[Eski] Yamaha MSR 400 mü Mackie SRM 450

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

osm1689

Yeni üye
selamlar merak ettiğim bi konu var. Performans açısından hangi ürün daha iyi? Siz hangisini tercih edersiniz? kullanan varsa düşüncelerini paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler...

bende 8 adet yamaha kullanıyorum monitör olarak ,
ben cok memnunum. mackie kullanmadığım için kıyaslama yapamam.
ama yamaha alırsan pişman olmazsın fiyat olarakta daha hesaplı
bence

gurkancaaa' Alıntı:
bende 8 adet yamaha kullanıyorum monitör olarak ,
ben cok memnunum. mackie kullanmadığım için kıyaslama yapamam.
ama yamaha alırsan pişman olmazsın fiyat olarakta daha hesaplı
bence

Monitör haricinde kullanılamazmı bu kabinler ?
Ben daha önce bir mekanda gördüm msr leri ve sesini beğendim açıkcası.
RCF lerdeki bas sesleri çok beğpendim mackie lerde açıkcası kulağıma bas veya tiz gibi ön plana çıkan bir ses gelmedi yani dengeli ve vasat gibi idi.
ama nedense msr leri ses olarak bayağı beğenmiştim.
Acaba bu kulak zevki ilemi ilgili idi yoksa mixer ayarlarından o anlıkmı bana öyle geldi bilemiyorum.

Bende bir revizyon hazırlığındayım ve aklımda RCF almak var çünkü genelde insanların kalitesini pek tartışmadığı bir marka.

Peki yamaha olsun rcf olsun mackie olsun bu markaların performansları servis kaliteleri , bakım onarım maliyetlerini karşılaştırırsak sizce nasıl bir tablo ortaya çıkar ?
msr lerin davul kick vurulduğunda patladığını duymuştum hatta şahit olan bir arkadaşım bu konuda ikaz edildiği halde bunu yapmış ve kolonu patlatmıştı.

Bir de çok alakasız bir markayı Tapco ları bu karşılaştırmaya dahil edersek sizce nasıl olur .)

bu monutorlerin arasında RCF den sasma derim fiyati yuksektir tabi servis ve yedek parcasida ayni sekilde daha yuksek fiyata cıkar ama referans olarak verebilecegin bir monutordur. birde su mackie patlatma olayına gelirsek; zaten davul monutoru olarak kullanamassın . sadece mid ve tiz ler icin sub bass uzerinde kullana bilirsin oda crosoverle kullanılırsa tam olarak dogru bir monutor sistemi kurmus olursun . fakat tek mackie veya .... hangisi olursa olsun kullanırsan patlaması yanması cok dogaldır .

Evet monitör olarak düşünüyorum.Yeni srmler çinde üretiliyormuş ama bildiğim kadarıyla msr 400lerde çinde üretiliyor.?Msr leri bende dinledim canlı olarak ve benimde hoşuma gitti. ama seslendirme firmaları tv programları vs.. baktığımızda mackieler daha ön planda..Mackileri hiç dinleme şansım olmadı.. Performans açısından da bir karşılaştırma yapamıyorum?

Ben olsam çinde yapılan marka hoparlör alacağıma. Ya markasız çin malı kasa alıp içlerini değiştiririm. Ya da yerli yapımlara bakarım. Valla artık keyfi kaçtı Alman, İtalyan, Japon yapımı mal alıcam çinden gelicek. Yok öyle yağma.

Şu aralar beni etkileyen tek monitör JBL prx512m gerçekten tonları diğerlerinden çok farklı. RCF lere gelince evet çok kuvvetli ve kaliteliler. Ancak, art315 den doygun bir ton alamıyorum. Desibel olarak çok güçlü ancak tonları çok zayıf. ( Türk tabiri ile etsiz, cılız sesler geliyor ) Eğer art325 kullanıyorsam onlarda subb olmadan altında araba hoparlörü gibi çalıyorlar. Sadece tiz ve bass duyuyorum; mid leri kesinlikle duyamıyorum. Bütçe varsa EV plasma P1 bir alın evladiyelik. RCF le kıyasa giriyorsanız, muadili EV yada dediğim gibi JBL. Mackie ve yamaha aynı klasmanda değil. Bunlar benim kişisel fikirlerim başkası başka mikserle, Eq ayarı ile processor ile başka sonuçlar alır o ayrı. Birde bu konu hep konuşulurda monitör olarak ama neyin monitörü olarak gitar mı ? Vokal mi ? Kalvye mi ?

