Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
TiO' Alıntı:Grup arkadaşlarım benden, Europe, MSG, Rainbow gibi grupların şarkılarını onlarla aynı tondan söylememi bekliyor ve ben ne kadar denersem deneyeyim bir türlü olmuyor..Gidip ''Abi bir ton, birbuçuk ton transpoze edemez miyiz?'' diye soruyorum. Suratlar eğiliyor ve şarkıların bu tonlardan tınladığını, değişemeyeceğini söylüyorlar!!! Hırslanıp ,sinirlenip tekar çalışmaya başlıyorum ( çooook kısıtlı blgilerle) fakat birtürlü olmuyor ve acı çekiyorum, boğazım tahriş oluyor ve korkmaya başlıyorum.
Sevgiler.
lightsaber' Alıntı:Neymiş efendim gitar güzel tınlamamış.Al bir kaya nereye dayarsan daya
![]()
lightsaber' Alıntı:Bu tarz tıkanık grup muhabbetleri yüzünden en sonunda ben de TiO gibi pop şarkıcısı oldum. Rahatım şimdi![]()
Ebenezer' Alıntı:Neyse ya yüklenmeyin bu kadar gitaristlere her zaman için geçerli değil bu durum. Haa çoğu kazma gerçekten de haklısınız bir trasponze yapamayan adam dolanmsın ortalıklar da ama haklı oldukları zamanlar da olur yeri gelir.
TiO' Alıntı:Adam çeviremiyor kafsında abi şarkıları. Kafasını birak oturup bin saat uğraşması lazım.Lafım onlara.
Dream_Gypsy' Alıntı:, "vokalist nerden söylüyorsa ordan çalınır".
nurkan' Alıntı:İki adet gitar olsa sorun kalmaz.
firestorm' Alıntı:O zaman başka türlü düzenleyelim parçayı, varsın tutucu MJ hayranları bu ne yahu desin ama biz mutlu olalım veya vazgeçelim çalmayalım.
Hep yaşadığım şeyler bunlar.
synthman' Alıntı:Arkadaşlar, bu ses teli estetiğinin iç yüzü nedir? Gerçekten de kişinin ses rengi bozuk ya da kötü dahi olsa, bu istenilen renge dönüştürülebiliyor mu? Ve ne denli gelişmiş bir tıbbi uygulamadır ki?