[Eski] Yeni Başlayana Yardım

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Flash

Yeni üye
Herkese Merhaba bu siteyi yeni gördüm ve bilgi alabileceğimi düşünerek üye oldum. Yurt dışında okuyorum ve klavyeye başlamak istiyorum ama burda dükkan çalışanlarıyla yeterli dilim olmadığı için rahatça iletişim kurup tavsiye alamıyorum acaba sizler bana tecrübelerinize dayanarak nerden nasıl ve özellikle hangi marka / model bir klavye ile başlamamı önerirsiniz. 1 kere alıp uzun süre aynı enstruman ile devam etmek istiyorum. Daha sonra satıp zarar etmek istemiyorum.
Forumu okudum ancak kendime uygun bir bilgi bulamadım. Birçok teknik terim var ve ben hiçbirini bilmiyorum. Teknolojiylede aram pek iyi olmadığı için basitçe açıklayabilirseniz sevinirim. Yardımlarınızı / cevaplarınızı bekliyorum.

Öncelikle müzik tarzın nedir? Ritmli bir klavyemi istiyorsun veya sadece ses üzerine çalışabileceğin bir klavye mi istiyorsun ? Klavye için ne kadar ücret ayırdın ?

the doors ray manzerek gibi hammond yada talkbox takıp duft punk çalmak istiyorum. gerekirse kendi kendime kayıt yapabilmek istiyorum.

bütçe olarak birşeye karar veremedim çünkü çok seçenek var. önce ne alacağıma karar vermem gerekiyor. ama tabiki çok pahalı birşey alamam.

iyi de 2.500 € diyor bu alet için (xs 6 / 7 / 8 var hangisi) ben en fazla 500 euro vermeyi düşünüyorum.

valla es e baktımki o da baya bir pahalı :)
istediklerimi basitçe yapabileceğim ama daha ucuz bir alet yok mu?

ayrıca benim synth mi yoksa başka birşey mi almam gerekiyor? öncelikle bana ne almam gerektiğini söylebilirmisiniz? çünkü hala anlayabilmiş değilim

yamaha psr e413, psr e403 ve dgx 220/230 diye modeller buldum fakat sanırım ses ve ritim ekleme yokmuş bunun dışında benim için yeterli olurlar mı? bunlar hakkında bilgi verebilirmisiniz? yada bu civarlarda başka ne önerebilirsiniz?
teşekkürler...

Ne kadar ekmek, o kadar köfte.. Belirtmiş olduğun klavyeler profesyonel klavyelerin yanında kuşkusuz çok daha ucuz.. Ancak aldıktan sonra ses kalitesi, çalma zevki açısından mutlaka pahalı ürünle ucuz ürün arasında bir fark olmalı, öyle değil mi? Yoksa insanlar neden ucuz klavyeler varken pahalısını alsınlar, öyle değil mi?

eh heralde fark var zaten param olsa o kadar hiç bişey düşünmeden akustik piyano alırdım önce (zaten bi dönem piyano ve solfej dersleri almıştım)

ama şuan amacım farklı belli bi paraya kendi zevkime göre müzik yapabilmek istiyorum ne biliyim evde kayıt yapabilmek mesela
tabiki daha sonrasını bilemem ama şuan yurtdışında okuyan bir öğrenci olarak 500 euro benim aylığım kalkıp 1500 yada 2000 veremem o yüzden alabileceğimin en iyisini almak istiyorum ki mümkün olduğunca az problem yaşıyım

2.el almayı çok istemiyorum açıkçası
ya fiyatlar olarak en uygun yukarda yazdıklarım gibi görünüyo acaba bunlar bana uygun mu? ve aralarından hangisini önerirsiniz?

500 Euro'ya sıfır alet bulamazsın işini görecek. 2. el olayına girmen lazım. Korg Triton Classic filan düşürmeye bak. Kaldı ki onu da o fiyata bulmak zor.

Eh arkadaşım sen de hem üç kuruş olsun diyorsun, hem şoför yanı olsun, bir de kapının önünde indirsin diyorsun. Yok öyle bir dolmuş işte. En ucuzu bir buçuk lira, boş yer neresi varsa oraya oturuyorsun, güzergahta da eve en yakın neresi varsa orada inip yolun geri kalanını yürüyorsun. Vermiş arkadaşlar sana opsiyonları işte, dal bir müzik dükkanına, bak dene, hoşuna ve bütçene gideni al çık...

Hangi ülkedesin şimdi?

M.

yamaha psr e413, psr e403 yada dgx 220/230 istediklerimi hiç mi yapamam anlamadımki? yani tamam bişeyler istiyorumda bunlar çok kaliteli sesler olsun demiyorumki bahsettiğiniz önerdiğiniz aletler cok pahalı sonuçta ben fransadayım burdaki fiyatlarda 200 euro falan daha düşük sanırım ama o kadar.

mesela 80ler çalan bi grupla bar programına çıkmayı planlıyorum ve kayıt yapabilmek istiyorum bu benim söylediğim aletlerle çok mu imkansız? yoksa olurda vasat mı olur?
3 kuruşa istiyorum belki ama çok kaliteli birşey olmasada olur

google linki komik oldu sanırım biraz:)
ben burda mağazaya gidip üründe gördüm internetten her türlü araştırmayıda yaptım size sormaktaki amacım uzak olduğum bu teknolojik aletlerden alırken hata yapmamaktı şuan hala karar verebilmiş değilim gerçi o da ayrı:)

komik diye google a demiştim
hani sonuçta bende aynısını yaptım az birşey anladım doğru dürüst bilgi için size sordum
çünkü olay okuduğunu anlamak değil burda yazılan teknik olayları bilmek bilsem zaten gider alırdım hemen

Bir sürü işin gücün arasında ukalalık olsun diye mesaj yazmam, huyum değil.

Google araması sonuçlarını takiben bulduğum makaleler onlar. Yazılmışı varken faydalanmakta bir sakınca göremiyorum.

Demek ki klavyelerde geçen ana teknik terimlerden anlamadıklarının ne olduklarını sorarak işe başlamak daha kolay karar vermeni sağlayacak. İstersen bir de öyle deneyelim.

Geri