Saygılar

Ev almayı bende biliyorum da şu anki fiyatı 6000 euro civarı bilidğim kadarıyla:D:D yeri geldiğinde klavye, yeri geldiğinde vokal, yeri geldiğinde vurmalı monitörü olarak kullanılabilecek bir karşılarştırma duymak istedim.

Mackie alsan kimin önüne koysan aaaa bu ne demezler. ( Bende müzisyenim aynı zamanda ses kiralamada yapıyorum ) Ama soundcheck ve sahnenin ilk yarım saati ile sonlara doğru yeni mackie lerde bağriz performans farkı var. En iyi kararı kendin dinleyerek verirsin. Git adamlara açtır dinle istediğin almak istediğin modelleri. Yanında mutlaka kendi cd player ın ve kulağının alışık olduğu bir iki CD ile git. Klasik açarlar orda dıp tıs dıp tıs bak ne güzel çalıyor derler. Yatırımını ileriye yönelik yapıyorsan aradığın modelleri arama motoruna yaz. Elinde bu malzeme olan sesçiler çıkar. Git aynı dilemeyi onların ikinci el kullanılmış yıpranmış malzemelerinde yap. O zaman karar vermen çok daha kolay olur. Çünkü hoparlörlerin sıfırı ve kullanılmışı arasında ton, volume ve atım mesafelerinde çok farklılıklar oluyor.

PS: Ek bilgi olarak bende klavyeciyim. Ayakta duran klavyeciye sakın klavyenin altında ve yerde duran monitör koyma hiçbirini beğenmiyorlar. ( Örn: Ben :D ) Perküsyon içinde bu geçerli. Vokal harici enstrümanlarda hangi monitörü koyduğun değil müzisyene hangi açıdan verdiğin çok daha önemli. Bir iki kafa müzisyen arkadışını bul adamlara kurdur sazlarını denemeler yap acayip faydalı bir çalışma oluyor. Dj yada CD müziğini her hoparlör okuyor. Ama sahnede müzisyeni mutlu etmek daha farklı bir iş.

Bak nasıl kafanı karıştırdım. :D

Saygılar, Sevgiler

Ama soundcheck ve sahnenin ilk yarım saati ile sonlara doğru yeni mackie lerde bağriz performans farkı var.
derken neyi kastettiniz?Atım mesafesi nedir?

Hayır, self power olduğu için birazda, ısınma problemini çözememişler, ucuz parça kullandıkları için biraz da (Çin Malları) ısındıkça distorsiyona girmeye başlıyor, özellikle harmonikler uçuyor tabiri caiz ise.

ozgurcakici' Alıntı:
Hayır, self power olduğu için birazda, ısınma problemini çözememişler, ucuz parça kullandıkları için biraz da (Çin Malları) ısındıkça distorsiyona girmeye başlıyor, özellikle harmonikler uçuyor tabiri caiz ise.

+1

Üstüne üstlük sıcak havada iyice limitleri zorlarsan kapanmalar, kesmeler başlıyor. ( Clip e girmeden hemde )

Yani buradan çıkan sonuç nerde eski mackieler aah aah mı ?
Bittimi yani bu markanın piyasada geçer akçe olma devri ?
Bumudur .)

Eğer bu ise durum o zaman revizyonlarımızı rfc lerden yana kullanmalımıyız.

RCF'in bir tek TT serisi hoparlörleri düzgün çalışıyor. Diğer plastik kasalı modeller maalesef çok da doğru çalışmıyor. En azından ben beğenmiyorum sesini.

Affedilmeyen' Alıntı:
Yani buradan çıkan sonuç nerde eski mackieler aah aah mı ?
Bittimi yani bu markanın piyasada geçer akçe olma devri ?
Bumudur .)

Eğer bu ise durum o zaman revizyonlarımızı rfc lerden yana kullanmalımıyız.

Buradan çıkan sonuç elinde italyan yapımı mackie lerden varsa değerini bil. :D

Geri