[Eski] Yamaha motif xs8 tavsiye edermisiniz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

onlinegezegen

Yeni üye
MErhaba bu klavyeyi almayı düşünüyorum fakat bir kaç sorum var
Alette koma özelliği varmı?bu alette korg tritondaki gibi zurna ud çümbüş gibi sample sesleri varmı Aletin orjinalinde yoksa nerden türk sesleri için rom bulabilirim ... teşekkürler

Koma özelliği var. Versiyon 1.10 yüklediğin takdirde işin daha da kolaylaşıyor. Üzerinde zurna, ney, bağlama vb. sesler preset olarak var. Ama daha iyilerini de sample yolu ile edinebilirsin. XS8 için rom diye bir şey yok. Sample haricinde bir genişletme yolu yok. Ama ihtiyacın da yok.

Teşekkürler yardımın için genelde macun yapıyorum bu aleti tavsiye edersin değilmi ozman korg extreme alıcaktım fakat motif önerenler oldu bildiğim kadarı ile motifin batı kökenli oldugu söyleniyor ben klasik müzikten türk müziğine kadar müzik yapan bir insanım buna göre acaba 6000YTl vermeye gerçekten değermi ? ayrıca alette vokal harmonizer denen sesimi çift ses yapmaya yarayacak efekte sahip olurmuyum iyi çalışmalar

XS8 piyano tuşeli olduğundan 'macun' için acilite bakımında problem olabilir mi sorusunu sormak lazım. Triton Extreme ile XS serisi arasında fark var. Her seste kullanılan OSC sayısı XS'lerde daha yüksek. Yine de Tirton'da da tabii Performance modu işinizi görecekse bir şey diyemem. Triton Extreme kullandım ve çok memnun bir şekilde sattım, bir sıkıntım olmadı. Sİstemi eski kaldı diye düşünüyorum.

Aleti konserlerde düğünlerde stüdyolarda kullanıcam daha doğrusu şöyle denebilir orhan gencebaydan jordan rudess tarzına kadar klavyeyi kullanıcam 1 defa para vermek istiyorum. piyano tuşlu olması önemli değil midi bağlantısı ile başka bir midi klavyeye girerim tek derdim zurna ud gibi türk sesleri bulmak tritonda bunlara ram bulmak çok kolay örneğin tritonun ksf kmp gibi internet sonuçlarında bir sürü nevalelere ulaşabiliyoruz fakat motif de baya zorlayacak gibi bu yüzden extreme getirtmeyi düşünüyorum.Ayrıca maalesef motifte tritonun zurnası gibi yada 4 telli bağlaması gibi kaliteli sample görmedim.Kaliteli olması için herhalde bir gerçek zurnacı çağırıp teker teker sesleri motifte işlettirmek gerekicek :)

ksf kmp formatlarını xs formatına dönüştüren programlar var. Sorun edilecek bir durum değil yani.

Ağırlıklı tuş önemli değil ise de XS7 almak daha mantıklı.

Benim naçizane önerim; farklı müzik türlerini çalabileceğin tek bir klavye yerine iki adet klavye almandır. Eğer alaturka sample ses istiyorsan Yamaha Tyros veya Korg PA-2XPro gibi klavyeler işini görür. Bir adet de piyano tuşeli bir synth veya stage piyano alırsan farklı türleri çalabilirsin. Bu durumda gerek piyano solo çalarken çekiç etkisiyle gerçek piyano çalmanın, gerekse zurna, 4 telli gibi enstrüman seslerini daha hafif bir klavye ile hızlı bir şekilde ellerini yormadan çalabilmenin keyfini yaşarsın..

kardes sana roland E-70 iyi gider ama halay ritimlerinden pek randıman alamazsın onun icin de sana Casio AT-1 oneririm

basarrrr' Alıntı:
kardes sana roland E-70 iyi gider ama halay ritimlerinden pek randıman alamazsın onun icin de sana Casio AT-1 oneririm

İlkokulda pazartesi ve cuma günleri istiklal marşı çalan bir okul orkestramız vardı ben de orda okulun casio at-1 ini kullanırdım şimdi görünce nostalji oldu. Yalnız triton extremeden, motifden bahseden adam casio at1 alır mı yahu? :?

sen bastan okumadın heralde

İmla kurallarına uyunuz. Cümeleye büyük harfle başlayınız ve noktayla bitiriniz.

Yok en baştan okuduğum için yazdım zaten. İşini görüyorsa casio da güzeldir tabi mesela sahnede casio klavyesiyle Soko çok tatlıdır hani.

Bir de ne gerek var değil mi tritona, motifa falan milyar vermeye :)

Geri