[Eski] Vokalist Başlığı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Teşekkürler. Bu ses telleri kadar hassas, kaprisli bir organ görmedim. Ne yesek, ne içsek zarar arz ediyor bunlara yahu. :D Birisine sinirlenince şöyle okkalı bir bağırasım geliyor; ama yapamıyorum işte. :lol:

Ses rengi dediğimiz olay sadece kişinin ses tellerinin uzunluğuna, genişliğine veya kalınlığına bağlı bir olay değildir. Nefesimizi gönderdiğimiz rezonans noktalarının genişliği ile de alakalıdır. Hatta ve hatta yüzümüzün şekli bile ses rengi açısından önemlidir. Burun estetiği yaptırmış bir insanın sesi ameliyat sonrası büyük bir olasılıkla değişikliğe uğrar veya yüzünüzde başka bir bölgenin ameliyat görmesi de aynı sonucu ortaya çıkarabilir.

Ses tellerine yapılan bir estetik müdahale ki bu muhtemelen nodüllerin alınması gibi bir şeydir. Ses aralığına önemli etkileri olur. Tabi burda ikinci bir nokta ise kişinin geçiş tonlarında sesinin rengini ve tavrını koruyabilmesidir. Bazı yetenekli insanlar bunu eğitimsiz de yapabilirken, bazıları için eğitim şart olabilir. Yani örnek vermek gerekirse;

E3' ten G4 e kadar adam hiç yırtınıyor veya ciyaklıyor gibi değildir. Ama G#4 e geldiğinde ciyak ciyak bir sese dönüşebiliyorsa. Başka bir deyişle Frank Sinantra modundan İbo moduna geçiyorsa yanlış teknik geçişi yapıyordur. Bu da her seferinde üstüne basa basa söylediğimiz "eğitim şart" bıdı bıdısını haklı çıkarmaktadır. :D

synthman' Alıntı:
Ameliyat operasyonundan sonra sesin kısmen düzelebileceğini söylemişsiniz; peki ses dinlendirme, terapi vs... gibi metotlarla nodülün tamamen ortadan kalkması mümkün müdür? Yani ses tellerinde bir kez nodül oluştukdan sonra, ameliyat olmadan sadece ses dinlendirerek, terapi yolu ile nodülleri yok edip tekrar eski sesimize kavuşmamız söz konusu mudur? Yoksa birkez nodül oluşursa sesimizi eski formuna kavuşturmamız mümkün değil midir? Ben çok evhamlı birisiyim de... :D

Sythman, şarkıcılık geçmişin ne kadara dayanıyor bilmiyorum. Belki benden tecrübelisindir bilmişlik taslamak istemem. Sesi dinlendirmek kesinlikle bir çözüm. Hatta bence 1-2 haftalığına müzikten uzaklaş dinleme bile iyice özle. İyi uyu, spor yap ne bileyim başka kaçamak noktaları yarat. Emin ol ki uzun süredir prova program, konser gibi şeylerin içindeysen sen de bir iştahsızlık ve yorgunluk başlamıştır. Basit bir peklik dönemi de olabilir. Bunu fazla sorun edersen üstesinden gelmen de zor olabilir. Belki de psikolojik nedenleri vardır. " şu notaya çıkamayacağım veya hata yapacağım" gibilerinden. Bir süre uzaklaş ciddi anlamda müzik bile dinleme. Emin ol ki geri döndüğünde iştahın seni daha iyi performanslara taşıyacak. Kolay gelsin....

Re:

Ebenezer' Alıntı:
Tutup bir Nothing Else Matters'i sole çekemezsin mesela imkansız bu. Haa çekersin ama tüm orjinal gitar partilerini atarak çekersin.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0Ia9N9MdSa0[/youtube]

Hahaaahahha :lol: :lol: Tam da üstüne! :D Kapo ne güne durur abi? :mrgreen:

Bu arada bence başarılı cover. Ama bu kızın şarkı söylemesine aşığım ben, ondan taraflı da bakıyor olabilirim.

tunca' Alıntı:
bugün milliyet gazetesinde,bir yazı okudum.fazıl say,bir falcıyı keşfetmiş yani sesini :) ve bilkent koro ve şan bölümüne girmiş bahsi geçen kişi,adamın özelliği ses tellerinin uzunluğu normalden 3 kat daha uzun olması,bu sayede ses genişliği inanılmaz bir boyutta diye yazılmış yazıda. yani bas da,soprano registrıda söyleyebiliyormuş.şaştım kaldım tabi.neler oluyor hayatta :)

1.sayfada gördüm bu yazıyı. Tesadüfen, eskileri karıştırırken... Bu falcı şimdi Cem Adrian mı?

petsise' Alıntı:
tunca' Alıntı:
bugün milliyet gazetesinde,bir yazı okudum.fazıl say,bir falcıyı keşfetmiş yani sesini :) ve bilkent koro ve şan bölümüne girmiş bahsi geçen kişi,adamın özelliği ses tellerinin uzunluğu normalden 3 kat daha uzun olması,bu sayede ses genişliği inanılmaz bir boyutta diye yazılmış yazıda. yani bas da,soprano registrıda söyleyebiliyormuş.şaştım kaldım tabi.neler oluyor hayatta :)

1.sayfada gördüm bu yazıyı. Tesadüfen, eskileri karıştırırken... Bu falcı şimdi Cem Adrian mı?

Bende başlığı tesadüfen gördüm baştan sonra okudum, sonunda yazayim bu kişinin şimdi Cem Adrian olduğunu diye düşünürken sizin yorumunuzu gördüm.

O insan Cem Adrian oluyor, evet. :)

Tabi canım, 6.5 oktav sesi var, kemandan daha pes ve daha tiz, nerdeyse piano kadar. ayrıca uçabiliyor ve aynı anda fireball atabiliyor. Ferhat Göçer de süper bi tenör zaten. Michael Bolton'la filan çekinmeden sahneyede çıkıyor.

Cem Adrian'ın 4,5 oktav sesini de bir göremedik gitti, ayrıca ağır konuşacağım bu konu hakkında adam sürekli ya detone oluyor ya da sürtone oluyor. Sıfır hakimiyetle yorumluyor şarkıları. Ayrıca eğer süper ses aralıklı bir adam istiyorsanız buyrun izleyin, geçiş tonlarındaki stabilliğe dikkatinizi çekerim...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qxZTaRAscs0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ewMTRN9So88[/youtube]

Aranızda bu bayanı bilen, beğenen, dinleyen var mıdır? :) Kendisini bu videolar ile keşfettim ve hayran kaldım söyleyişine, duruşuna, her şeyine.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xKOruHhpAiQ[/youtube]

bu adam gibi şarkı söyleyebilmek için nasıl çalışmak lazım ? Yani kendi zarar vermeden sert duyguyu nasıl verebilirim bunun haricinde tiz tonlarda konuşma hızında sıkıntı yaşıyorum. Bunun haricinde hocayla şan çalışmaya ara verdikce sesim parlaklığını kaybediyor. Eriştiğim seviyeyi nasıl koruyabilirim. Fikir verebilecek birileri varmıdır?

Geri