[Eski] Yeni Korg M50

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

fiyatı hakkında bilgi sahibi olan yokmu?.....
birde m3 den farkı ne ben çıkaramadım....biri bana anlatabilirmi..... :shock:

http://video.korgusa.com/km/m50_full.wmv

M3'ün kardeşi olacak gibi görünüyor. Oasys'in altına modeller diziliyor. Aile genişliyor.

http://www.korg.com/m50/

M50 resimleri için;

Synthesis Technology

EDS (Enhanced Definition Synthesis)

Tone Generator

256 Mbyte (when converted to 16-bit linear format)

1,077 Multisamples

1,609 Drum Samples

Maximum Polyphony

80 voices, 80 oscillators max, single mode

40 voices, 80 oscillators max, double mode*

Programs

640 total locations, 608 preloaded

Combinations
512 total locations, 384 preloaded

Drumkits
48 total locations, 32 preloaded

GM
256 GM2 programs, 9 GM2 drum kits

Alt model yani.

M50 bana X5D, Triton LE ve Triton TR'de olduğu gibi serinin orta sınıfı olan, sahne performansı için üretilmiş ara bir model gibi geldi. Zaten sayfada da belirtmişler (performance, portability, price diye). Birkaç ay sonra da 72 tuşlu versiyonunun çıkacaiını yazmışlar.. Bana Juno-G ile Juno-Stage rakibi bir model gibi geldi.. Bekliyoruz..

Anladigim kadariyla bu model Juno Stage e rakip olarak cikarildi. Umarim Yamaha da bu kulvarda bir model cikartir.

Bu tarzda yeni modellerin cikiyor olmasi bence bizim icin cok buyuk bir avantaj. Eskiden iyi bir ses paletine sahip olmak icin markanin en ust modellerini almak zorunda kalir, kullanmayacagimiz halde bircok ileri seviye ozellik icin para oderdik.

Bir enstrumani denemeden konusmak dogru olmaz ama bence M50, M3 e cok yakin bir enstruman olacak. Eger tusesi M3 ile ayni olursa, ki muhtemelen oyle ; ve pianolari M3 pianolari ile ayni olursa, ki umarim oyle olur, sahsen bu modeli almayi ciddi sekilde dusunurum.

Bence M50 nin M3 e yakinligi, Juno Stage nin Fantom G ye yakinligindan daha fazla. Bu enstrumanin cok hafif olmasi ve boyutlarinin da cok kucuk olmasi benim icin cok cazip hale getiriyor. Ama fiyatinin 2000 liranin altinda olacagini tahmin etmiyorum maalesef, malum Can Muzik fiyat konusunda bizi pek sevindiren bir firma degil. Biraz konu disi olacak ama fiyat konusunda en uygun firma Ant muzik. Cogu enstruman yurt disi fiyatina alinabiliyor cunku.

Archimed' Alıntı:
M50 bana X5D, Triton LE ve Triton TR'de olduğu gibi serinin orta sınıfı olan, sahne performansı için üretilmiş ara bir model gibi geldi. Zaten sayfada da belirtmişler (performance, portability, price diye). Birkaç ay sonra da 72 tuşlu versiyonunun çıkacaiını yazmışlar.. Bana Juno-G ile Juno-Stage rakibi bir model gibi geldi.. Bekliyoruz..

M50-61: 14.9 lbs 6.75 kg

M50-73: 17.6 lbs 7.98 kg

M50-88: 45.86 lbs 20.80 kg

kaanengin' Alıntı:
...malum Can Muzik fiyat konusunda bizi pek sevindiren bir firma degil. Biraz konu disi olacak ama fiyat konusunda en uygun firma Ant muzik. Cogu enstruman yurt disi fiyatina alinabiliyor cunku.

Konunun dışında bir ilave olacak gerçi ama burada ekleme yapmasam olmazdı. Yüksek fiyat verdikleri gibi, bunun ardında vergilerin yattığını iddia ediyorlar. Amerika'da 199$, Avrupa'da (vergileri bizimle hemen hemen aynı olan) Almanya'da 185€ olan cihazı 325€ fiyatla satmaya çalışmak ve bunun bahanesini de vergiler olarak göstermek yanlış. Ama vazgeçmiyorlar.

