[Eski] Virus TI Dip Gürültüsü Sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sinjektion

Yeni üye
Merhaba,
Öncelikle cevap vereceklere şimdiden teşekkür etmek istiyorum,
Sorunum şu ki ses kartına (Steinberg MR816 CSx) Virus TI'ı analog çıkışlardan bağlıyorum ve inanılmaz bir dip gürültüsü alıyorum sanki manyetik bir dip gürültüsü, -65dB civarında bir dip gürültüsü ve inanılmaz rahatsız edici, tüm işimi engelliyor, kayıt yapamıyorum delirmeme az kaldı. :( Bunun için ne yapmalıyım? Dip gürültüsü sinyalini kaydettim linki : http://www.sadiztikinjektion.com/gurultu.mp3 (burada biraz volumunu yükselttim ki rahatça anlaşılabilsin diye) Özellikle Virus kullanan arkadaşların böyle bir sorun yaşadılar mı merak ediyorum, Şu anda odam çok küçük olduğu için tüm aletler birbirine çok yakınlar bu sorun yaratır mı bilmiyorum virus hariç tüm cihazlar tek bir prize üçlüler eşliğinde bağlı, Virus ayrı bir prize bağlı o prizde de klima var Ama hangi prizi çıkartırsam çıkartayım yinede virus'ten bu dip gürültüsünü aldım denemediğim yöntem kalmadı, Bu dip gürültüsü topraklama dan kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Çok teşekkür ederim

Sorunum çözüldü, Paylaşmak isterim, Bu sorunu yaşayan bir çok kişi vardır eminim,

Eğer Virus, USB ile bağlısa bilgisayara direk bu sorun çıkartıyor ne zaman Virus'ü USB'den çıkardım ozaman düzeldi sorun, USB olmamasının dez avantajları multi timbral özelliğini yitiriyor direk diğer synthlerden farkı kalmıyor (çalışma mantığı olarak), USB takılı olursa analog girişler boşta kalması gerekiyor böylece Virus'ün multi-timbral özelliğini virus'ün kendi ses kartı özelliği ile kullanılabiliyor ama malesef inanılmaz bir latency oluyor, en güzeli old school takılmak sanırım midi in midi out, audio in audio out, gerek yok böyle yeni icadlara :) En azından mutluyum sorunum çözüldü :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri