[Eski] xp Home&Pro?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

leaders

Yeni üye
Arkadaşlar tamamen müzik kayıt ,mix ve aranje için kullanacağım bi sistem alacağım.Acaba bu işte(audio) Windows un XP home yada pro. olmasının etken olacağı bişey varmı?
Hangisini kullansak daha çok iş görür yada pro almak gereksizmidir.?

Performans farkı olabilir. Aslında bende xp pro. 32 bit kullanıyorum. Ancak eski makinamdan kalan xp home 64 bit var. Sizce xp home 64 kursam elimdeki 32 bitden dahamı faydalı olur. (müzik yapımı açısından)

ferhatvurmaz' Alıntı:
Performans farkı olabilir...
Ne gibi performans farkı olabilir? XP Home daha az mı kanal çalıştırır, daha az mı VSTi açar, audio export'u daha mı yavaştır?
ferhatvurmaz' Alıntı:
...Aslında bende xp pro. 32 bit kullanıyorum. Ancak eski makinamdan kalan xp home 64 bit var. Sizce xp home 64 kursam elimdeki 32 bitden dahamı faydalı olur. (müzik yapımı açısından)
64 bit işletim sistemlerinin müzik/multimedia yazılımlarının performansı üzerine etkisi henüz anlaşılabilecek derecede fazla ya da az değil. Belki Sonar gibi, ana mimarisi Windows/DX üzerine kurulu yazılımlarda farkedilebilir, ama ondan da emin değilim. Farkları görebilmek için biraz daha zamana ihtiyaç var gibi.

Konuyla belgi ilgisi olmayabilir.M-audio projectmix kullanıyorum ve alet sadece home ve pro da çalışıyor.Media editionda çalışmıyor.

net olarak söylemek gerekirse; "müzik kayıt ,mix ve aranje" konusunda hiç bir farkı yok... home yada pro istediğini kullanabilirsin, performans veya kalite açısından hiç bir farkı olmaz/olamaz..

ama operating system olarak professional i tercih edebilirsin, neticede homedan daha detaylı kontrollere sahip..

Burada bir karþýlaþtýrma tablosu var.

Mevcut gereksinimlerinizi belirleyip bilgisayarýnýnda ne gibi donanýmlara sahip olduðu bilirsen müzik yapmak için sana uygun olan windows Xp versionunu seçebilirsin. Tabloya göz atmaný öneririm.

Kısaca söylemek gerekirse, eğer bir domain controller a bağlı değilsen XP pro ya ihtiyacın yok.

Pro sürümde olmayan özellikler genellikle sistemin performansından ziyade dosya paylaşımı ve kullanıcı izinleri ile alakalı oluyor. S arkadaşımızın dediği gibi bir ad (active directory) ağ içinde kullanılmayacaksa ve de çok bireysel şekilde değerlendirilecekse home sürümünü alman yeterli olacaktır. Diğer türlü yazılımsal sorunlarla daha önce karşılaşmadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri