[Eski] USB'den midi'de tuhaflık

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CCE

Yeni üye
Merhabalar.Durum şu.M-audio Audiophile 2496 ses kartımın midi in'ine digital piyanomun midi out'u bağlıydı ve sorunsuz çalışıyodu.Sonra m-audio radium 61 marka midi keyboardumu usbden bilgisayara bağladım.diriverlarını yükledim ;windows aygıtı gördü ve sorunsuz olarak tanıttı.fakat midi keyboardumdan ,tüm programlarda midi options vb. yerlerde on durumdayken hiç bir midi sinyali yollayamadım.bu arada digital piyanom sorunsuz bi şekilde sinyal yolluyo.digital piano kapalı olsa da ,midisi disable olsa da piyanoyu bağladığım ses kartını çıkartıp firewire solo kullansam da aynı sorunu yaşıyodum.taa ki piyanomun midi "IN" ine bir adet usb midi interface'i tesadüfen takana kadar.başka herhangi bi kombinasyonla çalışmıyo. bu arada aynı midi keyboard'u laptop'ımla sorunsuz kullanıyorum. yardım ederseniz çok sevinirim.

sorunun çözümüde sanırım yaptığın gibi olması lazım, zaten yaptığın denemeyle sinyal almayı başardıysan ortada bir sorun kalmıyor, yanlız birden fazla midiyi birbirine bağlarken çok yüksek latency oluşur bu yüzden birbirine bağlı midilerden verilen komutları diğer bir aygıt içinde işleme sokmadan göndermek için midi thru bağlantısı kullanılır.

Teşekkürler Sir-Deacon. :)
Ama sinyal alabilmek için böyle bi bağlantı oluşturmak zorunda kalmak istemiyorum. yani niye kullanmayacağım bir midi outu digital piyanoma bağlamak zorunda oliym ki?Aynı midi keyboard başka bilgisayarda gayet düzgün çalışırken bunda niye böyle tuhaf bi konfigürasyona ihtiyaç duyuyorum?

bu konfigürasyonu oluşturan durum iki tane midi cihazını bilgisayara bağlamandan kaynaklanıyor. ortada hiç digital piyano olmasaydı sen radium 61 keyboardunu direk usb den aynı notebookunda yaptığın gibi tanıtıp çalıştıracaktın, ancak midi leri birbirine bağlarken biri master diğeri slave olmak zorunda ikiside master olarak sisteme bağlayamazsın, eğer kullanmıyosan digital piyanoyu aradan çıkart direk m-audio klavyenle çalış yada digital piyanonu midi klavye gibi kullan iki tane klavyeyi bağlamaya niye ihtiyaç duyuyorsun

Zaten ikisini birden kullanmaya ihtiyaç duymuyorum.Ama sadece ve sadece digital piyanonun midi inine bilgisayardan midi out verirsem radium 61den sinyal alabiliyorum.Başka hiçbir şekilde olmuyor.Tek başına da olmuyor.Tuhaflık da burda zaten. Anlayamıyorum:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri