[Eski] Virus TI Polar ve Virus Indigo-2

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

K_N_O_B

Yeni üye
Baþlýðý buraya açtým gerekli görnürse taþýnabilir saygýlar .

Arkadaþlar bir tane ikinci el indigo-2 buldum yanlýz , þimdi tý polar larda mevcut ama malum fiyatlar güzel :) .Þimdi ses üretimi dalga çeþitliliði açýsýndan ve bu polar da bulunan hypersaw özelliði hakkýnda bana bilgi verebilecek bir arkadaþ arýyorum. Aletlerin birbirlerine göre üstünlükleri varmý ve bir de polarýn gerçekten o fiyatý edecek bir özellik taþýyýp taþýmadýðýný bana yazabilirseniz çok iyi olur çünkü merak ediyorum....

Saygýlar Sevgiler....

Hypersaw özelliğini tam olarak bilmiyorum ama TI serisinin üstünlükleri çok. En önemli özelliği Cubase veya herhangi bir host programda bu cihazı VSTI gibi açma şansın var. Yani yok midisi şöyle osu böyle diye uğraşmak yerine, direkt VST enstruman gibi kullanabiliyorsun.

Diğer önemli özelliği polifonisinin C serisine göre üstün olması. Ama beni çeken en güzel özelliği reverb ve chorus gibi efektleri birbirinden bağımsız 16 kanala da dağıtabiliyorsun. C serisinde sadece bir reverb ve delay seçme şansın var. Yani bu şu demek oluyor, her kanal için ayrı bir delay ve reverb mevcut ve birbirinden bağımsız bir şekilde kanallarda farklı reverb ve delay kullanabiliyorsun.

Eğer sahnede kullanmayı planlamıyorsan aslında hardware synth almak çok gerekli bir şey değil, bunu da dip not olarak düşeyim buraya.

Hypersaw içinde 9 tane saw osilatörü bulunduruyor.Bunların fine tune ve pan'larını değiştirerek daha geniş tonlar yakalıyabiliyorsun.Artı tarafı 9 osilatörde kullansan polifoniyi etkilememesi.

TI serisi bence çok başarılı.Modülasyon matrix ve wavetable synthesis ile Waldorf'u aratmıyor.Tabii eskisinden daha komplike hale gelmiş.Bu arada polifoni kullandığın DSP miktarına göre değişiyor.Üzerindeki FX'leri çok beğenmedim.Bazı presetlerde çok fazla reverb/chorus kullanılmış.

Stüdyo kullanımı içinse, birde Clavia Nord G2 Engine'e bak bence,çok daha ucuz.

selçuk , aykut saðolun yani , hani benim aradýðým standart synth tonlarýnýn üzerine çýkarmý bu polar diye merak ediyordum e fena deðilmiþ anlatýðýnýza göre ama fiyat performance galibi olarak o kadar baþarýlý deðil , bir ara nordlead leride bayaðý ciddi düþünmüþtüm dediðin modeli incelemeye alýyorum. Ama hypersaw ýn herhalde saðladýðý ses zenginliði bayaðý geniþ ve ihtiþamlý gibi görünüyor aykut senin anlatýðýna göre. Neyse fiyat herzaman önemlidir bugün alýrsýn 1 yýlsonra yarý fiyatýna düþtümü sonra biraz adama oturuyor bu iþler onun için araþtýrmaya devam ediyorum. Preset bakýmýndan da bayaðý zengin diyorlar polar için bakalým nord serisi nasýl aletler...

Saygýlar Sevgiler....

Ya þunun için sordum aslýnda , gerçekten virüs ün iyi olduðunu düþünüyorum ama dedimya fiyat çok yüksek onun için araþtýrmadayým belki alternatif düþer diye . peki software i nasýl . Sesler güçlümü yýrtýcýmý yani tamam ben aletim diyormu sana yoksa gerçekten þuanki software ler ile çok fazla farký kalmadýmý diyorsun nasýl sence? (Kusuruma bakma çok soru sordum sana ama en azýndan kullandýðýný bildiðim için belki bana bir fikir veririsin belki.) 8) :wink:

Birde üzerinde ne bileyim arpeg , filter set ,gibi olaylar önemli benim için . Stüdyo kullanýmýmý yada canlý performance içinmi daha ön plana çýkýyor polar yada gerçekten demiþbaþ bir alet olma özelliði taþýyormu? :?:
,
Software PowerCore un Hardware inden ses tonu bakýmýndan farký varmý acaba...

Cevaplarýn için þimdiden çok teþekkür ederim...

Saygýlar Servgiler...

Virus PoCo'nun Virus Classicten farkı yok. Ama C serisinde moog style analog filtreler mevcut mesela bu bir fark. Sonuçta Virus dansmüziğinde endüstri standartı gibi bir şey olmuşama software açısından LinPlug Albino veya Zeta da en az Virus kadar iş yapıyor.

Aslında şunu demekistiyorum Virus serisi modeling synth olduğu için bunun harware'i software'i çok farketmez. Bilgisayarı zaten hardware gibi kullanıyorsun.

