[Eski] yamaha mm6 nedir ne degildir?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

sna369

Yeni üye
arkadaslar yamaha mm6 hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? sizce yeterince tatmin edici bir aletmi? tonları, tuşesi vs..

Yamaha MM6, Motif ES ve Motif modellerindeki AWM ses işlemcisinin favori olmuş seslerinin alındığı ( 70 MB ) bir ses işlemcisine sahip, yapı olarak makul fiyatlı yapıtaşlarına sahip bir alet.

Aslında Ritmli Workstation - Synthesizer arası bir yerde, zira üzerinde Pattern ismi altında bir çok Style var, Fingering özelliği ile eşlik var. PSR-A1000'de kullanılan Ud,Kanun sesleri menüsünde var. Bir Arabic Drum Kit var, Patternler arasında 3-4 Türk ritmi var :)

Tuşesi eski S03'e göre iyi, ama çok çok da muhteşem değil, Zira 650.-€ fiyatı olan hiç bir alette o kadar muhteşem bir tuşe beklememek gerek.

Benim çok sevdiğim özelliklerinden biri, özellikle sahnede kullanmak için bir çok lazım fonksiyon butonlarının hemen elinin altında olması. ( Octave, Split, Dual vs. )

MM6 Plastik bir kasaya sahip, ağırlığı 5 kg. 2 USB bağlantısı var, biri MIDI baglantısı ( to host ) , diğeri USB Hafiza cihazı ( to device ) baglanyısı için. 2. bağlantı sequencerda işine yarıyor sadece.

Özet gerekirse, 650.-€ bir fiyat için güzel özellikleri olan, üzerine cok düşünülüp taşınılarak üretilmiş, büyük ödünler verilmiş bir alet, tabii sesler Motif ES ses işlemcisinden geliyor diye ses çıkışını da o kadar kaliteli sanmamak lazım ama bence bu fiyata alabileceğiniz her Synthesizer'dan üstün.

mrb

bende epeydir bu cihaz üstünde kafa yoruyorum.vardığım sonuç şuki fiyat/performans açısından benc kaliteli bir ürün.üstelik demolardan da
anlaşılacağı üzere çok kaliteli ses rengklerine sahip.

düşünün nerdeyse boş master klavye fiyatında ve içinde yüzlerce ses var.motifi alamayanlar için bir kurtarıcı sayılabilir.önemli olan cihazın profesyonel olması ve zaten öyle.bu cihazın roland taki eş değeri sanırım juno d dir.çünkü tasarımda ön panel oldukça benzeşiyor.yani bass pad vs
gibi tuşlardan bahsediyorum.
cihazın uzerinde eq olmasıda ciddi bir avantaj.çoğu synthde de yok tur bu.
ben ce bu paraya bu performans mukemmel.saygılar............................

cihaz türkiyede ilk defa benim kurs hocama geldi. gerçektende bu fiyata bulabileceğin en mükemmel cihaz. sesleri çok orjinal

MM6 için son günlerde kurun iyice düşmesini de firsat bilirseniz,zaten nakit fiyatı 1000 YTL ( Bugünün kuru ile 1015 YTL ) civarına geliyor.

keymaster arkadasim maalesef sana pek katilmiyorum. evet, mm6 cok ciddi eksiklikleri olan bir cihaz, fakat ihtiyaclarini iyi belirlediysen kesinlikle verdigin paranin hakkini fazla fazla cikartacak bir enstruman. eger baska bir motif e sahip olmamis olsaydim kesinlikle bir tane alirdim bende.
ayrica 1000 lira civarinda butcesi olan birisi icin baska alinabilecek bir enstruman goremiyorum.

Geri