[Eski] VSTi kullanamama sorunum ile ilgili..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

BoraOzkum

Yeni üye
Merhabalar muziktek ailesi.

2 gün öncesine kadar hiç problemsiz çalışan Cubase Sx3'üm, 15 dakika önce kayda gireceğim zaman beni şaşırtan bir problem yarattı.
Midi yoluyla VSTi kullanmak istediğimde, hem hiçbir VSTi'mden ses gelmiyor, hem de latency yaratıyor.

Bilgisayardan midilerin sesini kısmamışım baktım, Cubase'de ses kartım gözüküyor. Ne gibi bir sorunum olmuş olabilir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İyi akşamlar.

Bora.

Seskartiniz nedir?
Bir ihtimal ses kartınızın ayarları değişmiş de olabilir. Bir kontrol edin derim.
Ayrıca midi kanalınızın in ve out kısmına da baktınız mı? olması gerektiği gibi mi.

@ekoriko

Ses kartım M-Audio Fast Track. Baktığım kadarıyla bir sorun yok ayarlarda. Midi kanalında da ayarlar doğru gözüküyor.

@firestorm

Device setupda Asio sürücü gözüküyor. Orda da bir sorun yok. Tam anlayamadığım bir şekilde cpu'yu gereksiz yükseltiyor gibi geldi. DFH'de manuel olarak elimle davulun herhangi bir parçasına tıkladığımda biraz bekliyor öyle vuruyor ve ses gelmiyor. Saçma ama davullarımın olduğu dosyada çok fazla midi olduğu için midir ki diye düşündüm ancak sıfır haldeyken de aynı sorun var.

İlgilendiğiniz için teşekkürler arkadaşlar. Başka bir çözüm yolu önerecek olabilen varsa memnun olurum.
Saygılar.

Bora

acaba buffer size ya da sample rate ilgili olabilir mi

sample rate 41100
buffer size ise 256/512 olsun diyeceğim ama.
ben de emin değilim
ben de yaşadım problemi.
format attım bilgisayara zamanı gelmişti kurunca programlarımı düzeldi.

Sample rate 41000. Buffer size normal. Bit depth 16..
Bir sorun gözükmüyor.

Format atabilecek durumda olsam atıcam da yedeklemem gereken birçok dosya var harici hard disk bulduğumda hallederim. Şu sıralar kayda giricek olmasam önemli değildi ancak kullanmam gerekiyor.
Teşekkür ederim.

Bora

peki cubase i komple kaldırıp dongle dahil , yeniden kurmayı denedin mi?
eğer bu da sorunun çözümüne yetmiyorsa ben sabırım yardıcı olamayacağım..

Tamamen kaldırmadım ancak ses kartının driver'ını silip yüklediğimde sorun çözüldü. Şu an sorunsuz çalışıyor. Teşekkür ederim arkadaşlar.
Saygılar.

Bora

Geri