Selçuk saðol aslýnda ti modelleri dýþýndakilere pek para ödemesen iyi olur demek istiyorsun ne bileyim bir vanguard bir albino þimdi blue çýktý ve z3ta+ gibi softwarelerde onun iþlerini fazlasýylaý rahatça yapabilirsin demekki. Ýlgilendiðin için çok teþekkür ederim.... Saðol.

Ýyi çalýþmalar Selçuk

Saygýlar Sevgiler....

Selçuk kusura bakma ama inan araþtýrmadan þu soruyuda sana sormak istiyorum ; herhalde virus ti polar la , virus ti keyboard modellerinin bütün presetleri ayný sadece model farklýlýðý var indigo ve c serisi gibi yoksa ses modellemelerinde herhangi bir farklýlýk varmý..

Saygýalr Sevgiler....

Virus ti ve Poların tüm özellikleri aynı sadece tuş sayısı ve tipi değişik. Zaten fiyatları da aynı dikkat ettiysen.

Selçuk saðol fiyatý görünce zaten bunu sormuþtum , zahmet ettin teþekküredeim iyi çalýþmalar , iyi bayramlar....

K.N.O.B' Alıntı:
Selçuk saðol aslýnda ti modelleri dýþýndakilere pek para ödemesen iyi olur demek istiyorsun ne bileyim bir vanguard bir albino þimdi blue çýktý ve z3ta+ gibi softwarelerde onun iþlerini fazlasýylaý rahatça yapabilirsin demekki. Ýlgilendiðin için çok teþekkür ederim.... Saðol.

Ýyi çalýþmalar Selçuk

Saygýlar Sevgiler....

Softsynth ler fazlaca birbirlerine benzer oluyor.Zannedersem burda sorun hepsinin ayni D/A dan gecmesi ayni ortamlarda programlanmasi ayni host ta olmasi etc. Eskiden hardware kullanirken hic bir alet birbirine benzemezdi. Hatta sampler lar icin bile gecerli.Bazi seyler icin Emu bazi seyler icin Akai sampler kullanilirdi aletin ses karakteri ve renk farkliliklarindan dolayi. Bence su anda bir indigo bile alsan cogu softsynth den daha fazla tatmin edici bir sonuc alirsin. Karakter olarak ayrilan okadar az softsynth varki. Mesela Arturia nin her synth i okadar birbirine benziyoki renk olarak halbuki her biri bambaska bir alet
Oz

Ya beyler vermeyin boyle viruse miruse binlerce dolar :)

Ben simdi bu Virus ve bilumum synth'de bulunan Moog filtrelerini arastiriyorum, sanirim olayi cozebilirsem bu Moog filtrelerini SynthMaster'a da koyacagim.

Irmak VST'yi bir an once hallederse yakinda foruma artik bir VST release yapacagiz insallah.

Oz ti modelleri hakkýnda senden ufak ama genel anlamda detaylarý anlatacak bir açýklama istersem çok þeymi isterim bilemem :roll: ama yardýmcý olursan sevinirim , mesela saw osc olayý dedikleri kadar abartýlacak bir özellikmi artý effectleri beðendinmi , arp özelliðini kullandýnmý ve her osc ye ayrý ayrý effect verebiliyormusun ve ayrýca preset bakýmýndan tatminkar oldumu yada olabilirmi ve hangi müzik dalýna daha çok hitap eder sence (Soft ve dance müziklerinde kullaným aralýðý bulunabilirmi) , sentetik entruman elde edebilirmsin ? Bu konular da biraz açýklama yaparsan fena olmaz hatta çok ama çok büyük bir iyilik yapmýþ olursun belki bülentin dediði gibi binlerdce dolar vermekten kurtulurum yada mecbur vermek zorunda kalýrým :lol: .

Aslýnda þuan Nord serilerinide bayaðý takibe aldým inceliyorum onlarda üretken cihaz ve cidden derin sesleri mevcut , iþte bakalým zamanla kafamýzda bu aletlerin teknolojileri hakkýnda yeterli detaya saship oluruz belki.Ýyi çalýþmalar Oz

Saygýalr Sevgiler.....

Daha önce Access Classic Desktop ve Virus Indigo TDM kullanan biri olarak bugün Access firmasının web sitesinde ufak bir gezinti yapıp TI serisinin seslerini inceledim. Şu an son derece sempatik bakıyorum ve almayı düşünüyorum. Ayrıca sunduğu özellikler ki aşağıda linkini vereceğim broşürde de inceleyebilirsiniz açıkçası cazip geliyor. Çok teknik detaya girmedim ama kişisel yorum yapmak istedim. Ayrıca dans müzik aranjmanları için daha uygun bir synthesizer olduğunu düşünüyorum ki demolar da beni doğrular yönde sanki. Classic serisinden pek memnun kalmadım ama TI serisinin bir etki yaratabileceğini düşünüyorum.

Bence bu linklere göz atılmasında fayda var.

http://www.access-mirror.de/files/demos ... rydemo.mp3

http://www.access-mirror.de/%Efiles/Pre ... k_Side.mp3

http://www.access-mirror.de/files/demos ... e_demo.mp3
http://www.access-mirror.de/%7files/Pre ... t_Side.mp3

http://www.access-mirror.de/%7Efiles/Vi ... Parade.mp3

Broşür için

http://www.access-music.de/pdffolder/ac ... nglish.pdf

Geri