[Eski] yamaha motif xs ve cubase kullanımı hakkında yardım?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

sequencer dan bilgisayara song veya paterde kayıt yaparken sadece voice sesleri var perform u göremiyorum .performdaki sesleri bilgisayara kaydedilmiyormu acaba yardım eden varsa SOS...

chopinx1x Tarih: Cmt Ağu 16, 2008 12:34 am Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

sequencer dan bilgisayara song veya paterde kayıt yaparken sadece voice sesleri var perform u göremiyorum .performdaki sesleri bilgisayara kaydedilmiyormu acaba yardım eden varsa SOS...

Şu adresteki program sayesinde tüm işlemler yapılabiliyor.
http://www.jmelas.gr/motif/MoTools_XS.zip

Yalnız bir sorun var. :) Program demo versiyonu. Demo versiyon ile neler yapılabildiğini deneme fırsatım olmadı.
Bir de not var: Motif XS in 1.10v OS olması gerekiyormuş..

iyi burda çok sayıda motif ve mo68 kullacısı var......
kıştan beridir mo6 ile yanlızım......
kafama takılanlar var....cevabını bulamadıklarım var.........
tabiii çözdüklerimde var.......
hatta edit voiceden lesli-elekltro bile yazdım...

burda çözümleri bullmaya çalaşalım........

NOT:
yazdığım user voiceleri paylaşabilirim.....

ac2ronay,

Ben de 1.5 yıldır Mo6 kullanıcısıyım ama hala bir sürü özelliğini bilmiyorum. Aletin belki de %5'ini falan kullanıyorumdur. Daha çok aranjenin içine audio olarak kullandığım (brass - rhodes ve piyano gibi tonları) Mo 6'dan aynen alıyorum. Özellikle nasıl ses yazıldığını çok merak ediyorum. Yani hazır bir sesi effectlerle oynayıp karakterini değiştirmeyi biliyorum ama kendime ait lead bir solo tonu nasıl elde ederim bilmiyorum.
Bunu anlatırsan çok sevinirim. Ayrıca kendi yazdığın sesleri duymayı da çok isterim.

hammond' Alıntı:
ac2ronay,

Ben de 1.5 yıldır Mo6 kullanıcısıyım ama hala bir sürü özelliğini bilmiyorum. Aletin belki de %5'ini falan kullanıyorumdur. Daha çok aranjenin içine audio olarak kullandığım (brass - rhodes ve piyano gibi tonları) Mo 6'dan aynen alıyorum. Özellikle nasıl ses yazıldığını çok merak ediyorum. Yani hazır bir sesi effectlerle oynayıp karakterini değiştirmeyi biliyorum ama kendime ait lead bir solo tonu nasıl elde ederim bilmiyorum.
Bunu anlatırsan çok sevinirim. Ayrıca kendi yazdığın sesleri duymayı da çok isterim.

yazdığım dediğim sesler senin yaptıkların gibi......
kombine edilmiş,,,,efekt değerleri,cutoff resonance ,attack,decay, parametleri değiştirilip oynanmış şeyler.......
güzel kombinasyonlar yakalanıyor bazen.tamammen sabırlı olabilmenizle ilgili........
şuan istanbul dışındayım........
dönerdönmez yazdığım sesleri sizinle paylaşacam........
sizin yazdığınız sesleride görmek isteriz ama.......
"""kulak kulaktan üstündür........""""

mo6 da zaten sesin başka hangi parametleri ddeğiştirilibilir ki????ben bulamadım şahsen.....

Demek ki doğru biliyormuşum. Sadece dediğin gibi biraz sabır gerekiyor. (ve tabi ki öngörü)
Buraya ses nasıl asılır bilmiyorum ama öğrenir yaparım. Şimdilik çok fazla bir şey yok zaten paylaşabileceğim... 3 - 5 tane deneme maksatlı yapılmış solo tonları sadece... En kısa zamanda hallederim, senden de gelsin, konuşuruz gene...

motif xs mlan

tşk ederim ama bu program çalışmıyor demo versiyonu.bu maln baya başımı ağrıttı nasıl kulanacağım bimiyorum mlan kullanınca ,ses kartımla çakışıyor bu mlan ayrı bir ses kartımıdır bilmiyorum

tşk ederim ama bu program çalışmıyor demo versiyonu

Evet demo versiyonu. Ücretsiz olarak ben de çok aradım ama bulamadım. Ya aletin üzerinden uğraşacağız ya da parasını ödeyip satın alacağız :) mlan konusunda da benim herhangi bir tecrübem olmadı. Bende ki XS6. Usb'den kullanıyorum.

chopinx1x' Alıntı:

Perform sesleri elbette kaydedebilirsin yalniz Cubase kullanman sartiyla cunku Cubase uzerinden sana yardim edebilirim ancak...

Oncelikle klavye uzerinden utility bolumundan midi yi secip ardindan switch i seciyorsun. Bu bolumden LocalCtrl kismini Off moduna aliyorsun. Daha sonra Cubase i acip kendini bos bir midi calisma alani secmelisin. Bundan sonrasin da ister performdaki sesleri istersen voice sesleri istedigin gibi kayit edebilirsin hatta bunlari wav uada mp3 formati cevirebilirsin. Birde ilk olarak kayit ettigin sesleri midi modunda actigindan dolayi notalara da tam anlamiyla hakim olabilirsin.

Temucin' Alıntı:
Perform sesleri elbette kaydedebilirsin yalniz Cubase kullanman sartiyla cunku Cubase uzerinden sana yardim edebilirim ancak...

16 kanal kayıt durumunda Cubase ile Motif XS, Yamaha Studio Manager aracılığı ile, birlikte ve sorunsuz çalışabiliyor. Bu durumda da Voice haricindeki sesleri kullanmak mümkün değil.

Geri