[Eski] WIN7 KURUPTA XP DEN VAZGEÇEMEYENLER BURAYA

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

LeventUslu

Yeni üye
Arkadaşlar,

Elimde bulunan tarayıcının windows7 sürücüleri olmayınca küçük bir araştırma yaptım ve karşıma bakın ne çıktı.

Windows7 içinde Virtual PC ve içinde XP bütün eski uygulamalarınızı ve donanımızını Windows7 masaüsütünden çalıştırabiliyor ve ikisi arasında tam bir uyum sağlayabiliyorsunuz. İki dosya indiriyorsunuz. Birisi Virtual PC diğeri ise XPMode yani XP önce Virtual PC kuruluyor daha sonra XP mode kuruyorsunuz. Dil seçenekleri de mevcut.

http://www.microsoft.com/windows/virtua ... nload.aspx

Win 7 kurmak isteyip de Xp'den zorunlu olarak vazgecemeyecekleri (driver sorunu, uygulama uyumsuzlugu) cezbetmek icin Microsoft'un sundugu ve bence Win 7'nin en onemli ozelliklerinden birisi bu.

Ancak bu ozelligi kullanabilmek icin islemcinizin VT (Virtualization Technology) destekliyor olmasi ve BIOS'tan bu ozelligi acmis olmaniz lazim. Bazi istisnalar haricinde cogu yeni nesil islemcide bu ozellik var.

Win 7 Starter ve Home Basic haricindeki surumleri tarafindan destekleniyor yanlis hatirlamiyorsam.

Re: WIN7 KURUP DA XP DEN VAZGEÇEMEYENLER BURAYA

Mesela bu Virtual PC olayını benim Lenovo notebook'um desteklemedi ancak PC'mde kullanıyorum. XP'den de epeyce hızlı çalışıyor. Onun için BIOS'un uyumluluğuna bakın ve öyle kullanın. Sonra XP hayalleriniz çok uzaklara uçabilir :D

Ayrıca Şubat ayından itibaren Windows'unuz korsansa XP Mode çalışmıyor ve gelen güncelleme sonucu da PC'niz korsan uyarısı verip duruyor. Bir tanıdığımın başına geldi. Sonra format attı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri