[Eski] Video - Aktarma

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

tony

Yeni üye
Arkadaslar selamlar...
Cubase 5 kullanıyorum ve belgesel müzikleri yapıyorum. Ancak her seferinde bir sorun çıkıyor. Şöyle ki; bazen bana dvd bazen de data disk veriyor kanallar.
Ve ben ne zaman dvd'yi dönüştürmeye kalksam cubase'e attıktan sonra ya program kilitleniyor ya da takılmalar oluyor.
DVD yi hangi programla ve ne formatında dönüştürmeliyim cubase'de rahat çalışabilmem için? Öyle ki en son çevirdiğimde görüntünün fena olmaması ile beraber audio kısmında takılmalar olmuş.
Yani optimum yol hangisidir?

Tony

Cubase, Windows altında 3 farklı playback motoru kullanır.

1- Video for Windows
2- DirectShow
3- QuickTime 7.1

Yukarıda bahsettiğim 3 farklı playback motorunu cubase üzerinden; Devices>Device Setup>Video>Video Player yolunu izleyerek seçebilirsin. Genelde DirectShow uygun formatlar için zaten seçilidir. Açmaya çalıştığın dosyayı açamadığında belirttiğim panelden bir de "Video for Windows" aktif hale getirip Cubase'i restart et. Bir de QuickTime ile işin yoksa "Don't launch Quicktime on program start" ı seçmek stabilite açısından daha da sağlıklı olur.

Bu 3 farklı playback motoru aracılığı ile birçok video formatını destekler. Bunların başlıcaları; "avi", "wmw", "QuickTime", "mpeg" şeklindedir.

Convert için tercihim : "Avs Video Converter" (Sanırım bu senenin en iyi converter'ı olarak seçilmişti)
http://video-converter-software-review. ... views.com/
"avi" formatını tercih edebilirsin bence.

Çok teşekkür bu güzel bilgi için. Ancak avi ile ilgili olarak;
avi çok büyük ölçülü bir dosya oluyor dönüşüm sonunda...
Ne yapmalı sizce?

Eğer "Avs Video Converter" edindiyseniz ana pencerenin sağ altında "advanced" sekmesi var ona tıklayıp alttaki seçeneklerden boyut sınırlaması yapabilirsiniz.

Ben de tekrar bi bakayım bu arada.

Geri