[Eski] Windows 7 Ses Problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Serdar

Yeni üye
Merhaba,

Haftasonu sıfırdan Windows 7 Professional (32bit) kurdum.

Ses Kartı olarak Presonus FireBox kullanıyorum. Ses kartının sürücülerini kurmakta sorun yaşadım. İnternette araştırmalarım sonucu, Firewire kartnın sürücüsünü "Legacy" olarak değiştirip FireBox'ı tanıtabildim.
1394 OHCI Compliant Host Controller'da FireBox'ı tanımadı, fakat 1394 OHCI Compliant Host Controller (Legacy) seçince tanıdı.

Neden olduğunu, "Legacy"nin ne işe yaradığını bilmiyorum. Bilen varsa açıklarsa sevinirim.

Ses kartım şu anda çalışıyor. Fakat, kurduğum zamandan beri farkettiğim birşey var.

Bazen (günde birkaç defa) ses kendiliğinden gidiyor. Taskbar'daki hoparlör kısmında herşey normal gözüküyor. Yani ses kartım orada tanımlı halde gözüküyor, herhangi bir şey çaldığımda Windows mixer'deki VUmeter'de seslerin dalgalanmasını görüyorum.

Bilgisayarı kapatıp açınca, ya da daha hızlı bir yöntem olarak Firewire kablosunu çıkartıp tekrar takınca sorun halloluyor. Fakat daha sonra yine aynı problem başgösteriyor.

Daha önce XP kullanıyordum ve bu tarz bir problemle hiç karşılaşmamıştım.

Benzer problemleri yaşayan ya da çözüm önerileri olan var mi?

Şimdiden teşekkürler.

Serdar

Bu Legacy driver durumu windows 7 ile ilgili cok bilinen bir konu galiba. TC bir forum kullanicisinin bunu deneyip basarili olmasi sonucu mevzuuyu kendi FAQ'larina tasimis.

Ben de win7 denedim ben de de ayni durumlar ve ayni cozum oldu. (Dell Studio Laptop) Fakat benim problemlerim daha derinlerde oldugu icin bilgisayari degistirecegim.

Daha once ayni sistemi mi kullaniyordum sistemin nedir?

Evet, aynı sistemi kullanıyordum. İşletim sistemi dışında hiçbirşey değişmedi.
Intel Core2Duo 2.33GHz, 2GB RAM

Bir de bahsetmeyi unuttum.
Device Manager'da (Aygıt Yöneticisi) "61883 Device Class" diye yeni bir şey altında görülüyor ses kartı. XP'de böyle değildi. Belki Windows 7 bu şekilde sınıflandırmıştır. Bilmiyorum...

Tekrar aynı problem olduğunda onu gözlemleyeceğim. Belki bir şekilde devre dışı bırakılıyordur?

Soruna cozum degil de dert paylasimi yapiyorum biliyorum ama :) bendeki durumda ASIO latency'yi degistirdigim zaman tekrar calismaya basliyordu. Muhtemelen cikarip takmak gibi ayni mantik yatiyordur arkasinda. Aleti kullanim disi birakip geri calistiriyordur driver.

"Tekrar aynı problem olduğunda onu gözlemleyeceğim. Belki bir şekilde devre dışı bırakılıyordur?"
Bununla alakalı değilmiş. Yine kabloyu çıkartıp taktım.

diabolusinmusica,
Ben de XP'de aynı şeyi yapıyordum herhangi bir sapıtma durumunda. :wink:
Ama maalesef işe yaramıyor W7'de.

İnternette her yerde "Firewire kartı için Legacy kullanın" dediği için başka birşey denememiştim.

Dün gece biraz daha kurcaladım. Firewire kartım Texas Instruments chipseti kullanıyor. Ve onun sürücüsü de sisteme yüklenmiş. Legacy'i TI Chipset sürücüsüyle değiştirdim.

Yaklaşık 18 saat oldu bir problemle karşılaşmadım henüz. Sanırım halloldu.

Serdar

Bende Windows 7 Ultimate 32 bit kurdum.
Juli@ ses kartı kullanıyorum (PCI).Bilgisayarı yeniden başlattığımda juli@'in driverlerini yeniden kuruyor her defasında kendi kendine.Nedir bu ses sorunu bu Win7 de :?

Bu sorunla o kadar çok uğraşmıştımki neyse halletmiştim ama :)

Şu denemeleri yap belki sende de düzelir.

1-Ekran kartının ya en son driverlarını update et sorunsuz çalışır ise kalsın , sorun var ise en son driverını sil bırak Windows driverını kendi bulup tanısın. ( Bazı ekran kartları bu soruna sebep oluyor )

2-Bios'tan onboard ses kartını disable et.

3-Network bağlantını iptal et ( en azından bir dene )

4-Harici Firewire kartın var ise anakartından çıkart farklı bir sokete tak . ( denemekte yarar var pc bu :) )

5-Device manager da ses kartın haricinde ses ile alakalı ne varsa sağ tıkla disable et.

6-Windows 7 için Device managerdan legacy driver seçeneğini seçmemiz gerekiyor nedenini bende

bilmiyorum ama seçip iyi etmişsin kalsın öyle.

Valla bunları bir dene emin ol bende aynı sorunu yaşıyordum Windows 7 32 de ama bunları değişik sıralar ile
denedim ve bir daha hiç bir ses kesikliği ile karşılaşmadım.

Neden her açılışta

PCI-PCI Köprüsü yukleniyor
Çoklu ortam ses denetleyicisi yükleniyor ..?

Anakart ses sürücüsü disable.

win 7, 32 bt kullanıyorum.Ses kartım juli@ .Bunları yuklerken bazende donup kalıyor restart atıyorum düzeliyor ve manuel kuruyorum ses kartımı.

Merhaba Arkadaslar,
Google'dan 1394 driver W7 64 bit update i ararken bu yazismayi buldum. Benim de Firepod um sorun cikariyor, yani control panelde alet gorunmuyor(W7 driverlari yuklu olmasına ragmen). Birseyi "Legacy " olarak degistirmissiniz anladigim kadari ile, device manager in neresinden yapiyorsunuz? Ayrintili bilgi verebilir misiniz acaba ?

Tesekkurler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri