[Eski] Vista kurbanı oldum.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BeatMaster

Yeni üye
Arkadaşlar uzun zamandır yoktum piyasada artıkın döndüm :lol: Konuya döneyim çalıştığım alışveriş merkezinde helaya giderken bi baktım Bimekste günün indiriminde iyi bi laptop var ama bende kararsızlıklar içindeyim yani yaklaşık 3 haftadır laptop almak aklımda :) neyse hevesle girdim baktım özellikler bana yeterli kaptım çıktım.

Teknik servis elemana sordum xp yüklermisiniz, hayır dedi sadece vista var kurulur, bende xp istiyorum dedim çok problemli olur dediler. Aldığım cubase falan xp idi ve alacağım ses kartı (tabi ne olur ne olmaz baktım vista driver ı var :lol: ) ama cubase se yi cubase studio 4 e upgrade etmem gerekli ekstra masraf o yüzden yarın pazar akşamına iş aldığımdan, ses kartı yarın geliyor vista driver ını indirdim işim yarım kalmasın müşteri kaçmasın diye Reaper ıda edindim ama sonuç olarak ben şimdi asla kullanamayacakmıyım xp yi kime sorsam xp için son 1 yıl dediler doğrumudur ne yapayım kendimi vistaya mı hazırlayayım yoksa xp ye dönüşüm olurmu.

Halen Windows 98 yüklü pc'ler bile varken XP'nin 1 yıl sonra tamamen biteceğini nasıl söyleyebilirler? Vista şu an bence sorun dolu, geçen gün onboard ethernet kartıyla bile sorun yaşadığını gördüm. XP daha gider. Ha, Microsoft XP'e desteği ne zaman (bugün, yarın, 2 sene sonra) keser onu bilemem tabi ki..

1 yıl sonra XP'nin değil de Vista'nın bitiş tarihi olabilir :)

O sistem hiç rayına oturmayacakmış gibi geliyor bana, XP' de zor biter biraz.

Emre XP kurmayi denedin de sorun mi cikardi yoksa daha denemedin nasil kurulacagini mi soruyorsun?

Eger 2.si ise sIkIntI asagidakiler sorunu cozecektir herhalde.

Benim bildigim XP cdsini taktiktan sonra surucuye, bilgisayar acilirken BIOS ayarlarina gir. Ordan ilk okunur yada salt okunurdu hatirlamiyorum koydugun surucuyu sec.

Acilirken zaten ilk olarak senin koydugun surucuyu dolayisiyla CD'yi gorecektir bilgisayarin. Oradan HD'yi bolup (XP/Vista) olarak XPyi kurabilirsin sanirim.

Ama kuramayadabilirsin bilmiyorum :)

Beatmaster aldığın bilgisayarın özelliklerini model numarasını buraya aktarabilir misin?Bu konuda az çok tecrübe edindim yapılabilecek bişiler bulursam sana yardım edebilirim ;)

Hasta la vista, baby
18861-03.jpg

:mrgreen:
BeatMaster,
şaka bir yana sisteminde sata harddisk varsa
sata driverleri (eğer var ise) patch edilmiş xp cd sini kullanman gerekebilir.

Windows'u kurmadan evvel xp cd si ile boot edin
kurtarma konsolunu açıp ''fixmbr'' yazın enter'a basın
sonra ''E'' tuşuna basıp enter'a basın.

Not:Bu işlemleri yapmadan evvel mutlaka Ghost veya Acronis True Image ile harddiskin imajını alın
daha sonra Vista'ya dönmek isterseniz. (Problemler giderildiği zaman)
yeniden para ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Octamed' Alıntı:
Hasta la vista, baby

Not:Bu iþlemleri yapmadan evvel mutlaka Ghost veya Acronis True Image ile harddiskin imajýný alýn
daha sonra Vista'ya dönmek isterseniz. (Problemler giderildiði zaman)
yeniden para ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Neden? Laptopla beraber vista cd'si ve seri numarasý vermiyorlar mý?
Seri numara varsa ilerde vistaya dönmek istediðinde bir yerden cd temin edip elindeki seri no ile kullanma imkaný olmaz mý?

Genelde laptoplar kullandığınız işletim sistemlerinde problem çıktığı zaman
eski haline getirebilmeniz için harddiskte ayrılmış ve normalde görünmeyen bir bölgede yedeklerini bulundururlar. (özel kurtarma cd leri şeklinde de olabilir)
Bu sayede tek tuşla sistemi ilk aldığınız hale getirebilirsiniz.
Ancak siz xp kurmadan evvel sistemi formatlayıp ''Master Boot Record'' ayarını değiştireceğiniz için (uğraşmadım ama bildiğim kadarıyla Vista varken xp kurulmuyor.)
Bilgisayarı aldığınız yer veya Microsoft destek hattı lisansla ilgili probleminizi çözmeye yanaşmayabilir. (Satın alma sözleşmesini iyi okumak lazım)

Arkidişler ben xp kurmayı denemedim daha doğrusu yemedi 8)

Oyüzden ses kartının driverını falan kurdum şuan hazırım vistaya ama lisanslı cubase im öyle mal gibi bana bakıyor kullanamıyorum onu. Dedilerki laptop unun xp driverlarını indir sonra formatla bende korkuyorum. Laptop un marka modeli ACER 5520 G.

Vista sistemi baya sömürüyor, haliyle performans sıkıntısı çekebilirsin. XP'yi kur, büyük ihtimalle onboard bileşenleri otomatik tanır. Tanımazsa da internetten rahatlıkla driver'ları bulabileceğini düşünüyorum. En kötü ihtimalle Acer'dan teknik destek istersin.

Gparted gibi boot edlebilen iso'lar ile çok temiz bir biçimde XP kurabilirsin. Ancak bu yeni Vista kampanyalarından dolayı bildiğim kadarıyla Vista ile gelen laptop'ların XP sürücüleri yok. Benzer bir durum bir arkadaşımın başına gelmişti.

Experience aletin xp driverlarını buldum indirmeye çalışıyorum daha sonrada xp kurma denemesi yapıcam, vista öyle dandik bişeyki winamp bile takılıyor
arada anlamadım gitti. Sanki çift işlemcili 2gb ramli değilde celeron 433 gibi.

Emre,

Dikkatli ol. HD kullanılamaz hale gelebilir ve bu garanti kapsamı dışına çıkartır. Wista'yı kaldırmak biraz zahmetli ve riskli. XP CD si ile kuruluma başlayınca HD seçimi bölümünde bilgisayarınıza bağlı bir HD bulamadım diye bir mesaj çıkıyor. Sürücüleri bulmuş olman bir şey ifade etmiyor. Önemli olan Wista'yı kaldırabilmek ve HD'yi XP'nin algılayabileceği hale getirmek.
Google'da bir arama yaparsan görceksinki bu iş oldukça dertli. Bill amca'nın bir oyunu bu... :)
Ama cihazın min.15 gün serviste kalmasını istiyorsan bas formatı gitsin. :lol:

Performansı iyi olsa açığı falan önemli değil para verip Cubase ide update etmeyede razıyım ama Winamp bile takılıyor daha kayıt denemedim. Çok yakın abi arkadaşımın arkadaşı Acer servisinde çalışıyormuş ona danışıcam birde.

Ben de xp nin 1 sene sonra kalkacagini duydum ama bana göre sadece üretimden kaldirilir. Ama gecen gördüm service pack 3 ü. Ne isdir hem kaldiracaklar hem 3 cikiyor. Cok karmasik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri