende ASUS var, Arkadaşımda GIGABYTE var, Studyoda AMD var hepsi toplama ve hiç bir sorun yaşamıyoruz. İntel anakartlar sorunsuzda diğer anakartlar sorunlu mu?

Berkflow,

Yukarıdaki soruları sorduğuna göre bu işi çok iyi bilmiyorsun. Dolayısı ile toplama bilgisayar bu tip sorunlara herzaman gebedir. Toplama işini gerçekten bilgisine güvendiğin ve bu işi profesyonel olarak yapan birisi ile yapman gerekirdi. Aldığın anakart ile uyumlu ram modelleri işlemci hızları ile birlikte verilmiş inceledin mi? Ramleri buna göre mi karar vererek aldın?
2000 Mhz için Bios üzerinden bir takım ayarlamalar yapman gerektiğini bilmiyor muydun?
Gördüğüm kadarıyla çok para yatırmışsın. Belki de bir çok uyumsuzluk nedeni ile hiç bir zaman tam performans ile çalışamayacaksın yada bir miktar daha para harcaman gerekecek. Formu bir inceleseydin, artık toplama bilgisayarlar yerine marka bilgisayar önerileri görecektin ki sorun yaşama oranın minimum düzyde olacaktı.

LeventUslu' Alıntı:
Toplama bilgisayarda böyle bir genellemeye gidemezsiniz. Bende ASUS var, Arkadaşımda GIGABYTE var, Studyoda AMD var hepsi toplama ve hiç bir sorun yaşamıyoruz. İntel anakartlar sorunsuzda diğer anakartlar sorunlu mu?

Merhaba Levent Bey,

Müzik yapmak için kullanacağımız PC' ye, oyun anakartları diye tabir ettiğim anakartların yerine, modifikasyona gidilmemiş, ofis bilgisayarı için anakart diye tabir ettiğim, özellikle de Intel marka anakartların kullanılmasını tercih ediyorum. Benim kullandığım sorunluydu, tabi ki hepsi böyle demek doğru olmaz. Ben de o anakartlar sorunludur, almayın demiyorum. Arkadaşımıza kendi tecrübelerimden dolayı, "Senin yerinde olsam Intel marka tercih ederdim. Gigabyte marka anakartla çok sorun yaşadım. Sonra Intel marka, Intel Chipset' li anakart aldım. Şu ana kadar hiç sorun çıkarmadı." dedim. Romeo, "Aldığı anakart zaten Intel Chipset' li" dediği içinde "Ama Intel marka değil. Şu sebeplerden dolayı o marka anakartların sorun çıkarabileceğini düşünüyorum." dedim. Ama bunun tamamen kendi fikrim olduğunu belirttim. Siz bu fikrime katılmayabilirsiniz. Sizin tercihlerinize de saygı duyarım.

Herkezin yorumları için çok teşekkür ederim. Şimdi işlemci soğutucusu için kasa dışında kontrol edilebilen bir fan kontrolcü alıcam. Biostan da kurcaladım overlock edip 2000mhz ye çıkıyor. Windows 7 yi orjinal box aldım böylelikle 64bit e geçicem. Takılmada hdd den olabilir. Aynen dediğiniz gibi yaptım. İlk kez 6gb/s özelliği gördüğüm için hemen öyle bağladım. Ama normal slotuna çekicem kesinlikle. Takılmalar hdd den olabilir.

Arkadaşlar öncelikle elimden gelen herşeyi denedim ama sorunlarım hiç çözülmedi. Sizce anakartı değiştirsem bir değişim olurumu?

Anakartı Değiştiresiye kadar bence önce 1tb samsun hardsik al. Sorunun çözülürse eskisini garantiye yollarsın. Çözülmese bile hdd herzaman lazım bişey kaybetmezsin sonra anakartı değiştirirsin.

Şu ekran kartını disable etsene bi, bak bakalım müzik dinlerken veya sayfalar arası geçiş yaparken bir daha ses gelecekmi.

damat' Alıntı:
Şu ekran kartını disable etsene bi, bak bakalım müzik dinlerken veya sayfalar arası geçiş yaparken bir daha ses gelecekmi.

Ekran kartımı kullanım dışı bırakamam çünkü anakartımda ekran çıkışı mevcut değil.

Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum:) Sorunlarımın hepsini çözdüm. Ancak tek bir sorunum kaldı. Cubase 5 kullanıyorum. Cubase'i çalıştırdığımda Asio Time Usage göstergesi tavana kıpraşmaya başlıyor. Xp kullanırken böyle bişey'e rastlamamıştım. Ardından bir plug-in açıp kullanmaya başladığımda limit ışığı yanıyor ve çat pat sesler geliyor. Tüm win7 optimize ayarlarını yaptım. Bios'dan Hyperthreat, Speedstep ve C1E 'yi kapttım. Onboard ses kartı da kapalı. Acaba 64bit Xp mi kurmalıyım?

Kullandığınız Cubase 5 lisanslı ise son sürüm olan 5.5.2'ye güncelleyin muhtemelen hallolur, Cubase 5 orjnal ve güncel değilse W7'de bu tip hatalar vermesi normal; çünkü kırık versiyonun çoklu işlemci desteği düzgün çalışmıyor, lisanslı versiyonda bunun için birkaç güncelleme yapıldı. Link:

viewtopic.php?f=7&t=29931

Cubase 6 gayet uygun. Öğrenci olduğum için zaten %50 indirimli almış olucam. Sorum; acaba yaşadığım sorunların giderilme ihtimali yüksekmidir?

Cubase 6 yeni bir program olduğu için bazı bugları mevcut (yabancı forumlarda takip ettiğim kadarıyla) ancak performans odaklı sorun duymadım. Orjinal Cubase 5 ve 6 programları yeni nesil işlemci ve işletim sistemlerine tam destek veren programlar ki lisanslı yazılım aldığınız vakit Compel ( ya da yetkilisi hangi firmaysa) size tam destek veriyor. Tek başınıza uğraşmıyorsunuz, sorun çıksa bile telefon açıyorsunuz gayet iyi bir şekilde ilgileniyorlar..

Teşekkürler, Ozaman Cubase 6 iyi bir seçim olur. Neticede ileri dönük bir seçim olur ve bug'lar zamanla güncelleme ile oturur diye düşünüyorum. Cevaplarınız ve yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri