[Eski] yamaha motif xs ve cubase kullanımı hakkında yardım?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

caraal3132

Yeni üye
Arkadaşlar motif xs6 aldım. Aranjelerimi cubase sx3 ile yapıyorum vst seslerle ama motif xs sesleri daha hoş ve tatlı. Benim sorum şöyle; xs de cubase ile pc ye bağlanabilmek için yapacaklarım neler?

USB için driveri yükledim studio manager i de yükledim. Başka neler yüklemeliyim? Biraz uğraştım cubasede vst sesleri seçtiğim basamaklarda gözüküyo studio manager ama setup ayarlarında, pfd yardım dosyasında okuduğum yamaha motif usb yerine yamaha motif xs6 1-2-3-4 çıkıyo. 1 i seçiyorum usb-midi in ve out u. Klavyeden song bölümüne giriyorum mixer felan çıkıyo klavyede studio managerde de sync doluyo yeşil ışık ama istediğim olmuyo tam çalıştıramadım acaba transporttan ayarmı yapmam gerek cubaseden vede klavyenin ayarlarından içerlerden mi bişeyleri ayarlamam gerek. Şu an yapabildiğim cubasenin click i ile klavyenin click ini aynı anda çalıştırabilmem. Benim istediğim ise klavyenin sesi ile birşey çaldığımda cubaseye midi kanalı açıp çaldıklarımı audio değilde midi olarak atmak.

Mektup gibi oldu ama anlayışla karşılayın lütfen. Aynı aletten alan varsa msn den yada burdan diaoğa geçersek sevinirim.

Eğer Motif'i controller olarak kullanmaktan bahsediyorsan onu anlatayım.

Device setup'a giriyorsun orda Remote Devices içinde, presetlerde Mackie Control'u seçiyorsun. Sonra Mackie Control'un üstüne tıklayıp MIDI in ve out'u (bashettiğin 1-2-3-4 içinden) Yamaha MIDI Port-4'ü seçiyorsun, ayarları kaydedip çıkıyorsun. Sonra klavyenin üstünde (Sol üstte, faderlerin orda) Remote tuşuna basıyorsun. Bu şekilde klavyenin üzerinden Cubase'i kontrol edebilirsin.

Normal midi alışverişi için Yamaha MIDI port-1'i kullanacaksın. Mesela midi kayıt yaparken, kanal üzerinden 1 numaralı portu kullanacaksın MIDI in ve out'ta.

Şimdi sorunu tam olarak anladım.

Klavyenin seslerini kullanmak istiyorsan öncelikle klavyenin UTILITY bölümünde MIDI ye girip LOCAL OFF yapman lazım. Bunu kapadığında klavyeden normalde ses çıkmaz. Sadece midi dönüşünü duyabilirsin. Bunu kapamazsak çalarken midi dönüşü ile klavyenin sesini aynı anda duyarız, yani aynı sesi aynı anda 2 kere duyarız, bu da hoş olmaz... :)

Daha sonra Song'a girip 16 kanal çalışmaya hazırsın. Song'ta iken MIX tuşuna basarsan her kanalın patch, volume, pan gibi ayarlarını yapabileceğin sayfaya geliyorsun. Cubase üzerinde de her açtığın midi track'in klavyede hangi kanalı çalmasını istiyorsan track üzerinde midi kanal numarasını (1'den 16'ya kadar) seçmelisin.

Bilgin için teşekkür ederim. Şuan istediğim olmasada çalıştırabiliyorum. Klavyeden seq setup tan quick setup u 1 den 2 ye getirdim yani motif-pc . Utulity den de mıdı-control seçeneğinde dediğin gibi local control off yaptım ama mıdı sync seçeneğinide mıdı ye geçirdim ve mıdı in/out u da usb yaptım. İçerden studio managerdeki port 1 port 4 leri de yamaha motif xs6-1 ve -4 yaptım o yeşilrenkteki çubuk doldu yükledi klavyedede ekranda mıdı trans. seçeneği işlemeye başladı ve sonunda oldu. Sorunu olan yada olacak arkadaşlar yeni konu açmasın direkt burdan okusun diye ayrıntılı yazmak istedim.Klavyeden mixing bölümündende ses seçiyorum direkt cubasede studio manager de hemen ne seçiyosam geliyo aynı ses. Ama projeyi kaydedip projeden çıkıyorum. Klavyeyi kapatıp cubasede projeyi tekrar açıyorum proje açıldıktan sonra yamaha motif xs 6-1 yani port u soruyo bana. Yani illaki klavye açık olacak bu cubase işinde.Klavyeyi açıyorum üstteki ayarları tekrar yapıyorum geliyo hemen yerine sesler. Yanlız sesleri tekrar ne seçtiysen yerlerine koyacaksın bunun içinde projeyi yaparken sesleri bi yere yazman lazım.

Uzun ve karışık bu iş biraz. Daha bilgi alışverişi sürerse sanırım daha kısa bi yol bulunacak.

Sesleri bir yere yazmak yerine klavyenin üstünden song'u USB yada SM karta save edebilirsin. Birde tabiki Cubase'i açmadan önce klavyenin açılması gerekiyor. Hatta motif'i bilgisayarı açmadan önce açarsan daha sağlıklı, çünkü bazen bilgisayar açıkken Motif'i açtığında bağlantı problemi yaratabiliyor.

Daha aleti yeni aldığım için ram kılıf usb pedal gibi aksesuarlarını alamadım. PS 1 korg marka pedalım var ama uyuşmuyo lehimlerini değiştirdim neler neler yaptım olmadı. Usb ve ram içinde 2.el düşünüyorum bulursam eyer. Yardımların için çok teşekkürler böyle giderse bu alet hakkında daha çok sorular soracağım gibi geliyo. Korg tan Yamahaya geçmenin birazda bu yanı var galiba ama çok mutluyum geçtiğim içinde oda ayrı tabiiki. İyi akşamlar.

Ya sustain pedalı için polarity vardı bizim aletlerde diye hatırlıyorum ama altını üstüne getirdim bulamadım. :(

RAM'i bilmem ama USB bellek için neden 2. el düşünüyorsun ki? 1 Gb 20 Ytl, hatta daha dün 2 Gb SanDisk aldım 28 ytl... Bence sıfır alsan daha iyi olur, çünkü hassas ve ucuz şeyler...

Merhabalar ! Öncelikle teşekkürler bu aydınlatıcı bilgi hakkında :) Benim de bir sorunum var daha yeniyim , motif es im var elimde yeni aldığım ve çok sevdiğim cubase im tabiki ...

Sayfayı okudum , çok iyi açıklamışsın ama başta yazdığın bir iki şeyi daha net açıklamanı isterim sorunlarım şöyle::
Mulit part editör , voice editör sq01 i yükleyebildim klavyeyle gelen cd den .. Klavyemle cubaseden vst instrments la da kayıt yapabiliyorum , kklavyenin kendi seslerini kullanabilmek için usb yle bağlamam mı gerekiyo ya da şu an kullandığım tipik midi kablo yeterli mi ?! Studio manager ı nasıl yükleyebilirim ? Klavyedeki ayarları yapmayı anladım ama anlamadığım sadece bu usb zorunlu mu bağlamak ve s. m ?!

Umarım anlayışla karşılarsanız shewchat ve caraal :) sayfa için teşekkürler herkesin işine yarayacaından eminim ...
Sevgilerle ..

Öncelikle böyle güzel bir otağda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.

Bende yeni bir Yamaha MO6 kullanıcısı sayılırım. Tıpkı sizin yaşadığınız sorunları bende yaşıyordum. Ama bu kıymetli yorumlar sayesinde sorunlarımı büyük ölçüde aştım. Yalnız Cubase SX3 de midi olarak yaptığım parçalar klavyeyi kapattığım vakit gidiyor. Bunu nasıl halledebilirim ? Yani mp3 veyahutta wav formatına çevirme şansım yok mu ?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Esenkalın

Foruma hoşgeldin. Tüm mesajını "bold" yazmana gerek yok. Ben senin için düzelttim. NR.

motif xs8

herkeze mrb
bende motif xs8 var mlan bağlantısı yapmak istiyorum ama usb gib değil.normalde kullandığım ses katıyla çakışıyor sanırım yada bu alete mlan ile bağlanırken ses kartını devre dışı bırakacaksın yada berabermi olacak anlamadım mlan hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum

Re: motif xs8

chopinx1x' Alıntı:
herkeze mrb
bende motif xs8 var mlan bağlantısı yapmak istiyorum ama usb gib değil.normalde kullandığım ses katıyla çakışıyor sanırım yada bu alete mlan ile bağlanırken ses kartını devre dışı bırakacaksın yada berabermi olacak anlamadım mlan hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum

Bosuna ileti eklemissin. Bu konu ile alakali bilgisi olan uyeler ya forumdan uzaklastirildi yada buraya cevap yazamaya tenezzul etmiyorlar. Ben gunlerdir bekliyorum hatta 2 defa konunun guncellenmesi acisinda ileti ekledim. Yinede bana misin demediler. Neyse insallah sana yardim ederler ama sanmiyorum. Kolay gelsin

Temucin' Alıntı:
Yalnız Cubase SX3 de midi olarak yaptığım parçalar klavyeyi kapattığım vakit gidiyor. Bunu nasıl halledebilirim ? Yani mp3 veyahutta wav formatına çevirme şansım yok mu ?

Motif'in MIDI ayarlarından Local seçeneğini kapattıktan sonra, bilgisayara iki MIDI kablosuyla klavyeni bağla. Birinin Input'u diğerinin Output'una denk gelsin.

Daha sonra klavyenin ses çıkışını da ses kartının ses girişine bağla. Sonra tek tek tüm MIDI kanallarını soloya alarak teker teker açtığın audio kanallara o MIDI'lerin klavyene çıkarttığı sesleri kaydet. İstersen tekrar miksle bas, ya da doğrudan audio export yap.

Bunları nasıl yapacağını bilmiyorsan, söyle, onları da anlatayım.

Temucin,

Motif'ten kullandığın her kanala Cubase'de Program Change bilgisi girmen lazım. Yani hangi kanalda hangi sesi çalacağını Cubase Motif'e söylesin.

Cubase'de MIDI kanallarında prog ve bank yazan 2 kutucuk olur. Default hallerinde "off" ibaresi yazar içlerinde. Oraya icap eden numaraları girmek suretiyle yapabilirsin bu dediğimi.

Bu kadar da sitemkar olma. Cevap alamamanın bir kaç parametresi daha var, insanların vakit bulamamaları ya da meşgul olmaları gibi. Bu forum bilgi paylaşmak için var.

Kolay gelsin.

Sevgili arkadaşım, ben zamanında ilgilendim bu konu ile ama sonra vst programlar daha cazip geldi uğraşamadım pek. İnanki tam olarak hatırlayamadığımdan cevap yazamadım. Klavyem trt izmir stüdyosunda kalıyo bigün klavyemi eve getirip tekrardan bu konu ile uğraşır detaylı bilgi veririm inşallah sana. Ama hatırladığım kadarı ile ben ne var ne yok bağlamıştım ses kartına, tabi önce mLAN driver ve diğer driverleri yüklemiştim PC ye. Sonra klavyenin LOCAL ayarını yapıp globalden cubase ye getirmiştim sanırım daw seçeneğini. Ondan sonra bi şekilde olmuştu ama kayıt alamadım bile sadece olayı çözüp bırakmıştım.

İlgi ve alakanızdan ötürü hepinize teşekkür ederim.

Alper Beg,

Öncelikle anlattıklarınızı uygulamak için sanırım bir adet midi kablosu almam gerekli. Usb kablo ile olmayacak anlaşılan... En yakın zamanda bu eksiğimi gidereceğim.

Nurkan Beg,

Anlattıklarınızı bu akşam eve gittiğimde mutlaka uygulayacağım. Takıldığım bir yer olursa burdan tekrardan size ulaşırım.

Caraal3132 Beg,

Anlaşılan bu konu oldukça uğraş isteyen bir iş. Şimdiden bu klavyeyi almakla doğru yapıp, yapmadığım konusunda ciddi sıkıntılara düştüm. Baksanıza uğraşılacak gibi birşey değil. Neyse artık siz değerli büyüklerim verdiği bilgiler doğrultusunda elimden geleni yapacağım.

Esenkalın...

Temucin, o iş o kadar zor ve karışık değil. MIDI kablosunu edin. Kolayca hallolacak. Yazıyla karışık gözüküyor olabilir. Uygulayınca pratik olduğunu göreceksin.

mlan sorunu

Geri