[Eski] YARDIM: M-audio Axiom 61 / Reason Problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

andac

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar daha elime dün gelen M-audio Axiom 61 midi klavyemi Reasona tanıtamadım. Aşağıdaki görüntüdede gördüğünüz gibi Axiom serisi malesef yok Reasonda. Ne yapmam gerek bunun için?

Size yaptığım işlemleride sıralayayım:
1-Axiom 61'i M-audio FW410un inputuna girdim.
2-Reasonı açtım ses geliyor mu diye. Sonuç başarılıydı, ses alabildim.
3-Daha sonra M-audionun sayfasından Axiom'un tüm driverlarını sırasıyla M-audio Driver,Reason Remote ve Enigma driverı kurdum.
4-Sonra Reason'ı açtım Edit/Preferences/Control Surfaces and Keyboards sekmesini açtım. Öncelikle M-audionun listesinden baktım Axiom yoktu. Daha sonra Auto-Detect Surfaces butonuna tıkladm. Taradı fakat sonuç yine aynı.:cry: Ne direk tanıdı ne de M-audionun listesinde çıktı.

Yardım etmek isteyen olursa memnun olurum.Buarada Reason 3 kullanıyorum.

Saygılar...

USBden de bağladım. Klavyeden dosya aktardı PCe ancak yine değişen birşey olmadı ki :\

Yani Levent Hocanın gönderdiği talimatlarda auto detect keyboarda tıkladığımda klavyeyi otomatik olarak tanıyor. Fakat bende öyle birşey olmuyor. Tarıyor ama birşey tanımıyor. :cry:

Öncelikle tüm sürücüleri kaldır. Sonra Axiom Cd den sürücüyü yeniden kur. Ama bunları yaparken usb takılı olmasın. Sonra bilgisayarın farklı bir usb portuna takarak dene. Olmazsa farklı bir usb kablosu ile dene.

Arkadaşlar o sorunu bir nevi çözdüm gibi. Şimdide şöyle bir sorunum var. Reason'da yeni bir proje açıyorum. Remote Override Edit Mode'a tıklıyorum ve Mixerin 1. kanal volume sliderını benim klavyedeki 1. slidera atıyorum. Herşey güzel devam ediyor. Çalıyorum vs. Ama bir vakit sonra şunu farkettim. Sesi kısarken tonda bir boğulma oluyordu. Meğersem volume seviyesiyle birlikte kullandığım aletin üzerindeki frekans seviyeside aynı ortanda oynuyormuş. Nasıl iptal etcem o frekans yönlendirmesini. Frekansı başka bir slidera atıyorum. Oraya atıyor. Ama 1. sliderı oynattığımda yine frekans hareket ediyor :D

Bu sorunu yaşayıpta çözen arkadaşlarımız var mı aramızda?

Buarada bu işlemler olurken klavye üzerindeki hiçbir tuşu kurcalamıyorum.Sanırım klavye üzerindende birşeyler yapmam gerekiyor. Ama yapacağım şey hakkında hiçbir fikrim yok.

Geri