Daha önce yapmış olduğum tahminden sonra aldığım duyumlara göre 1600'ü geçmeyeceğine daha fazla inanmaya başladım :)

M50'nin X5D, X50, Triton LE, Triton TR gibi modellerin devamı olduğu göz önüne alınırsa bence de 1500-1600 Euro'yu geçmemeli..

Cihan,
Bu kadar iddiali konustuguna gore saglam bir kaynaginin oldugunu dusunuyorum (ve de umuyorum), fakat dana once de soyledigim gibi zzsounds ta bile 1000 dolarin uzerinde satilan bir enstrumanin 15% lik bir fiyat farkiyla ulkemizde satilacagina inanmak gercekten cok zor. Ama bekleyip gorecegiz tabiki.

Para birimi konusunda bir yanlış anlaşılma olmuş. Daha önce yazdığım 1600'ü 2300 olarak değiştirmem gerekiyor. Bu kaynak sağlam diye umuyorum :)

Cihan,
Iddiali bir sekilde cihazin fiyati 1600 lira olacak diye yazdiginda agzimin sulari akmisti. Eh artik bi pecete gonder de temizleyeyim ortaligi :wink:
Benim tahminim de zaten 2000 YTL uzerinde bir rakamdi. Muadillerine bir bakacak olursak, Juno Stage Zuhal Muzikte 2000 YTL ye yakin fiyata satiliyor. Fantom X lerde indirim yapildi o da 2300 YTL. Yanlis anlasilmasin, burada Roland ile Korg kiyaslamasi yapmiyorum; Zuhal muzik ile Can muzigi kiyasliyorum...

Açıkçası bende merak içinde bekliyorum bu aleti. İkinci klavye olarak kullandığım Roland xp 50 yi değiştirticekmi bana acaba. Ne zaman Türkiyedeki bayiye ulaşacak bu cihaz net olarak bişey bilen varmı arkadaşlar ? Ona göre İzmir den atlayıp İstanbul un yolunu tutacağım.

Yakın zamanda çıkan workstation'lar içinde beni en heyecanlandıran alet bu sanırım. Biraz "too good to be true" gibi geliyor, bakalım gelsin görelim :)

Hele ki tuşesi doğru düzgünse, tam benim istediğim tipte bir alet, şimdiden para biriktirmeye başlamak gerek :)

Eh artik bi pecete gonder de temizleyeyim ortaligi

Buyur kaanengin :)
gala_pecete_100lu_beyaz.jpg

Konunun dışında ama yeri gelmişken söylemek istedim Zuhal Müziğinde Can Elektronikten aşağı kalır tarafı yok temsilcisiyiz dedikleri ürünlerin yeni çıkan modellerinden hiçbir haberleri yok.

Dream_Gypsy,
Can muzigi ben de cok elestiriyorum, fakat telefonda kiminle konustugunu ben de merak ettim. Eger konustugun kisi oyle magazada bekleyen birisi ise yada baska bir kisim ile ilgileniyorsa (ki umarim oyledir) pek problem yok. Malum CihanK bu konuda birileriyle gorustugunu belirtmisti.
Can muzigin bu sekilde tutumunun nedeni ile ilgili bir tahminim var. Malum bugun dugunculer, klavye piyasasinin en yagli musterileri. Belki yaniliyor olabilirim ama bu kitle agirlikli olarak korg kullaniyor. Eh, bu kitleden buyuk kar yapan bir firmanin, pek ragbet gormeyen urun grubu icin zahmete girip musteri kazanmak icin reklam, fiyat kirma vb. gibi ayrintilarla ugrasmasi beklenemez...

Perfect,
Zuhal muzik ile ilgili belki kotu bir tecruben olmus olabilir, fakat hem Taksim hem de Kadikoy subelerinde urunlerini demo yapmak icin istedigin firsati sana sunuyorlar. Ziyaretlerimde benimle cok alakadar olduklarini soyleyemeyecegim, fakat en azindan sordugum sorulara yeterli cevap alabilmistim.

Geri