[Eski] Vokalist Başlığı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Cenk Aðabey'in sitesindeki vokal egzersizleri(mp3) ve metinleri de þiddetle tavsiye ediyorum.
Buraya ekleyelim ve tekrar teþekkür edelim.

Cenk Eroglu' Alıntı:
Sevgili Arkadaþlar ,

Bugün download bölümüne bir sürü þey koyuyorum.. akþama hepsi hazýr olur...bilgiler aþaðýdadýr...

128 tane gitar ampli / FX box þemasý GIF ve de PDF lerini yüklüyorum ..ayrýca "How to record Vocals" solist kayýdý nasýl yapýlýr pdf leri (4 adet)
ve de recording accoustic gtr (2 pdf) ve de recording electric gtr/bass
pdf si...

ve son olarak ses açma egzersizi mp3 seti...
sanýyorum vocal performansýný
arttýrmak isteyenler için çok yararlý olacak..
birde bu kayýt çok özel bir kayýt çünkü Kip Winger ýn kendi hocasýyla
yaptýðý çalýþmanýn kendi tarafýndan dat a kaydedilen hali... kendi sesi ile..
yani böyle bir cd satýþta yok.. kendisi hala bu cd ile ses açýyor..
bu ayrýca bir rock solisti için planlanmýþ bir çalýþma...

Sevgiler
Cenk Eroglu

Elvis_is_Dead(Alp)' Alıntı:
rest' Alıntı:
yasasin gmail :wink: alp bana yurt odasinda milleti huylandirmadan nasil sarki soylenir bir izah eder misin..

Battaniyenin altına girerek şarkı söyle,bir çadır yap kendine...
Ciddiyim...Şaka değil..

Muhabbeti tahmin edebiliyorum :lol:

Ya da doldur küveti . Daldır kafayı avazın çıktığı kadar bağarabilirsin.

Birde burasý yeri soralým,vokalist arkadaþlar kola gibi içecekleri içmeden nasýl durabiliyorlar...
Ben ayrancýyýmdýr,ama o da midede epey asit yapýyormuþ..

Kýrpa gibi devamlý su içecek halimizde yok....
Alternatifleriniz nelerdir?

Alp kolayi birakali belki 10 sene oldu, tadi artik hosuma gitmiyor, ama bira icin ayni seyi soyleyemiyecegim, sonucta gene gazli iciceklerden kurtulamadim :)

Bende kolay içmiyorum,týpta okuyan bir arkadaþým anlattý,kolanýn içinde fazla miktarda karbondioksit bulunuyormuþ ve bu vücut için bir atýk maddeymiþ,atýk depolamanýn da pek iyi bir yaný yok zaten...

Süt çok içiyorum,limonlu soda,arada sýrada kahve...
Elimizdeki kitaplara bakacak olsak,süt içmemeli,kahve içmemeli,asitli,gazlý içmemeli....
Ee...peki ne içelim kardeþim...

Rakýya gelince,dün altýn kapaklar(sahte rakýdan sonra tekel ürünleri toplattý,bunlar yeni çýktý) piyasaya çýkmýþ,yemekte 2 duble içtim valla...
Bende tutamýyorum kendimi pek...

Sabaha kadar uykusuzluk + sprite + cheetos + sigara + çikolata +Alp'in kafasına dır dır dır etmek rules :p= Vokalistin gerçek dostu bunlardır :)=

Arkadaþlar burda Ahmet'ten Mehmet'ten bahsetmek yerine þan çalýþmalarýnýzdan,elinizdeki dökümanlardan,önereceðiniz kitaplardan,hatta izlediðiniz filmlerden(farinelli..vs) bahsetseniz daha faydalý olmaz mý?

Burasý Vokalist baþlýðý ve amacýnýn dýþýna çýkmasýn bence,lütfen.

Ýsterseniz serbest bölge'de, dilediðiniz kadar Frank Sinatra,Ahmet Civcivses baþlýðý açabilirsiniz...

Elvis_is_Dead(Alp)' Alıntı:
Arkadaþlar burda Ahmet'ten Mehmet'ten bahsetmek yerine þan çalýþmalarýnýzdan,elinizdeki dökümanlardan,önereceðiniz kitaplardan,hatta izlediðiniz filmlerden(farinelli..vs) bahsetseniz daha faydalý olmaz mý?

Burasý Vokalist baþlýðý ve amacýnýn dýþýna çýkmasýn bence,lütfen.

Ýsterseniz serbest bölge'de, dilediðiniz kadar Frank Sinatra,Ahmet Civcivses baþlýðý açabilirsiniz...

Boþa yazýyoruz,kimse okumuyor herhalde??

benim kendime kendime calistigim hocamin egzersizlerini bir sekilde kaydetmem mumkun oldugunda paylasmak isterim.kip winger in hocasiyla yaptigi egzersizleri tamamiyle dinledim.sagolsun cenk abi..zaten hepsi senelerdir bildigim seylerdi. bana biraz hafif geldi ama egzersizler.siz ne dersiniz bilmem.

Alp, "kaybedenlerin dünyası" nı dinledim, çok güzel olmuş. Tebrik ederim. Bu arada bende diyaframı kullanma sorunu var, bir türlü beceremiyorum şu işi sesim sahnede çok çabuk yoruluyor. Ama bazen de bir çıkıyorum sanki saatlerce söyleyebilirim gibi geliyor anlamadım. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler...

bronyaur' Alıntı:
Alp, "kaybedenlerin dünyasý" ný dinledim, çok güzel olmuþ. Tebrik ederim. Bu arada bende diyaframý kullanma sorunu var, bir türlü beceremiyorum þu iþi sesim sahnede çok çabuk yoruluyor. Ama bazen de bir çýkýyorum sanki saatlerce söyleyebilirim gibi geliyor anlamadým. Bu konuda yardýmcý olursanýz çok sevinirim teþekkürler...

Beðendiðine sevindim.
Öncelikle þan dersi alsan çok iyi olur,madem sahneye çýkýyorsun,en azýndan 4-5 ay ders alsan biraz klavye çalabiliyorsan kendin devam edersin,ben öyle yapmýþtým...
Gerçi artýk faal olarak þarký söylemediðim için egzersiz yapmýyorum,2 yýl önce iki grubum vardý ve haftada 15 saat'e yakýn þarký söylüyordum,acaip yardýmý oluyordu egzersizlerin.
Kýsacasý bir þan hocasýndan ders al.

Diyaframý yanýmda olsan 1 dakikada öðretirdim,ama burdan kabaca tarif etmem gerekirse ;
Yatarken bütün insanlar nefeslerini diyaframlarýna alýrlar,hani sýrt üstü yatarken miden aþþaðý yukarý hareket eder nefes alýrken,iþte o diyafram nefesi oluyor.
Köpekler dilleri dýþarda nefes alýrken "hehe hehe" efektleri eþliðinde havayý diyaframlarýna çekerler,bunu taklit etmeye çalýþ veya eline bir çiçek ,koklayacak bir þey al ve burnunla derin,böyle onu içine çeker gibi kokla,mide bölgen þiþiyor, hareket ediyorsa diyaframa çektin demektir.Göðüs bölgen þiþmemeli,hareket etmemeli...

Cümlelerle anlatmaktan çok uygulamalý göstermek gerekli...
Bilen bir arkadaþýn varsa sor sana göstersin,yoksa Ýstanbuldaysan bir Müziktek Ýstanbul buluþmasýnda bana hatýrlat ben orda diyaframý sana öðretirim.Lafla biraz zor.

Çok teşekkür ederim. Aslında şan dersi almayı çok istiyorum ama malum para durumları!!! Bu ses egzersizlerine bakıyorum şimdi. Baya faydası dokunuyor. Ama çalıştıktan sonra herhalde alışkın olmadığımdan midem bulanıyor :) Bu dediklerini yaptıktan sonra sesimin kısılmasını engellerim umarım. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi Ayrı bir vokalist başlığı açılsa, daha faydalı olabilir. Çok teşekkürler tekrar.

Cenk'in yukledigi san derslerinde nefes ve diyafram calismalari var. Dinlerken anlamak daha kolay oluyor .

öncelikle şan dersi almak tek başına çözüm değil. kimden ders alacaksınız ve sizi anlayan birisi mi bu.
yani hocanız çok iyi olabilir ve sesinize zarar vermeden sizi çalıştırabilir fakat siz opera şarkıcısı olmaya niyetli değilseniz aldığınız eğitim sandığınız kadar işinize yaramayabilir.
öte yandan operayla alakasız insanlar da genelde şan konusunda yeterince bilgili olmayan insanlar. yani opera temelli ama sizi anlayan ve sizin taleplerinize göre sizi çalıştıran bir hoca bulmalısınız.

Şan dersinin faydaları çoktur. Gırtlağa yüklenmeden şarkı söylemeyi öğrenirsiniz yani diyaframa ve diğer kaslara gereken gücü dağıtırsınız.
ayrıca sesinizi kullanmayı ve korumayı öğrenirsiniz.
aspirin eğer ses tellerinde kanama yoksa sorunsuzca kullanılabilir. aspirinin etkisi kanı sulandırmasıdır. eğer hiperemi (ses tellerinin yanlış kullanımdan dolayı kızarması-damarlanması) yoksa aspirin içmek ses tellerine zararlıdır demek doğru değildir.
gazlı içeceklerdeki asit gırtlak mukozasını tahriş edebilir. normalde zararlı olmayan bu durum şarkıcılar için ses tellerinde hassasiyet yaratabilir.
öte yandan alkollü içkilerin zararı bence daha fazladır. alkolün damar genişletme etkisi çok fazladır ve alkollüyken uzun süre şarkı söylemek ses teli kanamasına yol açabilir.

ses tellerinize iyi bakın. sesiniz kısıldığında tedavi için yapılabilecek şey o kadar az ki. ses için en ama en önemli şey uyku. düzenli uyku sigarasız ve alkolsüz bir hayatınız olursa arada sırada kola göz çıkarmaz.

elvis biraz isyanlarda ona hak veriyorum. vokalist milleti gitaristler kadar işin tekniğini merak edip çalışmıyor. bağırıp böğürmeyi şarkıcılık sanıyor. naıslsa "bir şekilde" herkesin sesi çıkıyor ya. zaten o yüzden ülkemizde düzgün rock solisti yok gibi birşey.

bronyaur' Alıntı:
Ama çalıştıktan sonra herhalde alışkın olmadığımdan midem bulanıyor :)

selam sanırım gırtlağını kasıyorsun ya da fazlaca aşağı inidiriyorsun. midenin bulanmasının sebebi bunlardan biri olabilir. çalışırken daha doğal hatta konuşur gibi düşünmeyi dene.

4-5 sene evvel þan derslerinde,nefes egzersizi yaparken bana da olurdu...
Hocam gayet normal oldugunu söylerdi...
Sýk bir þekilde oksijen almak baþ döndürür...
Alýþýnca geçer...Merak etme...
Tabii sorun bu ise..

Geri